TDC One

:
november 2009

Tilbygningen til TDC’s hovedkvarter på Teglholmen består af to kontorfløje med en forbindelsesbygning, der huser mødelokaler. Byggeriet er i fem etager. Stueetagen er let hævet i forhold til terræn, således at bygningerne står på hver sin grønne plint.

Indgangen til fløjen ud mod Teglholmsgade fungerer som hovedindgang til hele komplekset. Fløjen er svagt kurvet for at skabe et blødere og mere dynamisk indtryk ud mod vejen.

Møderummene i forbindelsesbygningen har fuldglasvægge ud mod gangen i linje med glasfacaderne, men rummene er indbyrdes afskærmet med gipspladevægge.

Mellembygningen fungerer som gangareal mellem kontorfløjene på alle niveauer og er udlagt med møderum på hver etage.

Kontorfløjene består mest af åbne kontorer med enkelte kerner til sekundære faciliteter. Gulvene er belagt med slidstærke tæppefliser i diskret skakmønster.

Gulvbelægningen i hele stueetagen er kalksandsten. Materialet benyttes også sammen med glas til at danne receptionsskranken i foyeren, der fungerer som hovedindgang for hele TDC komplekset.

Den frithængende ståltrappe i forhallens atrium forbinder etagerne og fungerer som skulpturelt element i rummet. Malerfirmaet Brdr. Jakobsen AS har stået for de indvendige malerarbejder.

Solafskærmningen på forbindelsesbygningen er friholdt fra facaden og forsynet med gangbroer af hensyn til pudsning og vedligeholdelse. Solatek ApS har stået for både solafskærmningen og den stålkonstruktion, som bærer den.

previous next

TDC One Domicile

En større udvidelse af TDC’s hovedkvarter på Havneholmen føjer sig fint til det eksisterende bygningskompleks, men markerer sig alligevel klart med deres nutidige formsprog

Byggefakta

TDC One
Teglholmsgade 1
2450 København C
Danmark

Bygherre:
KTAS Pensionskasse
Arkitekt:
DesignGroup Architects A/S
Totalentreprenør:
Sjælsø Gruppen A/S
Ingeniør:
Hansen, Carlsen & Frølund A/S
Andre aktører:
V8 Construction A/S
Areal:
9300 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
maj 2008 - september 2009

Med projektet One Domicile har TDC udvidet sit eksisterende hovedsæde på Teglholmen. TDC  har derved samlet sine aktiviteter fra adresser rundt om i København, ikke mindst det gamle Telefonhus i Nørregade, som gennem mange år var hovedkvarter for KTAS. Med udvidelsen samles alle firmaets administrative funktioner i komplekset på Teglholmen.

En indbudt konkurrence baseret på TDC’s byggeprogram blev vundet af Sjælsø Gruppen A/S med et forslag udarbejdet af Sjælsø i samarbejde med DesignGroup Architects (DGA).

Hansen, Carlsen & Frølund A/S, i daglig tale HaCaFrø, har været ene­rådgiver på ingeniørsiden, både på konstruktioner, el, ventilation og VVS.

Udførende rådgiver

V8 Construction A/S, der også arbejder som total- og hoved­entreprenør, og som har både arkitekt og ingeniører ansat, har i denne sammenhæng arbejdet som en slags udførende rådgiver eller styringsrådgiver for Sjælsø Gruppen, og har stået for både byggestyring og været projekteringsansvarlig i tæt samarbejde med arkitekt og rådgivende ingeniør. V8 har også stået for kontrakt og samarbejde med underentreprenørerne og har været ansvarlige for, at budget og tidsplan blev overholdt, og at kvalitetsniveauet levede op til den aftalte standard.

Bygherre er KTAS Pensionskasse, mens TDC står som lejer. Udvidelsen giver plads til omkring 400 medarbejdere.

Ny hovedindgang

En del af det ledige areal på TDC’s område er udnyttet til den 9.300 kvm store udvidelse, som ligger ud mod hjørnet Teglholmsgade/Vestre Teglgade. Byggeriet består af to kontorfløje og en mellem­bygning, der dels forbinder de to fløje, og dels indeholder mødefaciliteter.

Den største fløj, som vender ud mod Teglholmsgade, kobler sig på det eksisterende kompleks. Undervejs i projektet blev det besluttet, at indgangspartiet fremover skulle fungere som hovedindgang til hele komplekset, og den eksisterende hovedindgang er derfor blevet ændret til personaleindgang. Det dobbelthøje rum, som klart er markeret i facaden med en bred trappe og et stort glasparti, indeholder reception, garderobefaciliteter og en gæstekantine med anretterkøkken. En skulpturel, frithængende ståltrappe i et atrium i hele bygningens højde forbinder kontoretagerne.

Krum facade

I den oprindelige plan var begge fløje udlagt som lige, men undersøgelser foretaget af fra DGA, TDC og Plan og Arkitektur godtgjorde, at der tidligere har ligget en svagt kurvet bygning kaldet ’bananhuset’ som fulgte det oprindelige vejforløb, så den løsning blev inddraget for at få et flottere forløb, hvor bygning og vej følger samme kurve. Teglholmsgade er på nuværende tidspunkt lige på dette sted med et lille knæk, men det er planen at gaden i forbindelse med en fremtidig omlægning tilbageføres til sin kurvede form.

Fløjene, der i længderetningen er orienteret øst-vest, rummer kontorer i større forløb, afbrudt af enkelte cellekontorer og skærmvægge. Kontorarealerne er udlagt på begge sider af et gangforløb, som er markeret af et nedsænket loft, der også rummer tekniske installationer. Gangforløbet markeres i gavlene med et vertikalt glasbånd, mens kontorafsnittet på den ene side af gangen skyder sig ud som en selvstændig blok eller volumen i gavlen. Sagsarkitekt Morten Overgaard forklarer:

- Overordnet set dannes husets udtryk af de murede længebygninger kontrasteret af mellembygningen i glas. Et vigtigt element i tagetagen på længerne, er de åbne altangange, der fungere som udvendigt opholdsområde for penthouse-etagerne. Det udkragede tag lægger sig som en flad skive øverst.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 4

Domicil

Aller Huset, Havneholmen

Trekantet mediehus på Havneholmen

Bolig og butik

Asnæs Centret

Asnæst Centret er helt i vinkel

Sport

Blue Water Arena

Fodbold i glas og ramme

Bilhus

Caripo biler

Bilhus med volumen

Kontorhus

Company House Skejby

Kobberklædt Company House

Sport

CPH Conference

Fem bydele i samme hus

Produktionsanlæg

Egetæpper

Tæppevævning pr. robot

Shoppingcenter

Entré, Malmö

Isblok med blød kerne

Museum

Heart

Kunst i skjorteærmer

Bolig og butik

Herluf Trolles Torv

Butikstag som fælles have

Feriebolig

Lalandia Billund, ferieboliger

Arkitekttegnede feriehuse

Forlystelsescenter

Lalandia Billund, oplevelsescenter

Når det er detaljen, der tæller …

Uddannelsescenter

Naturvidenskabernes Hus

Rustikt fyrtårn for fysik

Produktionsanlæg

NECAS

Elektronikfabrik med eksklusivt look

Kulturcenter

Nordkraft

Kraftværk i rå og raffineret arkitektur

Domicil

Novo Nordisk

Karré omkring et atrium

Offentlige kontorer

Rådmandshaven

Borgerservice med manér

Forskningscenter

Rigsarkivet

Rigsarkiv i runeskrift

Domicil

Siemens Wind Power

Vinddomicil med flere fingre

Bolig

Siloetten

Siloens skulpturelle forvandling

Domicil

SimCorp

Moduler med variation

Bolig

Solbærparken

Stringent sandwichbyggeri

Domicil

TDC One

TDC One Domicile

Kontorhus

VAT 83

Kontorkollektiv krydret med bambus