SimCorp

:
november 2009

AB6 rejser sig op i seks etager ud mod hjørnet af Klaksvigsgade. SimCorps hovedindgang vender ud mod nyanlagte kanal, som blev fastlagt i den nye lokalplan for området. Selvom grundplanen som udgangspunkt er kvadratisk, bliver husets volumen nuanceret af de mange indskæringer og underskæringer.

Receptionsskranken er stringent med hvide flader og rette linjer, men er dog blødt op af de rundede hjørner. Gulvet er belagt med slebet skifer.

De centrale gårdrum er atrier, som går op i bygningens hele højde, og som giver dagslys til de kontorer, der vender væk fra hovedfacaderne.

SimCorps kantine har delvist til huse i et indvendigt atrium med ovenlys. Ovenover atriet, der ender i 2. sals højde, er placeret en tagterrasse. Kantinen er møbleret med både mere traditionelle kantineopstillinger, loungeområder, cafeborde og høje borde med barstole.

De åbne kontorer brydes op i mindre områder af enkelte cellekontorer, møderum og stillerum, hvor medarbejderne kan trække sig hen, når arbejdet kræver ekstra fordybelse.

Bløde modulsofaer giver mulighed for afslapning og uformelle møder rundt omkring på etagerne.

Der er omkring 35 møde- og undervisningslokaler hos SimCorp. Dette store møderum, der vender ud mod atriet, er forsynet med ’state of the art’ i AV-udstyr og muligheder for netopkobling.

I den dobbelte facade sørger det yderste lag hærdet glas for at beskytte solafskærmningen, og sikrer samtidig en ekstra god lydisolering.

previous next

Moduler med variation

Dissing + Weitling står bag et nyskabende domicilbyggeri på Ny Tøjhusgrunden, der blandt andet huser det store danske softwarefirma SimCorps internationale hovedkvarter

Byggefakta

SimCorp
Amager Boulevard 6
2300 København
Danmark

Bygherre:
Hafonn A/S
Bygherrerådgiver:
Albæk Byggerådgivning ApS
Arkitekt:
Dissing+Weitling architecture A/S, Signal arkitekter ApS, Schønherr A/S
Totalentreprenør:
KPC Byg A/S
Ingeniør:
Leif Hansen Rådgivende Ingeniører A/S, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Areal:
14900 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst
Byggeperiode:
juni 2006 - september 2009

En af de mest attraktive beliggenheder for erhvervsbyggeri i København er Ny Tøjhusgrunden, som ligger ud mod Amager Boulevard. Området tæt på voldene var under vand indtil man i 1888 påbegyndte en opfyldning for at kunne bebygge det. Det var hæren, som havde brug for mere plads til produktion og opbevaring af våben. Nedrivningen af hærens gamle bygninger begyndte i 1975, men først i 1998 overgik området fra forsvaret til Freja Ejendomme, et statsligt selskab, der står for salg af statslige bygninger og grunde.

Placeringen tæt på centrum er ret ideel med udsigt over de gamle bastioner og Stadsgraven. Samtidig er man tæt på Metro, tog- og busforbindelser og med lufthavnen, motorvej og de nye byområder i bl.a. Ørestad inden for rækkevidde.

Norske investorer

På Amager Boulevard 6, i daglig tale AB6, er opført det sidste i rækken af store byggerier ud mod Amager Boulevard. Det er de to norske selskaber Hathon Eiendom A/S og Snefonn A/S, der sammen har dannet det danske selskab Hafonn A/S, som står bag udvikling og opførelse af AB6. Hjørnegrunden blev i 2004 købt af Hafonn, og i sommeren 2006 blev der skrevet under på totalentreprisekontrakten.

På baggrund af en indbudt konkurrence med oplæg af arkitektfirmaet Dissing + Weitling A/S og med KPC Byg A/S som totalentreprenør blev byggeriet udviklet til at huse et eller flere større eller mindre domiciler. Den største lejer er softwarefirmaet SimCorp, der benytter 14.900 af bygningens i alt 22.500 kvm som hovedkvarter. Andre lejere er VP Securities A/S og Secunia APS.

Finansielle systemer

SimCorp er et dansk IT-firma med afdelinger i flere lande. Firmaet udvikler finansielle systemer til store finansielle institutioner som banker og forsikringsselskaber over hele verden.

Arkitekt Claus Hovmand Knudsen var med til at tegne huset som arkitekt hos D+W, og da SimCorp var kommet om bord som lejer, og det derved var sikret, at projektet blev en realitet, skiftede han over til Albæk Byggerådgivning ApS som byggerådgiver for bygherre, hvor han har haft den daglige ledelse af projektet, herunder kontakt til myndigheder, entreprenør, lejere og arkitektfirmaet.

Kompliceret struktur

- Med en grundplan på 70×70 m har vi måttet lave en masse indskæringer, underskæringer og gårdrum med det formål at trække lyset ned alle steder i bygningen. Resultatet er en kompleks bygning med planer, der forskyder sig og ændrer sig for hver etage. Det har gjort det til et spændende hus at bevæge sig rundt i og sikrer sammen med den lille dybde på de enkelte bygningskroppe, at der er godt dagslys i alle rum. Mod syd og øst er der indskæringer over 2. sals niveau med tagterrasser ovenpå, mens der mod nord og syd er underskæringer og et gård­rum eller atrium hele vejen op, siger Torben Lindquist fra Dissing + Weitling.

Store og små lejemål

Udover de centrale trapper er der også flere kerner med bitrapper, som muliggør indretning af lejemål i forskellige størrelser og samtidig tilgodeser krav til flugtveje m.m.

SimCorp har hele 4. og 5. sal og omkring halvdelen af etagerne fra stuen op til og med 3. sal. Firmaet har sin egen indgang med reception og loungeområde, eget køkken og kantine. Resten af stueetagen bruges til undervisningslokaler og forskellige faciliteter.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 4

Domicil

Aller Huset, Havneholmen

Trekantet mediehus på Havneholmen

Bolig og butik

Asnæs Centret

Asnæst Centret er helt i vinkel

Sport

Blue Water Arena

Fodbold i glas og ramme

Bilhus

Caripo biler

Bilhus med volumen

Kontorhus

Company House Skejby

Kobberklædt Company House

Sport

CPH Conference

Fem bydele i samme hus

Produktionsanlæg

Egetæpper

Tæppevævning pr. robot

Shoppingcenter

Entré, Malmö

Isblok med blød kerne

Museum

Heart

Kunst i skjorteærmer

Bolig og butik

Herluf Trolles Torv

Butikstag som fælles have

Feriebolig

Lalandia Billund, ferieboliger

Arkitekttegnede feriehuse

Forlystelsescenter

Lalandia Billund, oplevelsescenter

Når det er detaljen, der tæller …

Uddannelsescenter

Naturvidenskabernes Hus

Rustikt fyrtårn for fysik

Produktionsanlæg

NECAS

Elektronikfabrik med eksklusivt look

Kulturcenter

Nordkraft

Kraftværk i rå og raffineret arkitektur

Domicil

Novo Nordisk

Karré omkring et atrium

Offentlige kontorer

Rådmandshaven

Borgerservice med manér

Forskningscenter

Rigsarkivet

Rigsarkiv i runeskrift

Domicil

Siemens Wind Power

Vinddomicil med flere fingre

Bolig

Siloetten

Siloens skulpturelle forvandling

Domicil

SimCorp

Moduler med variation

Bolig

Solbærparken

Stringent sandwichbyggeri

Domicil

TDC One

TDC One Domicile

Kontorhus

VAT 83

Kontorkollektiv krydret med bambus