Nabolaget etape 2

:
december 2020
Nabolaget - udearealer

– I sandwichkonstruktionen er betonbagvæggen bærende, hvilket giver mulighed for frit at udforme kompositionen i teglfacaden, fortæller direktør Gert Dynesen fra SHT A/S.

Nabolaget - stue

Store vinduespartier skaber lys og udsigt.

Nabolaget - facade

Træer plantet i cortenstålkasser i taghaven.

previous next

Højkvalitets lejeboliger med sjæl i hjertet af Aarhus

I oktober afsluttedes anden etape af Nabolaget, der fremstår som et rationelt byggeri med eksklusive materialer

Byggefakta


Møllevangs Allé 157
8200 Aarhus N
Danmark

Bygherre:
Ejendomsselskab Olav De Linde
Arkitekt:
Erik Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
Dansk Boligbyg as
Ingeniør:
AFRY
Andre aktører:
Terra Nova Landskabsarkitekter
Areal:
7500 kvm.
Byggesum: 
140 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2019 - oktober 2020

I oktober 2020 afsluttedes 2. etape af bebyggelsen Nabolaget, med fire punkthuse ud af en samlet bebyggelse bestående af i alt syv punkthuse mellem tre og 14 etager. Grunden der tidligere har huset virksomheden A/S Jernkontoret, er ejet af Ejendomsselskabet Olav de Linde, som også har stået for udviklingen af området fra erhverv til eksklusivt boligområde.

Allerede i foråret 2018 markerede bebyggelsen Nabolaget sig i byens skyline med sine 14 etager. De første tre punkthuse, som udgjorde 1. etape af den nye bebyggelse på Katrinebjerg i Aarhus, blev påbegyndt i år 2015.

Da der stadig var udlejningsaktivitet i de gamle erhvervsbygninger på projektgrunden, skulle der gå yderligere et par år, inden det blev muligt at afrunde projektet. Med 2. etape opførtes yderligere fire punkthuse i tre – seks etager og anden halvdel af parkeringskælderen, samt et rekreativt gårdmiljø med fælles opholdsrum mellem de i alt syv huse.

Katrinebjergprojektet ligger som en markant bebyggelse på hjørnet af Møllevangs Alle og Katrinebjergvej. Husene aftrappes i højden fra 14 til 3 etager ned mod det omkringliggende villakvarter.

Bebyggelsen forbindes med Aarhus centrum via supercykelstien, som løber lige forbi Nabolaget. Med kun 2,7 km til Aarhus Domkirke og 1 km til Universitetet, har bebyggelsen en attraktiv beliggenhed.

For at friholde terrænet mellem husene til rekreative miljøer, har man valgt at opføre en parkeringskælder til både biler og cykler under taghaven.

Fra boligen ankommer man med elevator til et opvarmet kælderrum, hvorfra man har adgang til de opvarmede depotrum og til parkeringskælderen.

Identitet

Bygningerne fremstår skalmurede i grådæmpede teglsten, med hvide vinduer og slanke betonaltaner. I stueplan lander punkthusene i taghaven med et standerskifte. Herved dannes et horisontalt bånd, der markerer en facadesokkel.

Tagene er skrå med ensidet hældning, hvilket giver et dynamisk formsprog og samtidig danner plads til et teknikrum med ventilationsanlæg på toppen af husene.

– Karakteristisk for arkitekturen er den enkle facadekomposition, som brydes af malede felter mellem vinduerne og variationen med de forskudte altaner, fortæller Anders Gottfred Petersen fra Erik Arkitekter A/S.

Mellem husene er der indrettet et parkanlæg med forskellige zoner sammenbundet af et svunget stisystem af trædesten. Der er indrettet en grillplads med bænke af massive planker. Et stort cirkelslag understøttet af beplantning, danner rammen for en zone med indbyggede fitnessmaskiner til udendørs træning.

Både de private terrasser og stisystemerne er anlagt med flotte natursten.

– Grundet den store parkeringskælder under bebyggelsen, vanskeliggøres nedsivning af regnvand på grunden. For at forsinke regnvandet, har man dels arbejdet med grønne tage og med op til en meter terræn og beplantning på dele af taghaven, som kan holde på vandet. Herved er det muligt at lede vandet langsomt væk gennem de offentlige regnvandsledninger, fortæller Anders Gottfred Petersen fra Erik Arkitekter A/S.

Rationelt byggeri

SHT A/S har leveret og monteret råhuset, facader, indvendige bærende vægge, badekabiner, trapper og etagedæk.

Facaderne er præfabrikerede teglsandwichelementer med tegl i forpladen som klimaskærm, hvor el og vvs-installationer samt beslag til altanerne er indstøbt. Endvidere er der monteret vinduer på fabrikken, så bygningen er lukket, når dækket er støbt.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 5

Ungdomsbolig

Artillerihuset

Ejerskab & fællesskab

Ungdomsbolig

BaseCamp København Lyngby

BaseCamp Student - studieboliger til en ny tid

Bolig

Bastionen

Storbykarré med hængende haver

Børneinstitution

Eventyrhaven

Velkomsten er rund

Bolig

Gartnerbyen Seniorbofællesskab

Seniorbofællesskab med farveskift

Bolig

Ibihaven

Bæredygtigt boligfællesskab

Bolig

Lindeparken

Boliger på Banegårdspladsen

Bolig

Munkebjerg Park

Luksus-boligblokke med knæk og spring

Bolig

Nabolaget etape 2

Højkvalitets lejeboliger med sjæl i hjertet af Aarhus

Forskningscenter

NIDO Danmark

Fjernlys fra reden

Distributionscenter

Reitan Distribution

Returterminal og vaskehal i gråt og sort

Bolig

Slagteristrædet

Nyt boligkvarter midt i byen

Bolig

Stempelhusene

Og om lidt er kaffen klar

Bolig

Strandhøjen 2, første etape

Ejerlejligheder i forskudt plan helt ud til Storebælt

Lager

Vindhallen

Lindab-udvidelse med brug af egne materialer