Lalandia Billund, ferieboliger

:
oktober 2009

Tagkonstruktionerne til Skovhuset fra Kurt Kirkegaard A/S er leveret af Palsgaard Træ A/S. Taglanternerne – også fra Palsgaard Træ A/S – giver et godt lysindfald i dobbelthuse og understreger de moderne linjer.

Junge Byg ApS har leveret de sorte Lynghuse på henholdsvis 72 og 122 kvm. Alle 761 feriehuse ved Lalandia er udført i træ, og er så populære, at de var revet væk på en uge.

Trappefabrikken A/S har leveret og monteret de indvendige fyrretræs- trapper med bøgetrin, der forbinder første og anden sal i det hyggelige Kærhus.

previous next

Arkitekttegnede feriehuse

Lalandias 761 feriehuse i træ er opført i fem kategorier – det sidste færdiggøres i 2010

Byggefakta

Lalandia Billund
Ellehammers Allé 3
7190 Billund
Danmark

Bygherre:
Lalandia Billund A/S, Parken Sport og Entertainment A/S
Bygherrerådgiver:
Grontmij / Carl Bro A/S
Arkitekt:
Juul Arkitekter A/S
Ingeniør:
Grontmij / Carl Bro A/S
Andre aktører:
John Nørgaard Ribe ApS, Per Aarsleff A/S, MT Højgaard A/S, Junge Byg ApS, Kurt Kirkegaard A/S, Hoffmann A/S, Planet-Huse A/S
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
januar 2007 - april 2009

Mere end 5.000 sengepladser bliver det til, når de sidste feriehuse ved Lalandia i Billund står klar i foråret 2010. Husene er privatejede, og salget af dem gik så strygende, at det kom bag på alle.

- Vi arrangerede en række prøvehuse på parkeringspladsen i marts 2007, installerede 40 ejendomsmæglere plus en række advokater og pengeinstitutter indendørs, og så inviterede vi de mange familier, vi løbende havde skrevet op på interesselisterne, husker Jan Harrit, administrerende direktør for Lalandia i Billund.

På daværende tidspunkt var kun første etape på 500 huse sat i værk, men da lørdagen var overstået, var husene til mellem 1,6 og 2,6 millioner kroner, stort set udsolgt.

- Det var jo ikke så godt, da vi havde inviteret 400 familier til om søndagen også. Så det blev en travl lørdag aften, hvor vi hurtigt måtte blive enige om at skyde anden etape i gang, fortæller Jan Harrit.

Søndagens salg gik også over al forventning, og efter en uge var alle 761 huse, som indgik i projektets to første etaper, solgt. Bestyrelsesformand for PARKEN Sport & Entertainment, Flemming Østergaard, var den første, der satte sin underskrift på købssedlen, og han udtalte efterfølgende, at der måtte være tale om en slags dansk rekord i salget af sommerhuse.

Arkitekttegnede træhuse

De fem kategorier af feriehuse er arkitekttegnede specielt til Lalandia. Alle er udført i træ, isoleret som et moderne helårshus og indrettet, så der er noget for enhver families behov og smag. Alle møbler er leveret fra henholdsvis SR Furniture Group og IDEmøbler, mens gardiner er leveret af Arkitex.

Selv det mindste af husene, Enghuset på 60 kvm, er indrettet både hyggeligt, komfortabelt og funktionelt med et flot lysindfald fra store vinduespartier og et loft i kip. Installationsarbejdet i Enghusene er udført af Givskud El-Forretning A/S, som også har lavet monteringsarbejdet på Lalandias særlige adgangs- og kontrolsystem fra Flexcontrol. Systemet generer en automatisk adgangskode, når et feriehus udlejes og sørger desuden for automatisk opvarmning nogle timer før gæsternes ankomst. Dette er beregnet til en årlig besparelse på knap 2.000 MWh, svarende til mere end 1,1 mio. kroner. Systemet bruges desuden også til at fjernaflæse forbruget af vand, varme og el.

Junge Byg ApS har leveret to typer af feriehuse, der begge har fået navnet Lynghuset, på henholdsvis 72 og 122 kvm. Det mindste er indrettet med to værelser, badeværelse og stort køkken-alrum samt overdækket terrasse, mens det store Lynghus er indrettet med flere familier for øje. Et køkken-alrum kombineret med opholdsstue fungerer som samlingssted og midtpunkt for fælles aktiviteter, og fra stuen er der adgang til to værelsesfløje med egne badeværelser.

Alle værelser har fladvævede tæpper fra Bentzon Carpets på gulvene, og tæpperne er leveret af MT Gulve og Gardiner ApS. Stue, køkken og bad er indrettet med praktiske klinker, og væggene beklædt med ludet rustik. Hele vejen igennem er der valgt lyse og venlige materialer, som kræver et minimum af vedligeholdelse. IBF Dobbelt-s tagsten er leveret af IBF Betonvarer A/S. Junge Byg ApS har i alt leveret 343 huse, hvoraf flere tilbydes med særlig handicapvenlig indretning.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 4

Domicil

Aller Huset, Havneholmen

Trekantet mediehus på Havneholmen

Bolig og butik

Asnæs Centret

Asnæst Centret er helt i vinkel

Sport

Blue Water Arena

Fodbold i glas og ramme

Bilhus

Caripo biler

Bilhus med volumen

Kontorhus

Company House Skejby

Kobberklædt Company House

Sport

CPH Conference

Fem bydele i samme hus

Produktionsanlæg

Egetæpper

Tæppevævning pr. robot

Shoppingcenter

Entré, Malmö

Isblok med blød kerne

Museum

Heart

Kunst i skjorteærmer

Bolig og butik

Herluf Trolles Torv

Butikstag som fælles have

Feriebolig

Lalandia Billund, ferieboliger

Arkitekttegnede feriehuse

Forlystelsescenter

Lalandia Billund, oplevelsescenter

Når det er detaljen, der tæller …

Uddannelsescenter

Naturvidenskabernes Hus

Rustikt fyrtårn for fysik

Produktionsanlæg

NECAS

Elektronikfabrik med eksklusivt look

Kulturcenter

Nordkraft

Kraftværk i rå og raffineret arkitektur

Domicil

Novo Nordisk

Karré omkring et atrium

Offentlige kontorer

Rådmandshaven

Borgerservice med manér

Forskningscenter

Rigsarkivet

Rigsarkiv i runeskrift

Domicil

Siemens Wind Power

Vinddomicil med flere fingre

Bolig

Siloetten

Siloens skulpturelle forvandling

Domicil

SimCorp

Moduler med variation

Bolig

Solbærparken

Stringent sandwichbyggeri

Domicil

TDC One

TDC One Domicile

Kontorhus

VAT 83

Kontorkollektiv krydret med bambus