Glunz & Jensen

:
marts 2013

Glunz & Jensens nye domicil domineres af en imponerende facade i kobber og glas. Wood-Tec Gruppen Aps. har forestået monteringen af de imponerende vinduespartier.

Velkommen indenfor. Det første, der møder besøgende, er Glunz & Jensen karakteristiske logo, samt i fremtiden i det nye domicil, en åben og meget indbydende hal, der nærmest giver frit udsyn til alle hjørner af virksomheden.

Forhallen skal ikke kun være forbindelsesled mellem husets forskellige kontorer. Her vil også blive arrangeret en udstilling med virksomhedens forskellige produkter gennem tiderne.

Det mest iøjnefaldende ved domicilet er den imponerende kobber- og glasfacade, men hovedindgangen ligger lidt diskret på modsatte side, mellem administration og udviklingsafdelingen.

Forhallen skal ikke kun være forbindelsesled mellem husets forskellige kontorer. Her vil også blive arrangeret en udstilling med virksomhedens forskellige produkter gennem tiderne.

previous next

Lokalt afsæt med globalt udsyn

Glunz & Jensen A/S har gennem sin 40-årige levetid udviklet sig til en international koncern med afdelinger i både USA og Europa

Byggefakta

Glunz & Jensen
Selandia Park 1
4100 Ringsted
Danmark

Bygherre:
Glunz & Jensen A/S
Bygherrerådgiver:
PPS Consult Aps.
Hovedentreprenør:
Georg Berg A/S
Andre aktører:
Spæncom A/S
Areal:
3374 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
Februar 2012 - december 2012

Nok kan man finde pre-press-virksomheden Glunz & Jensen A/S i både USA og i Europa. Men hovedkvarteret ligger i Ringsted, akkurat som det har gjort siden virksomheden for 40 år siden blev grundlagt af Bjarne Jensen.

For at understrege virksomhedens tilknytning til Ringsted, har virksomheden netop indviet et nyt hovedkontor i det sydlige Ringsted, blot et solidt stenkast fra hvor virksomheden alle dage har haft til huse. Den mest markante forandring er, at virksomhedens produktion efterhånden er rykket til udlandet. Men administrationen og udviklingsafdelingen bliver, hvor den altid har været.

De første tanker om byggeri af et nyt domicil opstod helt tilbage i 2009. Men der skulle gå yderligere et par år, inden tankerne blev omsat til byggeri. Så skete det også for fuld musik, da Ringsteds borgmester i februar 2012 tog det første spadestik. Blot 10 måneder senere, i december 2012, kunne virksomheden rykke indenfor i et nyt, moderne og meget velindrettet domicil. Med en byggetid på blot 10 måneder har der ikke været plads til megen slinger i valsen. Det har bestemt heller ikke været tilfældet. Samarbejdet mellem bygherren og hovedentreprenøren, Georg Berg A/S og bygherrerådgiveren, PPS Consult Aps. har fungeret upåklageligt. Resultatet er det nye domicil på 3.374 kvm fordelt på to etager.

I pagt med omgivelser

Det er tydeligt, at det nye domicil falder i med den stil, der altid har præget Glunz & Jensens byggeri. Det kan man forvisse sig om ved at kaste et blik på modsatte side af Selandia Park. De gamle administrations- og produktionsbygninger danner i dag ramme om privathospitalet Valdemar og den sjællandske SOSU-skole.

Det nye domicil er bygget i samme stil, men umiskendeligt i en 2013-udgave. Et byggeri udført i rødlige sten men i pagt med tidens byggestil, forsynet med en imponerende facade udført i kobber og med store vinduer. I hele domicilet er der anvendt intet mindre end 2.000 kvm glas. Både til de store vinduespartier og som rumdelere indenfor.

Den udvendige montage af glas er foretaget af Fårevejlevirksomheden Wood-Tec Gruppen Aps.

Det indvendige glas er monteret af Dahrup Alubyg. Når man ankommer til adressen bliver man ligefrem overrasket over, at hovedindgangen ikke er placeret i kobberfacaden. Den ligger på modsatte side af bygningen og leder den besøgende indenfor i en stor, lys og meget imødekommende hal.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 1

Bolig

Agervang/Engvang

Et puslespil med mange deltagere

Butikscenter

Bloms Butikker

Flot og enkel helhed i Bloms Butikker

Kulturcenter

Børnekulturhus Amar

Plads til skæve idéer og skæve vinkler

Zoologisk have

Den Blå Planet

På kurs mod dybets skatte

Transportcenter

DSV Trafikcenter

Stor, større, DSV Landskrona

Forskningscenter

Foss Innovation Center

Højteknologi i rombeformet ramme

Domicil

Glunz & Jensen

Lokalt afsæt med globalt udsyn

Bolig

Handicapboliger Skælskør

Plads til både privatliv og fællesskab

Skole

Kragelundskolen

Ny identitet til ældre skole

Museum

Møntergården

Seks århundreder samlet på en matrikel

Skole

Nordstjerneskolen Frederikshavn

Stjerne med sprækker og spræl

Skole

Nordstjerneskolen Helsinge

Ny stjerne i nordsjælland

Bolig

Pulshuset

Puls i polkatakt

Plejecenter og genoptræning

Rise Plejehjem

Alderdom i hjemlige omgivelser

Produktionsanlæg

Rynkeby Foods

Stort højlager på kneben plads

Sport

Syddansk Universitet

Et hus skabt til bevægelse

Bolig

Valby Maskinfabrik

Valby Revival

Plejecenter og genoptræning

Vandhalla

Egmont Højskolen rejser nyt landmark

Skole

Vilhelmsro Skole

Skolehuse med organisk struktur

Bolig

Øresund Tower

Bo på Costa Copenhagen