VAT 83

:
november 2009

VAT83 er et multibrugerhus udformet som L-formede bygninger, der mødes smukt klædt på i en mørkegrå Randers Tegl.

Ved hver indgang er der benyttet væghængte Rockfon plader, der også fungerer som kunstværker.

Alle vinduer har udvendig automatiseret solafskærmning – screens, der er lodret kørende. Det er Jyllands Markisefabrik A/S, der står bag leveringen.

Indvendige vinduesrammer er sorte, elbokse er RAL-sorte med sort udtag, og radiatorerne er sorte – alt sammen med til at bryde de store lyse rum.

Atriumgården med bambuspavillon til køkken og kantine. Pavillonens taget er beklædt med grønne planter, der nærmest danner et tæppe. De øvrige tage bliver belagt med sorte sten.

Ud mod atriet er det den rå betonkonstruktion, der har fået lov at stå umalet, mens der på indersiden af brystningerne er pudset beton. Spæncom har leveret i alt 8.724 ton betonelementer.

Der er Echophon lofter på alle etager leveret af DEKO loft + væg p/s. Al elarbejde, tyveri-, brand- og CTS-alarm, belysning og installering af jord er udført af Jeno Electric ApS.

previous next

Kontorkollektiv krydret med bambus

VAT83 i Gladsaxe er et nyt flerbrugerhus holdt i en enkel stil. Et åbent kontorhus, hvor individet og fællesskabet udgør en forenelig duo

Byggefakta

VAT 83
Vandtårnsvej 83
2860 Søborg
Danmark

Bygherre:
Nordkranen A/S
Arkitekt:
PLH arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Myhlenberg Søren Vangsted Øst A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Areal:
16900 kvm.
Byggesum: 
150 mio. kr.

Alt efter hvilken vinkel ens øjne vælger, når man kigger på Vandtårnsvej 83 i Gladsaxe, får man en forskellig opfattelse af det nye kontorhus VAT83. Fra den ene side minder byggeriet om en kube, men der er tale om to L-formede bygninger, der mødes smukt klædt på i en mørkegrå Randers Tegl. Teglen giver liv til facaden, og adskiller sig fra de omkringliggende byggerier, da det er det eneste nybyggeri opført i teglsten.

Grønne glaspartier

Derudover giver de mange store gulv til loft-vinduespartier, som er forskudt fra etage til etage, også en ekstra dimension til facaden i form af grønne glaspartier, der er semitransparente. Alt efter solens placering ændrer farven sig fra mat, mørk lime til en mere klar lime.

- Vi har fokuseret på nogle rolige og reelle kontorarealer, og den grønne farve er med til at bryde billedet og give lidt liv, forklarer Gitte Lorentzen, arkitekt fra PLH Arkitekter A/S.

Der er to indgangspartier placeret henholdsvis i øst og vest. Partierne er leveret af AP Facader Aluminium & Plast A/S. Ved hovedindgangen, der vender mod øst, er der et facadeparti i grønt Vanceva® glas. Derudover har firmaet leveret 840 stykker glas til bygningens tag. Taget er lavet i sektioner af seks meter, der er hejst op og monteret.

Vinduerne er træ- og aluminiumsvinduer med høj solfaktor og udvendige automatiseret solafskærmning – screens, der er lodret kørende. Det er Jyllands Markisefabrik A/S, der har leveret solafskærmningerne samt alle indvendige persienner. Der er mulighed for overstyring på tre vinduer ad gangen, så de, der gerne vil have sol ind, selv kan regulere solafskærmningerne.

Atriumgård byder velkommen

Foran hovedindgangen er der lagt sorte chaussesten. Træk der går igen på NNE-bygningen overfor. Det samme gør beplantningen. Og det er ikke en tilfældighed, for PLH Arkitekter har også projekteret NNE, og beplantningen har været et krav i henhold til lokalplanen.

Når man går ind i det store kontorhus, er det på gråsorte pressede granitklinker på gulvet. Postrummet ligger til venstre, og receptionen er trukket lidt tilbage, så indgangspartiet nærmest er et rum for sig selv. Receptionen er ganske enkelt placeret i atriet, som er stedets nerve. Her er opført en pavillon, som netop indeholder reception og kantine. Et både åbent, men også et mere privat rum til frokosten.

- Atriet er blevet et godt fællesrum. Det har faktisk været et nemt hus at lave, selv om vi også har haft en vandskade undervejs, og vi har oplevet en positiv stemning hos de lejere, der har været at kigge på stedet, fortæller projektleder Jørgen Schumacher fra entreprenørfirmaet Myhlenberg v/ Sørens Vangsted Øst A/S.

Mødecenter

Til venstre for pavillonen er der et mødecenter med klare glasvægge tilført en mat folie, der giver rummet lidt privathed. Det kan dog også lukkes helt til ved hjælp af automatiske rullegardiner. Alle glasvægge og glasadskillelser på etagerne er leveret af DEKO loft + væg p/s, der også har leveret døre med aluminiumskarme, fodpaneler i eg, foldedøre til stueetagen, Ecophon lofter på alle etager samt hygiejnelofter til kantine og køkken og traditionelle rå gipsvægge til kerneområder som bl.a. toiletter.

Altså et hus, hvor lejerne får en god servicepakke i en kombination af faciliteter, fleksibilitet, frihed, fællesskab og funktionalitet. Og som også har været bygherres vision.

Bambusland

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 4

Domicil

Aller Huset, Havneholmen

Trekantet mediehus på Havneholmen

Bolig og butik

Asnæs Centret

Asnæst Centret er helt i vinkel

Sport

Blue Water Arena

Fodbold i glas og ramme

Bilhus

Caripo biler

Bilhus med volumen

Kontorhus

Company House Skejby

Kobberklædt Company House

Sport

CPH Conference

Fem bydele i samme hus

Produktionsanlæg

Egetæpper

Tæppevævning pr. robot

Shoppingcenter

Entré, Malmö

Isblok med blød kerne

Museum

Heart

Kunst i skjorteærmer

Bolig og butik

Herluf Trolles Torv

Butikstag som fælles have

Feriebolig

Lalandia Billund, ferieboliger

Arkitekttegnede feriehuse

Forlystelsescenter

Lalandia Billund, oplevelsescenter

Når det er detaljen, der tæller …

Uddannelsescenter

Naturvidenskabernes Hus

Rustikt fyrtårn for fysik

Produktionsanlæg

NECAS

Elektronikfabrik med eksklusivt look

Kulturcenter

Nordkraft

Kraftværk i rå og raffineret arkitektur

Domicil

Novo Nordisk

Karré omkring et atrium

Offentlige kontorer

Rådmandshaven

Borgerservice med manér

Forskningscenter

Rigsarkivet

Rigsarkiv i runeskrift

Domicil

Siemens Wind Power

Vinddomicil med flere fingre

Bolig

Siloetten

Siloens skulpturelle forvandling

Domicil

SimCorp

Moduler med variation

Bolig

Solbærparken

Stringent sandwichbyggeri

Domicil

TDC One

TDC One Domicile

Kontorhus

VAT 83

Kontorkollektiv krydret med bambus