Gartnerbyen Seniorbofællesskab

:
december 2020
Gartnerbyen - farveskift

Boligkarréen brydes af farveskift i facaden.

Gartnerbyen - altaner

Der er gjort meget for at skabe genkendelighed og identitet i facadeafsnittene.

Gartnerbyen - facader

De hvide, udvendige altaner er med til at skabe et lyst og venligt udtryk.

previous next

Seniorbofællesskab med farveskift

Seniorbofællesskaber er det nye sort – også som del af det betydelige projektudviklingsområde Gartnerbyen midt i Odense

Byggefakta

Gartnerbyen Seniorbofællesskab
Lavsensvænget 1
5200 Odense V
Danmark

Bygherre:
H. Skjøde Knudsen
Bygherrerådgiver:
Kuben Management A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
H. Skjøde Knudsen
Ingeniør:
Sweco Danmark A/S
Areal:
5300 kvm.
Byggesum: 
150 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2019 - november 2020

Centralt placeret i Odense ligger Gartnerbyen, hvor blandt andet 86 nye boliger opføres som et moderne PFA seniorbofællesskab i en åben karré med stærke arkitektoniske linjer. De 70 af lejlighederne er netop delafleveret. Her kan man blive en del af et aktivt fællesskab, men med rig mulighed for privatliv i ens egen, rummelige bolig med enten to eller tre værelser. En specielt tilknyttet vært hjælper, planlægger og koordinerer, og i fælleshuset er der mange faciliteter og mulighed for fælles aktiviteter.

Changerende materialer

Karakteristisk for byggeriet er skiftet mellem et tilbagetrukket og samtidig fremskudt udtryk i facaden, hvor materialer og farver changerer og skifter på spændende vis. I midten finder man det store fælleshus, som beriger området med grill-pladser, højbede, skønne fortovshaver og grønne, indbydende gårdrum, samt væksthuse. Den grønne profil og det trygge, åbne miljø skaber de gode rammer for et indholdsrigt og aktivt seniorliv sammen med andre ligesindede. Oppe på taget er der et dejligt orangeri til fælles afbenyttelse, og herfra har man flot panoramaudsigt over Odense by.

Et stisystem giver nem adgang til Åløkkeskovens natur og en aktiv gå- eller løbetur i den friske luft. Den nye letbane får stoppested ved Gartnerbyen, så man kan nå frem til Odense Banegård på fem minutter.
Den flotte og farvestrålende karré har høj arkitektonisk kvalitet med beboernes trivsel i centrum. Det er PFA’s første seniorbofællesskab af slagsen, som nu står færdig.

Egen bolig og fælles rammer

Bygherrerådgiver på projektet er Kuben Management, hvor projektchef Morten M. Mathiasen begejstret fortæller om projektet:

– Efter at man rev den gamle Gasa-central ned, gik en omfattende projektudvikling i gang på grunden centralt i Odense, med boliger til eje og leje, hotel, butikker og erhverv. Det er en lang proces, som forventes afsluttet i 2025. Lige nu skønner Skjøde Knudsen, som er totalentreprenør og projektudvikler, at de er knap halvvejs i udførelsen. Vi har netop delafleveret de 70 af de 86 seniorboliger, som ikke bliver de eneste på stedet. Der kommer også 40 boliger under Odense Boligselskab. Seniorboligerne bygges i tre etaper.

– Det er et samarbejde, hvor Odense Boligselskab skal drifte det efterfølgende, og som noget særligt bliver det med en social vicevært, som servicerer alle disse seniorer. Han får et kontor, hvorfra han skal være behjælpelig med viceværtopgaver, og ikke mindst med at lave planer for fælles faciliteter. Seniorbofællesskaber er det nye sort, alle vil gerne bygge det, og vi har hos Kuben Management rigtig god erfaring med det, lyder det fra projektchef Morten M. Mathiasen, som fortsætter:

– Vi er overbeviste om, at der i Gartnerbyen er skabt de perfekte rammer til de aktiviteter og fælles oplevelser, som seniorerne gerne skulle have i et byggeri som dette. Man har sin egen lejebolig og kan frit vælge det fælles til og fra. Her skabes en form for fællesrum, så de naturlige møder mellem beboerne kan foregå. Lejlighederne er i størrelsen fra 65 til 95 kvm. Alle de seniorvenlige boliger er med altan og hårde hvidevarer. I seniorbofællesskabets grønne gård er der hyggelige nyttehaver, og man kan f.eks. spille petanque. I det store fælleshus, som på mange områder bliver omdrejningspunktet for beboerne, er der værksteder, man kan dyrke diverse aktiviteter, holde fest og have overnattende gæster på besøg.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 5

Ungdomsbolig

Artillerihuset

Ejerskab & fællesskab

Ungdomsbolig

BaseCamp København Lyngby

BaseCamp Student - studieboliger til en ny tid

Bolig

Bastionen

Storbykarré med hængende haver

Børneinstitution

Eventyrhaven

Velkomsten er rund

Bolig

Gartnerbyen Seniorbofællesskab

Seniorbofællesskab med farveskift

Bolig

Ibihaven

Bæredygtigt boligfællesskab

Bolig

Lindeparken

Boliger på Banegårdspladsen

Bolig

Munkebjerg Park

Luksus-boligblokke med knæk og spring

Bolig

Nabolaget etape 2

Højkvalitets lejeboliger med sjæl i hjertet af Aarhus

Forskningscenter

NIDO Danmark

Fjernlys fra reden

Distributionscenter

Reitan Distribution

Returterminal og vaskehal i gråt og sort

Bolig

Slagteristrædet

Nyt boligkvarter midt i byen

Bolig

Stempelhusene

Og om lidt er kaffen klar

Bolig

Strandhøjen 2, første etape

Ejerlejligheder i forskudt plan helt ud til Storebælt

Lager

Vindhallen

Lindab-udvidelse med brug af egne materialer