Vindhallen

:
december 2020
Vindhallen - lagerhal

Vindhallen tilføjer masser af ekstra plads for Lindab i Haderslev og vil komme til at rumme pladskrævende produkter til vindmølleindustrien.

Vindhallen - facadebeklædning

Facadebeklædningen er Lindabs egne produkter.

Vindhallen - port

Udvidelsen hos Lindab i Haderslev omfatter 3.000 kvm produktions- og lagerhal og er et vigtigt tiltag for at kunne optimere produktionen og give plads til fortsat vækst fremover.

previous next

Lindab-udvidelse med brug af egne materialer

Lindab i Haderslev har netop færdiggjort en udvidelse af produktions- og lagerhal på 3.000 kvm

Byggefakta


Langkær 20
6100 Haderslev
Danmark

Bygherre:
Lindab A/S
Totalentreprenør:
Gånsager Tømrer- & Snedkerforretning A/S
Areal:
3000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
Februar 2020 - november 2020

Det går godt med væksten hos Lindab, som derfor havde brug for at udvide produktions- og lagerkapacitet for ventilationsdelen af virksomheden, hvis effektiviteten skulle opretholdes.

Fortrinsvist bygget med Lindab-materialer

Lindab er del af en svensk koncern, og fik grønt lys fra bestyrelsen og koncernledelsen til udvidelsen i december 2019. I januar blev der skrevet kontrakt med hovedentreprenøren, og så gik byggeriet i gang i februar 2020. Udvidelsen er netop afsluttet her i oktober-november måned 2020.

– Vi har primært bygget med Lindabs egne produkter, fortæller produktionsdirektør Brian Rasmussen hos Lindab.

– Der er naturligvis blevet lavet betongulve og almindeligt fundament, men vi har beklædt udvendigt og lavet tag med vores egne Lindab profil-produkter. Også tagrenderne er Lindab-profiler, og indvendig er vægge og loftbeklædningen også fra Lindabs produktsortiment. Portene i flere varianter kommer ligeledes fra Lindab, fra vores anden afdeling i Danmark. Vi har to afdelinger, en for profiler, og en for ventilation, og det er faktisk ventilationsdelen, vi aktuelt har bygget udvidelse til her i Haderslev, og det er foregået på vores eksisterende grund, i forlængelse af den nuværende produktionshal, konstaterer Brian Rasmussen, og fortsætter:

– Byggeriet skred planmæssigt frem, og blev færdiggjort til tiden. Vi ville gerne have markeret byggeriet med et rejsegilde og sidenhen med en stor indvielse, men her kom Corona i vejen for planerne. Det blev i stedet til en mindre indvielse med vores medarbejdere. Det skete den 29. oktober, og vi har valgt at døbe den nye hal med navnet Vindhallen, da den fortrinsvis skal anvendes til produktion og lagring af ventilationsprodukter til Wind Power Industrien, et nyt og spændende forretningsområde for Lindab.

Som leverandør til byggebranchen har Lindab meget naturligt benyttet sig af egne produkter til byggeriet, mens byggearbejdet primært blev udført af lokale aktører. Hos Lindab går man højt op i at forenkle byggeriet og tænke bæredygtighed ind i det. Dette har man også søgt at afspejle i brugen af egne profiler og materialer i den netop afsluttede udvidelse i Haderslev.

– Der har heldigvis ikke været de store overraskelser i byggefasen, siden vi tog første spadestik den 10. februar 2020. Ikke engang Coronavirus, som vi frem for alt vil huske 2020 for, har kunnet stikke en kæp i hjulet for opførelsen af dette byggeri, indskyder Brian Rasmussen.

Tal og fakta

Entreprenør på projektet var Gånsager Tømrer- og Snedkerforretning. Der er til udvidelsen blevet gravet 18.500 kbm jord af og kørt op i volden bag bygningen. 850 kbm beton er blevet brugt i alt, hvilket udgør 1.530 tons. Til støbning af gulvet er anvendt 600 kbm beton, som blev udlagt på en formiddag. I gulvet er støbt 30 tons armeringsstål. Til facade, tag og loft er blevet brugt 7.500 kvm Lindab profilplader. Lindabs hovedsæde er placeret i Haderslev, hvor omkring 300 medarbejdere er beskæftiget, heraf de 100 i administrationen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 5

Ungdomsbolig

Artillerihuset

Ejerskab & fællesskab

Ungdomsbolig

BaseCamp København Lyngby

BaseCamp Student - studieboliger til en ny tid

Bolig

Bastionen

Storbykarré med hængende haver

Børneinstitution

Eventyrhaven

Velkomsten er rund

Bolig

Gartnerbyen Seniorbofællesskab

Seniorbofællesskab med farveskift

Bolig

Ibihaven

Bæredygtigt boligfællesskab

Bolig

Lindeparken

Boliger på Banegårdspladsen

Bolig

Munkebjerg Park

Luksus-boligblokke med knæk og spring

Bolig

Nabolaget etape 2

Højkvalitets lejeboliger med sjæl i hjertet af Aarhus

Forskningscenter

NIDO Danmark

Fjernlys fra reden

Distributionscenter

Reitan Distribution

Returterminal og vaskehal i gråt og sort

Bolig

Slagteristrædet

Nyt boligkvarter midt i byen

Bolig

Stempelhusene

Og om lidt er kaffen klar

Bolig

Strandhøjen 2, første etape

Ejerlejligheder i forskudt plan helt ud til Storebælt

Lager

Vindhallen

Lindab-udvidelse med brug af egne materialer