Stempelhusene

:
december 2020
Stempelhusene - altaner

De i alt fire punkthuse, der udgør Stempelhusene er ”tvistet” i forhold til hinanden, og selv om de umiddelbart ser ens ud, er der forskel ved nærmere eftersyn. Således er det den samme bygning, der er spejlet i de andre bygninger.

Stempelhusene - badeværelse

Med elegante 30 × 60 cm fliser på gulvet og 10 × 60 cm fliser på væggen fra Colour Ceramica, Grohe Rainshower system og patenterede, lineære gulvafløb fra Unidrain, fremstår badeværelserne både funktionelle og eksklusive.

Stempelhusene - køkken-alrum

De eksklusive boliger er alle indrettet således, at man kan kigge ud i det øjeblik, man træder ind. Indretningen er centreret omkring det åbne køkken/alrum og med fokus på gode kvalitetsmaterialer.

Stempelhusene - murmønster

Et eksempel på bygningernes murmønster, hvor bagsiden af murstenene er anvendt for variation og dybde.

Stempelhusene - facader

Stempelhusene er opført omkring en lille plads, der med tiden vil kunne fungere som et naturligt samlingssted for byens beboere. For at skabe et mere imødekommende og venligt udtryk, er der anvendt en lys grus frem for asfalt eller beton som underlag.

previous next

Og om lidt er kaffen klar

Med den sidste etape af Stempelhusene under færdiggørelse, står en ny spændende bydel i Rødovre klar til at byde indenfor til kvalitetsbevidste borgere i alle aldre. Velkommen til Irmabyen

Byggefakta

Stempelhusene
Krydderivej
2610 Rødovre
Danmark

Bygherre:
Elf Developement
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
Glindorf & Partnere A/S
Ingeniør:
Orbicon A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
9480 kvm.
Byggesum: 
130 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2018 - Februar 2020

Godt otte kilometer fra Rådhuspladsen, tæt på grønne, rekreative områder og kun en enkelt opbremsning fra motorring 3, er en helt ny bydel skudt op. Irmabyen er Rødovres nyeste bydel, og den er opført lige der, hvor dagligvarekædens hovedkontor tidligere havde til huse. I dag er de 60’er-typiske 1-plans huse bygget med rødbrune tegl og fladt tag erstattet af en både spændende og yderst varieret arkitektur, der varsler nye tider for det tidligere lidt oversete hjørne af Rødovre.

Glindorf & Partnere har fungeret som totalentreprenør på både første og anden etape af Stempelhusene. Med sig har de haft en mere eller mindre fast stab af samarbejdspartnere. Herunder blandt andet ELF Development. Det beretter Emil Lorvik, byggeleder hos Glindorf & Partnere, om:

– For ELF Development havde vi netop afsluttet en tilsvarende opgave på byggefelt 3, i Irmabyen – nemlig Mokka Husene, der lige som Stempelhusene også bestod af fire punkthuse. Og det var takket være vores gode dialog og tætte samarbejde her, at vi også blev valgt til at varetage opgaven med Stempelhusene i Irmabyen.

Forventes afleveret i starten af næste år

Glindorf & Partnere har således været med helt fra det indledende forprojekt til den endelige udførelse. Et projekt der startede tilbage i 2018 og som forventes færdigt i begyndelsen af 2021.

Om selve processen omkring Stempelhusene, fortæller Emil:

– Den er forløbet ualmindeligt godt og gnidningsløst. Det skyldes ikke mindst, at vi hos Glindorf & partnere har en lang række gode, faste samarbejdspartnere, som vi har en meget åben dialog med, både når der skal indhentes priser, ved valg af underentreprenører, men også når der skal findes optimeringer i samarbejde med både bygherre og rådgiver. Her oplever vi en høj grad af lydhørhed blandt alle aktører.

Ifølge Emil er en sådan byggeoptimering dog ikke nødvendigvis lig med dårligere materialevalg, men handler i bund og grund om, at sikre gennemtænkte løsninger allerede fra projektets start, hvorved man kan effektivisere og optimere byggeprocessen.

Overraskelser når man bygger med ”brugt” jord

Men et byggeri af denne størrelse og kaliber forløber ikke altid helt uden udfordringer. Og dette var ingen undtagelse. Emil siger:

– Det er ikke altid lige, man kan regne med, hvad man finder, når man går i gang med udgravning af fundamenter, og vi ramte en gammel ingeniørgang som tidligere har været brugt til at håndtere materialer, gamle fundamenter og ”blød bund”. Det viste sig dermed, at der var tale om dårlig jord, som ikke havde tilstrækkelig bæreevne til det projekterede byggeri.

Ifølge ham støder man hyppigt på sådanne udfordringer, når man bygger på gamle industrigrunde, og i dette tilfælde inddrog man straks entreprenører, bygherre og rådgiver for at finde frem til en holdbar løsning, der i dette tilfælde endte med etablering af et brøndfundament med i alt 70 borede fundamenter helt ned i fire meters dybde under kælderplan.

Arkitema har skabt et unikt udtryk

I dag rejser de fire punkthuse sig stolt i Rødovres nye bydel, Irmabyen. Solidt forankret. Og bag det endelige udtryk står arkitekterne hos Arkitema. Det er ligeledes sket i tæt samarbejde med ELF, der har fungeret som bygherre på projektet, og som man på daværende tidspunkt allerede havde udarbejdet flere bygninger med i Irmabyen. Herunder Parkkanten.

Line Ryming Funch, sagsarkitekt hos Arkitema med base i Aarhus, har været med i hele processen med byggeriet af Stempelhusene. Hun fortæller:

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 5

Ungdomsbolig

Artillerihuset

Ejerskab & fællesskab

Ungdomsbolig

BaseCamp København Lyngby

BaseCamp Student - studieboliger til en ny tid

Bolig

Bastionen

Storbykarré med hængende haver

Børneinstitution

Eventyrhaven

Velkomsten er rund

Bolig

Gartnerbyen Seniorbofællesskab

Seniorbofællesskab med farveskift

Bolig

Ibihaven

Bæredygtigt boligfællesskab

Bolig

Lindeparken

Boliger på Banegårdspladsen

Bolig

Munkebjerg Park

Luksus-boligblokke med knæk og spring

Bolig

Nabolaget etape 2

Højkvalitets lejeboliger med sjæl i hjertet af Aarhus

Forskningscenter

NIDO Danmark

Fjernlys fra reden

Distributionscenter

Reitan Distribution

Returterminal og vaskehal i gråt og sort

Bolig

Slagteristrædet

Nyt boligkvarter midt i byen

Bolig

Stempelhusene

Og om lidt er kaffen klar

Bolig

Strandhøjen 2, første etape

Ejerlejligheder i forskudt plan helt ud til Storebælt

Lager

Vindhallen

Lindab-udvidelse med brug af egne materialer