Handicapboliger Skælskør

:
marts 2013

De nye handicapboliger i Skælskør er opført med en hvidmeleret lys gul sten, kaldet Stella Mista. De er leveret af Assens-virksomheden Strøjer Tegl A/S. Sammen med de røde tegltage er det med til at fremhæve de nye boliger som et rart, lyst og varmt sted at have sin adresse for de fremtidige beboere.

 

Boligerne er opført som et energivenligt hus, hvor der er lagt vægt på at udnytte ressourcerne bedst muligt. Således er der installeret solceller på alle byggeriets skrå tage.

Via en skydedør er der direkte adgang til boligens meget rummelige badeværelse.

Hver bolig er på 45 kvm med tekøkken, opholdsstue og soverum ud i et. Hvis beboeren ønsker det, kan der opsættes en flexvæg, der adskiller opholdsstue fra soverum.

previous next

Plads til både privatliv og fællesskab

20 velindrettede boliger for handicappede i Skælskør giver beboerne mulighed for privatliv og fællesskab, alt efter behov

Byggefakta

Handicapboliger Skælskør
Park Allé 5
4230 Skælskør
Danmark

Bygherre:
Slagelse Kommune
Arkitekt:
Virumgaard Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
GVL Entreprise A/S
Ingeniør:
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
1800 kvm.
Byggesum: 
40 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2011 - marts 2013

På afstand ser det ud som et almindeligt, traditionelt rækkehusbyggeri. Først når man kommer indenfor opdager man, at det er handicapboliger.

Men det har også været det erklærede mål for Slagelse Kommune, der er bygherre på projektet. At skabe 20 nye, moderne og tidssvarende boliger for handicappede. Boliger som på en og samme tid opfylder den enkelte beboers indlysende behov for og ret til et privatliv. Men som også giver mulighed for fællesskab og samvær med andre.

Et andet vigtigt mål har samtidig været at opfylde medarbejdernes behov og arbejdsvilkår. Det er en balancegang på en og samme tid at respektere beboernes privatliv og samtidig opfylde tidens krav til en moderne arbejdsplads. Begge mål er indfriet til fulde i de nye boliger i Skælskør.

Alt i et plan

Byggeriet af de 20 boliger på samlet 1.500 kvm og et personalehus på 300 kvm blev påbegyndt i september 2011. I løbet af februar 2013 havde håndværkerne travlt med at lægge sidste hånd på byggeriet, så alt kunne stå klar til indflytning i april 2013. De fremtidige beboere kan se frem til et velindrettet område, hvor alt er anlagt i et plan, således at også kørestolsbrugere kan færdes uhindret, inde såvel som ude. Boligerne er opført i lysgule mursten med en hvid melering, kaldet Stella Mista. Det er Assens-virksomheden Strøjer Tegl A/S, der har leveret disse sten. Med de røde tegltag fremstår byggeriet lyst og indbydende. Trods de moderne, arkitektoniske linjer har byggeriet et umiskendeligt traditionelt dansk præg.

Projektet blev sendt i en begrænset licitation, hvor det blev Farum-virksomheden G.L.V. Entreprise A/S, der fik opgaven i hovedentreprise. Virumgård Arkitekter A/S har tegnet projektet, mens den rådgivende ingeniør er EKJ Rådgivende Ingeniører A/S. I løbet af godt et år har deres forenede indsats, godt hjulpet af adskillige håndværkere, forvandlet en tidligere kornmark til et nyt boligområde.

Egen indgang

Hver bolig har egen indgang, hvortil besøgende ankommer til et vindfang, der bedst kan beskrives som et drivhus, idet både ydervæg og tag er udført i polycarbonat, hvilket allerede ved ankomsten giver indtrykket af en lys og indbydende bolig. Herfra træder man indenfor i et stort, lyst rum, hvor der er indrettet tekøkken og hvor det er muligt, hvis beboeren ønsker det, at opsætte en flexvæg, således at soverum kan adskilles fra opholdsstue. Boligen har parketgulv i asketræ.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 1

Bolig

Agervang/Engvang

Et puslespil med mange deltagere

Butikscenter

Bloms Butikker

Flot og enkel helhed i Bloms Butikker

Kulturcenter

Børnekulturhus Amar

Plads til skæve idéer og skæve vinkler

Zoologisk have

Den Blå Planet

På kurs mod dybets skatte

Transportcenter

DSV Trafikcenter

Stor, større, DSV Landskrona

Forskningscenter

Foss Innovation Center

Højteknologi i rombeformet ramme

Domicil

Glunz & Jensen

Lokalt afsæt med globalt udsyn

Bolig

Handicapboliger Skælskør

Plads til både privatliv og fællesskab

Skole

Kragelundskolen

Ny identitet til ældre skole

Museum

Møntergården

Seks århundreder samlet på en matrikel

Skole

Nordstjerneskolen Frederikshavn

Stjerne med sprækker og spræl

Skole

Nordstjerneskolen Helsinge

Ny stjerne i nordsjælland

Bolig

Pulshuset

Puls i polkatakt

Plejecenter og genoptræning

Rise Plejehjem

Alderdom i hjemlige omgivelser

Produktionsanlæg

Rynkeby Foods

Stort højlager på kneben plads

Sport

Syddansk Universitet

Et hus skabt til bevægelse

Bolig

Valby Maskinfabrik

Valby Revival

Plejecenter og genoptræning

Vandhalla

Egmont Højskolen rejser nyt landmark

Skole

Vilhelmsro Skole

Skolehuse med organisk struktur

Bolig

Øresund Tower

Bo på Costa Copenhagen