Lindeparken

:
december 2020
Lindeparken - altangange

Byggeriet vender ryggen til trafikpladsen og vejen, men åbner sig med sine altaner og altangange ud mod den nye plads.

Lindeparken - gavl

Lindeparken er i fem etager med delvis kælder og en penthouseetage beklædt med grå fibercementplader. Stueplanet rummer fire forskellige butikslejemål, der skal være med til at skabe liv i området.

Lindeparken - banegårdspladsen

Boligbyggeriet Lindeparken ligger på den totalt omkalfatrede Banegårdsplads foran Ballerup Centret og Ballerup Station. Når pladsen er færdig, vil den være opdateret med ny belægning, træer og opholdsarealer.

previous next

Boliger på Banegårdspladsen

Et nyt boligbyggeri i Ballerup med en markant placering på en central plads markerer startskuddet til en opdatering af hele bykernen i forstaden

Byggefakta

Lindeparken
Banegårdspladsen 2
2750 Ballerup
Danmark

Bygherre:
Athena Partners, CFP Group
Arkitekt:
Nova5 Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
KABI Entreprise A/S
Ingeniør:
Klaus Nielsen Rådg. Ingeniørfirma F.R.I A/S
Areal:
3700 kvm.
Byggesum: 
46 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2019 - september 2020

Midt i forstaden Ballerup vest for København ligger det store Ballerup Centret med over 60 butikker, der er sammenbygget med Ballerup Station. Centret blev indviet i 1973 og udvidet i 1999. Den store banegårdsplads, der ligger foran Ballerup Centret er en central lokation i byen, men den har hidtil kun været benyttet som busterminal.

Som led i Ballerup Kommunes plan om at transformere bymidten til et mere livligt og grønt område er Banegårdspladsen blevet omskabt som første skridt i en større helhedsplan. Selve busterminalen er blevet omlagt og komprimeret i den nordvestlige del af banegårdspladsen på halvdelen af det oprindelige areal som led i den ny plan for området, der er udviklet af SLA A/S, Holsher Nordberg Architects A/S og Atkins Danmark A/S.

Det resterende areal ind mod bymidten er omdannet til en imødekommende plads med ny belægning og belysning, beplantning og opholdsarealer, der samtidig skaber en bedre forbindelse mellem stationen og butiksstrøget i Ballerup, Centrumgaden. For de 20.000 mennesker, der dagligt færdes på pladsen, vil området fremover blive et meget mere attraktivt og trygt sted. Den mest markante forandring af Banegårdspladsen er dog opførelsen af et helt nyt boligbyggeri med butikker i stueplan.

– Det var et stort ønske fra kommunens side at få løftet området, og det er sket i to trin. Dels det ambitiøse landskabsprojekt og dels det nye byggeri, der er bygget på et byggefelt, som blev solgt fra. Byggeriet har jo en meget central beliggenhed tæt på bykernen og stationen, hvor det vil være attraktivt for mange at bo. Det har også været vigtigt for kommunen at få skabt liv i området uden for den almindelige arbejdstid, hvilket igen skaber større tryghed for buspassagerer og andre, der færdes i området, forklarer Thomas Dahl, der er partner i Nova 5 Arkitekter, som har tegnet byggeriet.

Markant placering

Det nye byggeri, kaldet Lindeparken, er i fem etager. Stuetagen huser erhvervslejemål, mens de øvrige etager rummer tilsammen 30 udlejningslejligheder. Det øverste plan udgøres af en lidt tilbagetrukket penthouseetage.

– Det er jo et meget markant sted at bygge, og ikke uden udfordringer. I starten var der god plads til vores byggeplads, men da kommunen begyndte på pladsen, blev det lidt trangt, så alle leverancer blev kørt ind som just in time leverancer, fortæller adm. dir. Birger Pedersen Daurehøj fra Kabi Entreprise A/S, der har opført Lindeparken i totalentreprise. Bygningen er opført i en vinkel, hvor bygningen åbner sig op mod pladsen.

– Grundlæggende er huset en traditionel betonkonstruktion, men lidt usædvanligt er facaderne beklædt med skærmtegl. Penthouseetagens taghuse er lavet som en let stålkonstruktion, der hviler på det øverste betondæk. De er bygget på vores eget værksted og hejst på plads med kran og sidenhen beklædt med fibercementplader på stedet. Der er kælder under halvdelen af huset, som benyttes til cykelparkering, teknikrum og omklædningsrum til erhvervslejemålene. Det ene af de fire lejemål bliver Sushibar, det andet neglebar, og de to sidste er ikke udlejet på nuværende tidspunkt, siger Birger Pedersen Daurehøj.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 5

Ungdomsbolig

Artillerihuset

Ejerskab & fællesskab

Ungdomsbolig

BaseCamp København Lyngby

BaseCamp Student - studieboliger til en ny tid

Bolig

Bastionen

Storbykarré med hængende haver

Børneinstitution

Eventyrhaven

Velkomsten er rund

Bolig

Gartnerbyen Seniorbofællesskab

Seniorbofællesskab med farveskift

Bolig

Ibihaven

Bæredygtigt boligfællesskab

Bolig

Lindeparken

Boliger på Banegårdspladsen

Bolig

Munkebjerg Park

Luksus-boligblokke med knæk og spring

Bolig

Nabolaget etape 2

Højkvalitets lejeboliger med sjæl i hjertet af Aarhus

Forskningscenter

NIDO Danmark

Fjernlys fra reden

Distributionscenter

Reitan Distribution

Returterminal og vaskehal i gråt og sort

Bolig

Slagteristrædet

Nyt boligkvarter midt i byen

Bolig

Stempelhusene

Og om lidt er kaffen klar

Bolig

Strandhøjen 2, første etape

Ejerlejligheder i forskudt plan helt ud til Storebælt

Lager

Vindhallen

Lindab-udvidelse med brug af egne materialer