Bloms Butikker

:
april 2013

Bloms Butikker har også facade til handelsgaden Adelgade i Skanderborg og indbyder derved til både oplevelser inden døre og masser af parkering. I skumringen lyser de store glaspartier op og giver en fin stemning.

Fra Bloms Butikkers tagparkering er der adgang til både center og andre funktioner i de omkringliggende bygninger. Indretningen af taget er meget byrums inspireret og vellykket.

Belysningen i centerets gade glider ubemærket ind i det samlede design og er fint varieret med henblik på at præsentere butikkerne og gøre Bloms Butikker til et rart sted at være. Belysningen er leveret af Flos Scandinavia A/S.

Belysningen i centerets gade glider ubemærket ind i det samlede design og er fint varieret med henblik på at præsentere butikkerne og gøre Bloms Butikker til et rart sted at være. Belysningen er leveret af Flos Scandinavia A/S.

previous next

Flot og enkel helhed i Bloms Butikker

I Skanderborg er åbnet et bycenter, der på én gang er et urbant knudepunkt og moderne indrettet butikscenter

Byggefakta

Bloms Butikker
Adelgade 61
8660 Skanderborg
Danmark

Bygherre:
A. Enggaard A/S
Arkitekt:
Aarhus Arkitekterne A/S
Totalentreprenør:
A. Enggaard A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Andre aktører:
Ambercon A/S
Areal:
25000 kvm.
Byggesum: 
200 mio. kr.
Byggeperiode:
december 2010 - oktober 2012

Med tilknytning til flere gader og niveauer i byen er Bloms Butikker et noget anderledes Butikscenter. Skræddersyet til en overskydende grund, der har været anvendt til parkering, fletter centeret sig fint ind i det centrale Skanderborg. Centeret har facade ud til Adelgade, der har karakter af butiksgade/gågade, og her tiltrækker det mange passerende. En større dagligvarebutik, en større tøjbutik og en række andre gode butikker tilbyder tørvejr, oplevelser og atmosfære.

Indpasset kompleks

Parkeringen er en vigtig del af Bloms Butikker ved, at der er mange p-pladser (mere end 400) og beliggenheden er meget central for Skanderborg.

Mange parkerer her altså uden et primært ærinde i centeret. Parkeringen er fordelt på en traditionel P-kælder med elevator direkte op til butikkerne og et parkeringsdæk på taget. I hjørnerne af tagdækket er opført tre bygninger, der som en slags tårne flankerer Bloms Butikker og parkeringen.

Parkeringsdækket øverst er indrettet meget indbydende med karakter af et mere traditionelt byrum. Bygningerne huser forskellige typer liberalt erhverv, kommunal tandlæge, fitnesscenter og lign. Også som bygningskompleks og center er Bloms Butikker anderledes med en arkitektur, der tilpasser sig byens skala og funktioner. Terrænet i bydelen betyder, at parkeringsdæk i både kælder og på taget ikke kræver lange ramper, men nemt har kunnet indpasses i gaderne.

Enkel og grafisk

Bloms Butikker fremstår moderne i lyse betonflader og store vinduespartier især til Adelgade. Omkring vinduerne og indgangsetagerne er de lyse flader kontrasteret med matsorte felter og røde partier, der understreger det nutidige udtryk – som også er Bloms Butikkers genkendelige ydre identitet.

Ambercon A/S har leveret sandwichelementer til projektet i samarbejde med underleverandørerne. Øvrige materialer er valgt med henblik på god holdbarhed og enkelt udtryk.

Arkitekt Michael Green fra aarhus arkitekterne A/S fortæller, at mange rumlige detaljer er grundigt gennemarbejdet. F.eks. adgangen til centerets butikker, som i Bloms Butikker er gjort til en fin oplevelse med en næsten lysende og finurlig dekoration.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 1

Bolig

Agervang/Engvang

Et puslespil med mange deltagere

Butikscenter

Bloms Butikker

Flot og enkel helhed i Bloms Butikker

Kulturcenter

Børnekulturhus Amar

Plads til skæve idéer og skæve vinkler

Zoologisk have

Den Blå Planet

På kurs mod dybets skatte

Transportcenter

DSV Trafikcenter

Stor, større, DSV Landskrona

Forskningscenter

Foss Innovation Center

Højteknologi i rombeformet ramme

Domicil

Glunz & Jensen

Lokalt afsæt med globalt udsyn

Bolig

Handicapboliger Skælskør

Plads til både privatliv og fællesskab

Skole

Kragelundskolen

Ny identitet til ældre skole

Museum

Møntergården

Seks århundreder samlet på en matrikel

Skole

Nordstjerneskolen Frederikshavn

Stjerne med sprækker og spræl

Skole

Nordstjerneskolen Helsinge

Ny stjerne i nordsjælland

Bolig

Pulshuset

Puls i polkatakt

Plejecenter og genoptræning

Rise Plejehjem

Alderdom i hjemlige omgivelser

Produktionsanlæg

Rynkeby Foods

Stort højlager på kneben plads

Sport

Syddansk Universitet

Et hus skabt til bevægelse

Bolig

Valby Maskinfabrik

Valby Revival

Plejecenter og genoptræning

Vandhalla

Egmont Højskolen rejser nyt landmark

Skole

Vilhelmsro Skole

Skolehuse med organisk struktur

Bolig

Øresund Tower

Bo på Costa Copenhagen