Foss Innovation Center

:
april 2013

Innovationscenterets facader giver et levende indtryk med sine springende vinduesmoduler og beklædning af italiensk travertin. Der er fin udsigt over landskabet fra alle fire facader.

Holmris DK A/S har leveret de 400 arbejdspladser fra deres egne Genese og Q20 serier samt møbler til kantine, møderum og loungeområder. I forgrunden ses en opstilling med sofaer fra Free High serien.

Det centrale atrium giver lys og gennemsigtighed til hele huset. Malerfirmaet Peter Munck & Søn A/S, der har stået for alt malerarbejde på projektet har kælet for gipsbeklædningen på den spanske trappe, så den står helt snorlige.

previous next

Højteknologi i rombeformet ramme

FOSS-koncernens nye innovationscenter, som er tegnet af Sahl Arkitekter, åbner sig ikke alene mod det omgivende landskab, men også husets indre gør medarbejderne synlige for hinanden

Byggefakta

Foss Innovation Center
Foss Allé 1
3400 Hillerød
Danmark

Bygherre:
Foss A/S
Totalrådgiver:
Viborg Ingeniørerne A/S
Arkitekt:
Sahl Arkitekter A/S
Ingeniør:
Viborg Ingeniørerne A/S
Andre aktører:
Peikko Danmark ApS, Deko Loft + Væg P/S
Areal:
12000 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst
Byggeperiode:
juli 2011 - Februar 2013

Det danske firma FOSS, der udvikler og producerer måleinstrumenter til fødevareindustrien og den farmaceutiske industri over hele verden, men hovedkvarteret og tyngden i virksomheden ligger stadig i Hillerød, som det har været tilfældet siden firmaets begyndelse i 1956.

Med det nye byggeri flyttes alle funktioner, bortset fra produktion og logistik, væk fra det gamle hovedkvarter kun en kilometer væk, og til en ny og naturskøn grund på 100.000 kvm, der er fremtidssikret med plads til rigelige udvidelser.

Huset er opbygget med åbne kontoretager i tre plan omkring et centralt atrium med en stor, skulpturel ‘spansk trappe’ som samlende element. En rombeformet plan tilfører huset dynamik og tilgodeser tre retninger i forhold til omgivelserne: Ankomst, parkering og hovedindgang mod nordvest, udsigt til Frederiksborg slot mod nordøst, og udsigt fra bl.a. en tagterrasse mod park og sø til sydøst. De levende facader nuanceres af et skiftende vinduesmodul og indskæringer og med en beklædning af italiensk travertin.

Vigtigt at fornemme kolleger

- I stueetagen er der kantine, laboratorier, fælles mødelokaler, reception, showroom og den slags ting, fortæller Tue Byskov Bøtkjær, Senior Vice President for HR, IT & Communications, mens han viser rundt i det nye hus, hvor håndværkere lægger sidste hånd på værket inden indflytningen.

- På første sal har vi lagt alle udviklingsaktiviteter og produktudvikling. På anden sal er det ledelse, salg og marketing, service, kvalitet, business innovation, finance, IT, HR, kommunikation og CSR, udpeger Tue Byskov Bøtkjær, der de sidste tre år har haft byggeprojektet som sit ansvarsområde ved siden af sit ’normale’ job.

- Pointen var ikke at bygge en stor, uoverskuelig bygning, men et sted, hvor man kan fornemme, hvad der foregår af aktiviteter, og hvor man kan se alle dem man samarbejder med. I den gamle bygning havde vi cellekontorer og tydelige etageadskillelser, og man mødte kun sine kollegaer i kantinen. Her har vi ingen cellekontorer, men et hav af møderum og man møder løbende de andre medarbejdere. Samtidig er det meget lettere i de åbne miljøer, at ændre arbejdspladserne i forbindelse med skiftende projekter.

Oversigt og lys

Også Jan Thomsen fra Sahl Arkitekter A/S fremhæver, at det har været helt centralt i planlægningen af huset, at de forskellige medarbejdere blev synlige for hinanden.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 1

Bolig

Agervang/Engvang

Et puslespil med mange deltagere

Butikscenter

Bloms Butikker

Flot og enkel helhed i Bloms Butikker

Kulturcenter

Børnekulturhus Amar

Plads til skæve idéer og skæve vinkler

Zoologisk have

Den Blå Planet

På kurs mod dybets skatte

Transportcenter

DSV Trafikcenter

Stor, større, DSV Landskrona

Forskningscenter

Foss Innovation Center

Højteknologi i rombeformet ramme

Domicil

Glunz & Jensen

Lokalt afsæt med globalt udsyn

Bolig

Handicapboliger Skælskør

Plads til både privatliv og fællesskab

Skole

Kragelundskolen

Ny identitet til ældre skole

Museum

Møntergården

Seks århundreder samlet på en matrikel

Skole

Nordstjerneskolen Frederikshavn

Stjerne med sprækker og spræl

Skole

Nordstjerneskolen Helsinge

Ny stjerne i nordsjælland

Bolig

Pulshuset

Puls i polkatakt

Plejecenter og genoptræning

Rise Plejehjem

Alderdom i hjemlige omgivelser

Produktionsanlæg

Rynkeby Foods

Stort højlager på kneben plads

Sport

Syddansk Universitet

Et hus skabt til bevægelse

Bolig

Valby Maskinfabrik

Valby Revival

Plejecenter og genoptræning

Vandhalla

Egmont Højskolen rejser nyt landmark

Skole

Vilhelmsro Skole

Skolehuse med organisk struktur

Bolig

Øresund Tower

Bo på Costa Copenhagen