Munkebjerg Park

:
december 2020
Munkebjerg Park - højdespring

Der er tale om byggeri med betonelementer, med en smuk teglbeklædning og flotte variationer med knæk og højdespring i bygningskroppene.

Munkebjerg Park - vinkel

Juul | Frost Arkitekter har tegnet de to boligblokke på en spændende måde, hvor de flotte vinklinger samt op- og nedtrapninger giver karakter og rumlighed.

Munkebjerg Park - tegl

Den rødflammede tegl og de lodrette vinduespartier giver et enkelt og klart udtryk.

Munkebjerg Park - facader

De to boligblokke i Munkebjerg Park er i luksusklassen og med en attraktiv placering.

previous next

Luksus-boligblokke med knæk og spring

To nyopførte boligblokke i Munkebjerg Park Odense rummer 145 lejligheder i den rigtig gode kvalitetsende

Byggefakta

Munkebjerg Park
Munkebjergvænget
5230 Odense M
Danmark

Bygherre:
Barfoed Group ApS
Arkitekt:
Juul | Frost Arkitekter
Ingeniør:
Klaus Nielsen Rådg. Ingeniørfirma F.R.I A/S
Areal:
13500 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
august 2018 - marts 2020

De to s-formede boligblokke er opført på en smuk og begrønnet grund i Munkebjerg Park, Munkebjergvænget, og kommer til at indgå som del af det ambitiøse udviklingsområde for forskning, uddannelse og erhverv – en helt ny og attraktiv bydel i Odense. De 145 lejeboliger er fordelt på 13.500 kvm og varierer fra 60 til 166 kvm, med to, tre eller fire værelser, herunder lækre penthouselejligheder med tagterrasse.

Boligerne er optimeret med hensyn til tilgængelighed og henvender sig til varierende målgrupper, både singler, familier, seniorer og studerende.

Spring i facade og højde

De to bygningskroppe bugter sig fra syd til nord i forlængelse af hinanden og springer fra fire til otte etager. Den ene bygning trapper op og ned, fra seks til otte og dernæst fire etager, mens den anden skifter niveau fra fem til seks og dernæst tre etager.

– Bygningernes udtryk bliver dynamisk, da bygningerne slynger sig og fortander både i det vandrette og lodrette snit, forklarer arkitekt MAA Flemming frost, founding partner i Juul | Frost Arkitekter, og fortsætter:
– Facadernes forskydninger og knæk nedskalerer bygningernes volumen mod omgivelserne.

Elegance og robusthed

Fra ankomstsiden fremstår facaderne med robusthed og tyngde, men samtidig også med elegance, i slanke teglflader og med lodrette vinduer. Ud mod parksiden brydes teglfladerne af store altaner, og bygningernes knæk åbner naturligt op mod den nyanlagte grønne park, også tegnet af Juul | Frost Arkitekter. Her bor man såvel grønt som bynært, omgivet af skov.

Boligerne er rummelige med godt indeklima og optimeret lysindfald, og alle lejlighederne har én eller flere altaner eller enten tagterrasse eller terrasse med udgang til bydelsparken.

Det i alt 12,5 Ha store område udvikles af Barfoed Group, og det er Juul | Frost Arkitekter, som har slået stregerne til både lokalplanerne, første etape i 2008 med 188 lejligheder og aktuelt anden etape. Tredje etape er undervejs.

Den 7.800 kvm store bydelspark er del af anden etape og fungerer som rekreativt fællesområde og socialt bindeled i området. Fællesarealerne med opholds- og aktivitetsmuligheder fungerer samtidig som klimatilpasning og LAR-løsning, og parken er i stand til at håndtere de øgede regnmængder i et frodigt landskab med en sø og høj biodiversitet.

Anden etape omfatter desuden et flerbrugerkontorhus og en Lidl-dagligvarebutik, som begge er første skud på Munkebjerg Business Park. Det fem etager høje kontorhus med hvide højglansfacader er en flot arkitektonisk markør ved indgangen til området. Tredje etape vil omfatte senior- og studieboliger samt et bytorv og erhverv i stueetagen.

Indbydende lejligheder og bydelspark

Lejlighederne er i høj kvalitet hele vejen igennem, med store altaner og tagterrasse, optimale dagslysforhold og optimeret bokvalitet.

Juul | Frost Arkitekter sætter stor pris på, at bygherren, Barfoed Group, selv efterfølgende udlejer alt, hvad de bygger.

– Det gør det interessant for os, da der kommer fokus på den arkitektoniske og byggetekniske kvalitet over tid, fremhæver Flemming Frost, og tilføjer, at dette projekt og de øvrige etaper er gode eksempler på Juul | Frost Arkitekters brede, tværfaglige kompetencer på tværs af bolig-, service- og erhvervsbyggeri samt landskabsarkitektur.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 5

Ungdomsbolig

Artillerihuset

Ejerskab & fællesskab

Ungdomsbolig

BaseCamp København Lyngby

BaseCamp Student - studieboliger til en ny tid

Bolig

Bastionen

Storbykarré med hængende haver

Børneinstitution

Eventyrhaven

Velkomsten er rund

Bolig

Gartnerbyen Seniorbofællesskab

Seniorbofællesskab med farveskift

Bolig

Ibihaven

Bæredygtigt boligfællesskab

Bolig

Lindeparken

Boliger på Banegårdspladsen

Bolig

Munkebjerg Park

Luksus-boligblokke med knæk og spring

Bolig

Nabolaget etape 2

Højkvalitets lejeboliger med sjæl i hjertet af Aarhus

Forskningscenter

NIDO Danmark

Fjernlys fra reden

Distributionscenter

Reitan Distribution

Returterminal og vaskehal i gråt og sort

Bolig

Slagteristrædet

Nyt boligkvarter midt i byen

Bolig

Stempelhusene

Og om lidt er kaffen klar

Bolig

Strandhøjen 2, første etape

Ejerlejligheder i forskudt plan helt ud til Storebælt

Lager

Vindhallen

Lindab-udvidelse med brug af egne materialer