Reitan Distribution

:
december 2020
Reitan Distribution - logistikhal

Logistikløsning set indefra, bag slusehusene.

Reitan Distribution - hejseport

Assa Abloy’s speed-led-hejseport, som åbner fire gange så hurtigt som en almindelig led-hejseport. Den sidder indenfor mellem to haller.

Reitan Distribution - led-hejseport

Sort led-hejseport model 1042p, leveret af Assa Abloy Entrance Systems Denmark.

Reitan Distribution - facade

Logistikløsning omfattende læssebro, port-tætning og slusehus.

previous next

Returterminal og vaskehal i gråt og sort

I Torsted, Horsens, har Reitan Distribution bygget 17.000 kvm returterminal med lager/logistik samt vaskehal til frugt- og grønt-kasser. Et højlager er også på vej

Byggefakta

Reitan Distribution
Erhvervsparken 25
8700 Horsens
Danmark

Bygherre:
Reitan Distribution A/S
Arkitekt:
AK83 Arkitektkontoret A/S
Totalentreprenør:
Ajcon A/S
Ingeniør:
Ajcon A/S
Areal:
17000 kvm.
Byggesum: 
110 mio. kr.
Byggeperiode:
Februar 2020 - december 2020

Hidtil er plastkasserne til frugt og grønt blevet kørt frem og tilbage til henholdsvis Hannover og Vejle for at blive vasket. Fremover foregår det i Horsens, hvor Reitan på sin grund i Torsted har opført den nye, store returterminal og vaskehal som et traditionelt og godt, solidt byggeri med langtidsholdbare materialer.

Nox-out tagpap og solceller

Partner i AK83 Arkitekter A/S, bygningskonstruktør Jørgen Mogensen, beretter, at det kommer til at spare både transportomkostninger og belastning af miljø og klima, når kasserne til frugt og grønt ikke længere skal køres langt væk for at blive rengjort. Derudover har man valgt en lidt dyr tagdækning, som modvirker lastbilforurening. Det er en nox-out tagpap, som reducerer og neutraliserer nox-partikler i luften fra lastbilerne. Som bidrag til det daglige strømforbrug til belysning og den store vaskemaskine i vaskehallen kommer der endvidere solceller på taget. Solcellernes bidrag vil dog kun udgøre et tilskud til strømforbruget.

Mørke farver ifølge lokalplanen

Norske Reitan Distribution står blandt andet bag Rema 1000, og de har gang i to byggeprojekter, hvor det ene netop er færdiggjort, nemlig en udvidelse af centrallageret i Torsted med den store returterminal i det sydvestlige hjørne af grunden. Reitan vil selv anvende en del af lagerpladsen til opbevaring af tomme paller, mælkebure og andre genbrugsmaterialer fra hele landets Rema 1000-butikker, men størstedelen af byggeriet lejes ud til Euro Pool System, som er dem, der står for det store fuldautomatiske vaskeanlæg til plastkasserne. Euro Pool System er ikke en del af Reitan-koncernen, men det er dem, der ejer plastkasserne til frugt og grønt. Euro Pool System lejer 12.000 kvm til formålet med vask af kasserne, mens resten af arealet anvendes som lager for Reitans returgods.

Næste opgave bliver opførelse af to fuldautomatiske højlagre i forlængelse af Rema 1000’s hovedkontor og centrallager, og dette projekt forventes færdigopført i begyndelsen af 2022.

– Projektet med opførelse af returterminal og vaskehal er gået godt, men dårligt vejr med nedbør var i starten med til at skubbe tidsplanen lidt, fortæller Jørgen Mogensen fra AK83 Arkitekter, og fortsætter:

– Derefter gik det hurtigt fremad og efter planen. Vi har lavet et betonhus, som falder ind i lokalplanens rammer. Det er en grå bygningsmasse med bl.a. sorte vinduer, og det passer fint med lokalplanen, hvori det er bestemt, at byggeriet skulle være i mørke farver. Tørvarelageret bliver det næste og vil få sort base med lys top, holdt i samme stil. Med hensyn til vaskehallen var der en del teknik, som skulle bygges ind og tages hensyn til. Det bliver en stor fordel for både økonomi og miljø og klima, når de mange plastkasser ikke længere skal transporteres væk for at blive vasket. Nu er det hele placeret lige her i Horsens.
Returterminalen i Torsted har en facadebeklædning med Paroc sandwich-paneler, Sapa System vinduer og døre, samt Teqton gulve. Belægningen på de udendørs arealer er IBF-sten.

Reitan Distribution leverer varer til Rema 1000 og andre kæder inden for dagligvare- og convenience-branchen. Det sker med udgangspunkt fra kontor og centrallager i Horsens, og effektiv logistik har førsteprioritet.

Moderne logistikløsninger

Assa Abloy Entrance Systems Denmark har til projektet med returterminalen været leverandør af led-hejseporte og docking-løsninger, læssebroer, slusehuse og altså i det hele taget logistikløsninger, hvor lastbilerne bakker til og kan læsse af og på.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 5

Ungdomsbolig

Artillerihuset

Ejerskab & fællesskab

Ungdomsbolig

BaseCamp København Lyngby

BaseCamp Student - studieboliger til en ny tid

Bolig

Bastionen

Storbykarré med hængende haver

Børneinstitution

Eventyrhaven

Velkomsten er rund

Bolig

Gartnerbyen Seniorbofællesskab

Seniorbofællesskab med farveskift

Bolig

Ibihaven

Bæredygtigt boligfællesskab

Bolig

Lindeparken

Boliger på Banegårdspladsen

Bolig

Munkebjerg Park

Luksus-boligblokke med knæk og spring

Bolig

Nabolaget etape 2

Højkvalitets lejeboliger med sjæl i hjertet af Aarhus

Forskningscenter

NIDO Danmark

Fjernlys fra reden

Distributionscenter

Reitan Distribution

Returterminal og vaskehal i gråt og sort

Bolig

Slagteristrædet

Nyt boligkvarter midt i byen

Bolig

Stempelhusene

Og om lidt er kaffen klar

Bolig

Strandhøjen 2, første etape

Ejerlejligheder i forskudt plan helt ud til Storebælt

Lager

Vindhallen

Lindab-udvidelse med brug af egne materialer