Øresund Tower

:
marts 2013

Kvadratmeterprisen i Øresund Tower svinger fra 30.000–40.000 kr. Sundudsigt er ikke billig i Danmark, og så er der tilhørende shopping af dagligvarerne i Lidl!

Det arkitektoniske udtryk er let og elegant, løftet af bl.a. de slanke altan – og terrassekonstruktioner med brystninger af plader af fibercement fra Cembrit A/S.

Vindues- og dørrammer i aluminium og træ eller ren aluminium som her i bygningens indgangsparti (Wicstyle EVO) leverer et minimalistisk udtryk. Producent: Hydro Building Systems.

previous next

Bo på Costa Copenhagen

Vel kan temperaturen ikke helt måle sig med Unionens sydligere regioner; alligevel er inspirationen fra solkysternes arkitektur slet skjult i 27 nye boliger på Amager

Byggefakta

Øresund Tower
Amager Strandvej 100
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Amager Strandvej 100
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Arkitektgruppen A/S
Ingeniør:
Aksel V. Jensen A/S
Andre aktører:
Cembrit A/S
Areal:
3500 kvm.
Byggesum: 
100 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2011 - januar 2013

Det hvide tårn står skarpt tegnet mod den knaldblå februar-himmel. Tankerne går til fortidens charterferier; man lytter, om der tales spansk i dette Torre Blanca?

Det er ikke tilfældet, for den ansvarlige for boligprojektet, Arkitektgruppen A/S, har navngivet det 14 etager høje boligtårn – inklusive udeliv på taget – med geografisk akkuratesse: Øresund Tower.

Men uanset fremmedsproget, man måtte betjene sig af, hvor det danske ikke slår til, så er den eksotiske inspiration ikke til at tage fejl af. Bor man her med generøse syd- og vestvendte balkoner, blændet af den bestandige udsigt over Amager Strandpark og det blå sund med svenskekysten, badet i sol, så synes der dømt ferieliv året rundt.

Vi er i en del af København, der tilforn ikke har kunnet prale af specielt høje gennemsnitsindtægter. Dengang havne og kajer stadig var hjemsted for sodsværtede sjakbejdser, der lossede dieselosende coastere, var disse østlige regioner på øen Amager en adresse for ‘almindelige’ amagerkanere. Det var gode borgere i rimeligt prissatte lejeboliger eller i bedagede parcelhuse, der havde passeret deres bedste tid. Langs Amager Strandvej havde småindustri og erhverv slået sig ned i pæn målestok ved den direkte trafikåre mellem storbyens infrastruktur i den ene ende, lufthavnen i den anden.

Det var før, Amager Strandvej skiftede ham til Costa Copenhagen.

For i det tredje årtusinde rykkede developerne ind med deres visioner om moderne boliger til moderne mennesker; i den slags rimer sundudsigt på tagterrasser og kingsize altaner. I 2005-06 blev Amager Strandpark renoveret og løftet op i danske badestrandes superliga, og så gik det stærkt med boligparker som perler på snor. Siden 2009 har freden igen – delvis – sænket sig; men nu er ejendomsudviklerne igen på banen med projekt Amager Strandpark, en kombination af boliger i rækkehuse, i traditionelle etageboliger og i højhuse.

Slankt tårn

Øresund Tower hører til i den sidste gruppe, suppleret af sin nærmeste nabo, et etagehus fra første etape med butikker i parterret; her er – ud over butikker – plads til yderligere 22 boliger. Det er Arkitektgruppen A/S, der er udviklingsansvarlig for begge dele sammen med endnu et par boligprojekter på det tidligere industrielle grundareal.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S har tænkt tanker og slået streger: Et slankt tårn – bare 200 kvm i aftryk – med en kombination af boliger i størrelser fra bare 95 kvm til 122 kvm for den største på 12. sal – med privat tagterrasse. Generøse glaspartier lader beboerne skue ud over sund og strand, men også over den bagved liggende ø med hovednerven Amagerbrogade og Ørestad mod horisonten.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 1

Bolig

Agervang/Engvang

Et puslespil med mange deltagere

Butikscenter

Bloms Butikker

Flot og enkel helhed i Bloms Butikker

Kulturcenter

Børnekulturhus Amar

Plads til skæve idéer og skæve vinkler

Zoologisk have

Den Blå Planet

På kurs mod dybets skatte

Transportcenter

DSV Trafikcenter

Stor, større, DSV Landskrona

Forskningscenter

Foss Innovation Center

Højteknologi i rombeformet ramme

Domicil

Glunz & Jensen

Lokalt afsæt med globalt udsyn

Bolig

Handicapboliger Skælskør

Plads til både privatliv og fællesskab

Skole

Kragelundskolen

Ny identitet til ældre skole

Museum

Møntergården

Seks århundreder samlet på en matrikel

Skole

Nordstjerneskolen Frederikshavn

Stjerne med sprækker og spræl

Skole

Nordstjerneskolen Helsinge

Ny stjerne i nordsjælland

Bolig

Pulshuset

Puls i polkatakt

Plejecenter og genoptræning

Rise Plejehjem

Alderdom i hjemlige omgivelser

Produktionsanlæg

Rynkeby Foods

Stort højlager på kneben plads

Sport

Syddansk Universitet

Et hus skabt til bevægelse

Bolig

Valby Maskinfabrik

Valby Revival

Plejecenter og genoptræning

Vandhalla

Egmont Højskolen rejser nyt landmark

Skole

Vilhelmsro Skole

Skolehuse med organisk struktur

Bolig

Øresund Tower

Bo på Costa Copenhagen