Asnæs Centret

:
oktober 2009

Det imponerende indgangsparti, leveret af Glasbyggerne, går hånd i hånd med det næsten klassiske røde tegltag.

Lyst, venligt og imødekommende tager den nye tilbygning på Asnæs Centret sig ud.

Centralt i det nye Asnæs Center er det store butikstorv. Lyst og imødekommende, takket være de imponerende, nordvendte, ovenlysvinduer.

Det, der udefra ligner et ’klassisk’ beboelseshus er indenfor attraktive og velindrettede rækkehuse med egen gårdsplads og terrasse.

previous next

Asnæst Centret er helt i vinkel

Med en elegant tilbygning har Asnæs Centret fået tilføjet 6 nye butikslokaler og 15 eksklusive boliger

Byggefakta

Asnæs Centret

4550 Asnæs
Danmark

Bygherre:
Asnæs Centeret A/S
Arkitekt:
Arkitektgruppen Holbæk A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
MT Højgaard A/S
Areal:
7000 kvm.
Byggesum: 
75 mio. kr.

Med en elegant tilbygning har Asnæs Centret fået tilføjet 6 nye butikslokaler og 15 eksklusive boliger

Butiksindehaverne er ved at finde sig til rette, og kunderne finder vej i stor stil til det udvidede Asnæs Center i Odsherred. Byggeriet blev overdraget til bygherren i midten af maj, og siden har håndværkerne haft travlt med at få afpudset de sidste finesser.

Resultatet af byggeriet, der blev påbegyndt i januar 2008, er blevet 7.000 nye kvadratmeter, fordelt over tre etager, et stort butikstorv, seks nye butikker og ikke mindst 15 attraktive boliger på byggeriets førstesal.

For MT Højgaard A/S, der har været totalentreprenør på byggeriet, er der undervejs blevet taget livtag med flere forskellige udfordringer.

Byggeri i åbningstiden

Den første, og måske største, ufordring var ombygning og udvidelse af SuperBrugsen, der er centrets største forretning. Byggeriet berørte forretningens bagerafdeling, kiosk og kasselinje, der i forløbet måtte flytte til nye pladser. Endvidere blev forretningens tilføjet et nyt lagerrum og flaskecentral. Alt i alt en mærkbar ændring af butikkens areal og indretning.

Meget imponerende er det så, at det alt sammen lykkedes, uden af forretningen måtte holde bygge­lukket en eneste gang. Ændringerne kom så gradvist, at forretningens personale kunne nå at følge med og få flyttet varehylderne, efterhånden som byggeriet skred frem. Allerede i september 2008 var denne del af byggeprojektet afsluttet, og med udvidelse er SuperBrugsen i Asnæs Centret i dag den tredjestørste i landet.

Lyst torv

Kunderne kan blandt andet glæde sig over en udvidet bagerforretning, med servering på centrets nye, store butikstorv. Et lyst og dejligt torv, hvor de store ovenlysvinduer, der strækker sig over 36 meter, sikrer maksimalt lysindfald. De store vinduer vender mod nord, således at man er sikret lysindfald, men undgår direkte sol. En fordel specielt i sommerhalvåret.

Ovenlysvinduerne, de indvendige glasvægge, der udgør de nye butikkers indvendige facade, samt de imponerende indgangspartier, er leveret af Svendborg-virksomheden Glasbyggerne A/S. Desuden har virksomheden Bo-glas A/S fra Brønderslev leveret en del af centrets nye helglasdøre og skydedøre.

Lyst indtryk

Den nye tilbygning er føjet til det eksisterende center med en nænsomhed, at det indenfor er umuligt for ikke-huskendte at se, hvor det gamle center hører op og det nye begynder.

Flere af de nye butikker i centret er taget i brug af nye butikker. Lokalerne varierer i størrelse – fra 100 til 400 kvm. Butiksejere overtager lejemål, hvor kun gulve og lofter er færdiggjorte. Det giver mulighed for at indrette butikken helt efter eget ønske og behov.

Samtlige butikker er opvarmet med strålevarme leveret af Helge Frandsen A/S fra Hornsyld. I lofterne ses de specielle varmepaneler, der sikrer den rette luftcirkulation og opvarmning i lokalerne, og som bidrager til at sikre et godt indeklima.

Helhed og særpræg

Set udefra giver den store tilbygning indtryk af en let og harmonisk ejendom i to etager. Der er valgt en stil, der mere leder tankerne hen på et traditionelt beboelseshus end et butikscenter. Når man går ind i centret af de to nye indgangspartier, bemærker man rækken af vinduer på førstesalen, der hører til de nye lejligheder.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 4

Domicil

Aller Huset, Havneholmen

Trekantet mediehus på Havneholmen

Bolig og butik

Asnæs Centret

Asnæst Centret er helt i vinkel

Sport

Blue Water Arena

Fodbold i glas og ramme

Bilhus

Caripo biler

Bilhus med volumen

Kontorhus

Company House Skejby

Kobberklædt Company House

Sport

CPH Conference

Fem bydele i samme hus

Produktionsanlæg

Egetæpper

Tæppevævning pr. robot

Shoppingcenter

Entré, Malmö

Isblok med blød kerne

Museum

Heart

Kunst i skjorteærmer

Bolig og butik

Herluf Trolles Torv

Butikstag som fælles have

Feriebolig

Lalandia Billund, ferieboliger

Arkitekttegnede feriehuse

Forlystelsescenter

Lalandia Billund, oplevelsescenter

Når det er detaljen, der tæller …

Uddannelsescenter

Naturvidenskabernes Hus

Rustikt fyrtårn for fysik

Produktionsanlæg

NECAS

Elektronikfabrik med eksklusivt look

Kulturcenter

Nordkraft

Kraftværk i rå og raffineret arkitektur

Domicil

Novo Nordisk

Karré omkring et atrium

Offentlige kontorer

Rådmandshaven

Borgerservice med manér

Forskningscenter

Rigsarkivet

Rigsarkiv i runeskrift

Domicil

Siemens Wind Power

Vinddomicil med flere fingre

Bolig

Siloetten

Siloens skulpturelle forvandling

Domicil

SimCorp

Moduler med variation

Bolig

Solbærparken

Stringent sandwichbyggeri

Domicil

TDC One

TDC One Domicile

Kontorhus

VAT 83

Kontorkollektiv krydret med bambus