DSV Trafikcenter

:
april 2013

Administrationsbygningen er på 10.000 kvm og rummer 400 kontorarbejdspladser fra alle tre DSV divisioner, Road, Solutions og Air & Sea.

Det store atrium giver lys og liv til hele administrationsbygningen og herfra kan man overskue næsten hele huset.

Selv fra taget af administrations­bygningen kan det være svært at overskue hele anlægget. Til venstre ses logistikhallen og til højre distributionshallen med den blå terminalservicebygning imellem.

Den 50.000 kvm store og 12 m høje logistikhal bruges af DSV Solutions og tjener som lagerhotel for tredjepartsvirksomheder, som Solutions leverer logistikløsninger til.

Fra den store kantine på øverste etage er der direkte udgang til store, overdækkede terrasser langs tre af administrationsbygningens facader.

DSV Road benytter den 32.000 kvm store distributionshal. Her omlades langdistanceforsendelser fra store lastbiler til mindre lastbiler til omdeling i lokalområdet, hvilket vil sige hele Skåne.

500 lastbiler kører dagligt til og fra de 150 sluser i terminalbygningerne. Sluserne er specielt udviklet med henblik på at mindske risikoen for skader, når de store lastbiler bakker på plads.

 

previous next

Stor, større, DSV Landskrona

Nordeuropas største trafikcenter er netop taget i brug og viser, at god arkitektur sagtens kan kombineres med optimet økonomi og rationelle byggemetoder i stor skala

Byggefakta

DSV Trafikcenter
Motorvejskryds Landskrona S
Landskrona
Sverige

Bygherre:
DSV AB
Bygherrerådgiver:
AK83 Arkitektkontoret A/S
Arkitekt:
AK83 Arkitektkontoret A/S
Totalentreprenør:
DS Flexhal A/S
Ingeniør:
Rambøll Sverige AB
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S, Peikko Danmark ApS
Areal:
101500 kvm.
Byggesum: 
400 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2011 - december 2012

DSV’s nye transport- og logistikterminal i Landskrona er på enhver måde de store tals projekt: Med over 100.000 kvm bygninger er der tale om det største trafikcenter af sin art i hele Nordeuropa. Der er anlagt 130.000 kvm belægninger omkring anlægget, og grunden er med sine 600.000 kvm købt med tanke på fremtidige udvidelser. Mere end 500 lastbiler kører hver dag til og fra terminalen, og terminalbygningerne er tilsammen forsynet med 150 lastvognssluser.

For den lidt oversete by Landskrona er der tale om den største virksomhedstilflytning nogensinde, og den tilfører byen flere hundrede tiltrængte arbejdspladser med udsigt til flere i fremtiden, efterhånden som DSV udvider faciliteterne.

Med det nye projekt samler DSV sine aktiviteter fra Helsingborg og Malmø, hvilket vil sige terminaler, kontorer og visse hovedkontorsfunktioner for de tre divisioner, DSV Road, DSV Air & Sea og DSV Solutions.

Optimal placering

Anlægget består af en administrationsbygning på 10.350 kvm i fire etager, en distributionshal på 32.000 kvm og et lagerhotel/logistikhal på 50.000 kvm med et indskudt dæk på 5.000 kvm. Desuden er der en terminalservicebygning i to etager på i alt 4,500 kvm.

Partner Kaj Bøgh Jensen fra AK83 Arkitektkontoret A/S har arbejdet med projektet i omkring fire år, og han har erfaring fra andre lignende store byggerier for bl.a. DSV. Han fortæller, at der først blev arbejdet med en placering ved Helsingborg, men at undersøgelser viste, at placeringen ved Landskrona var optimal både geografisk og praktisk, da kommunen kunne tilbyde gode betingelser for projektet.

I en så konkurrenceintens branche som transport, var der vigtige penge at spare ved en sammenlægning, fortæller Kaj Bøgh Jensen, og anlæggets størrelse giver betydelige stordriftsfordele både ved selve byggeriet og ikke mindst i den daglige drift.

Spidset blyant

Trafikcenteret ligger placeret helt tæt på motorvejsafkørsel Landskrona S, og det enorme anlæg er et meget synligt landemærke, når man kører af motorvejen og mod Landskrona.

- Det var en opgave, hvor vi skulle spidse blyanten med en så markant placering i forhold til Landskrona og motorvejen, fortæller Kaj Bøgh Jensen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 1

Bolig

Agervang/Engvang

Et puslespil med mange deltagere

Butikscenter

Bloms Butikker

Flot og enkel helhed i Bloms Butikker

Kulturcenter

Børnekulturhus Amar

Plads til skæve idéer og skæve vinkler

Zoologisk have

Den Blå Planet

På kurs mod dybets skatte

Transportcenter

DSV Trafikcenter

Stor, større, DSV Landskrona

Forskningscenter

Foss Innovation Center

Højteknologi i rombeformet ramme

Domicil

Glunz & Jensen

Lokalt afsæt med globalt udsyn

Bolig

Handicapboliger Skælskør

Plads til både privatliv og fællesskab

Skole

Kragelundskolen

Ny identitet til ældre skole

Museum

Møntergården

Seks århundreder samlet på en matrikel

Skole

Nordstjerneskolen Frederikshavn

Stjerne med sprækker og spræl

Skole

Nordstjerneskolen Helsinge

Ny stjerne i nordsjælland

Bolig

Pulshuset

Puls i polkatakt

Plejecenter og genoptræning

Rise Plejehjem

Alderdom i hjemlige omgivelser

Produktionsanlæg

Rynkeby Foods

Stort højlager på kneben plads

Sport

Syddansk Universitet

Et hus skabt til bevægelse

Bolig

Valby Maskinfabrik

Valby Revival

Plejecenter og genoptræning

Vandhalla

Egmont Højskolen rejser nyt landmark

Skole

Vilhelmsro Skole

Skolehuse med organisk struktur

Bolig

Øresund Tower

Bo på Costa Copenhagen