SG Huset

:
december 2013

Den store multihal kan, om nødvendigt, opdeles i tre mindre haller. Her er der rigelig plads til fysiske udfoldelser. Ikke mindst Svendborgs børn og unge kan se frem til mange sjove og udfordrende timer i de imponerende rammer.

Forhallens rustikke betonvægge giver rummet volumen. De rødmalede ståltrapper både skaber kontrast og samtidig, ganske funktionelt,fører brugerne direkte indenfor i det bevægelsesparadis, der er indrettet i det nye hus.

Med røde typer på den lyse, grå beton. SG-huset tager åbent og indbydende imod fremtidige brugere i et moderne og velindrettet hus.

Skaterne i Svendborg kan se frem til at udfolde deres idræt på den velindrettede skaterbane foran det nye SG-Hus.

previous next

Et fantastisk hus skabt til bevægelse

Sydfynske gymnaster, lige fra motionister til professionelle, har fået de bedst tænkelige rammer for udfoldelse i Svendborgs nye gymnastikhus

Byggefakta

SG Huset
Ryttervej
5700 Svendborg
Danmark

Bygherre:
Svendborg Gymnastikforening
Totalrådgiver:
C.C. Contractor A/S
Arkitekt:
C & W Arkitekter A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Andre aktører:
Spæncom A/S
Areal:
5200 kvm.
Byggesum: 
44 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2012 - august 2013

Det tog mindre end et år at bygge det nye gymnastikhus, SG-huset, i Svendborg. Men forberedelserne tog 16 år og undervejs blev mange planer, og skitser præsenteret, diskuteret og kasseret, inden de involverede fandt et projekt, der vandt genklang over hele linjen.

Gymnastik er en meget populær idrætsgren i det sydfynske. Allerede i 1971 byggede Svendborg Gymnastikforening sin første hal, der i 1984 blev udvidet ganske betydeligt. I slutningen af 1990erne opstod de første tanker om byggeri af en helt ny hal. Spørgsmålet var bare hvor og hvordan. Faktisk skulle man helt frem til 2009, inden den idé kom på bordet, der nu er ført ud i livet. At etablere et helt nyt spring- og gymnastikcenter i direkte tilknytning til Svendborg Idrætshal og svømmehal.

I foråret 2012 blev et projekt sendt i udbud med Svendborg Gymnastikforening som bygherre. Licitationen blev vundet af Herning-virksomheden C.C. Contractor A/S som totalentreprenør. Byggeriet blev sat i gang i oktober 2012 og i august 2013 kunne det nye hus tages i brug.

En stor sammenhæng

Det nye SG-hus er resultat af en engageret og mangeårig indsats af arkitekt Anders Hulgaard fra den lokale virksomhed, C & W Arkitekter A/S. Hvad han har fremlagt af forslag og skitser i årenes løb, har han næppe selv overblik over.

- Vi glæder os over, at SG-huset landede som en ny, dynamisk front på Idrætscentret, der både giver ansigt og ankomst, og samtidig er et koblingsled mellem centrets forskellige muligheder for aktivitet, siger Anders Hulgaard.

- En særlig kvalitet er opnået ved, at ankomsten er udformet som et stort aktivitetslandskab, der indikerer dynamik og udfordring af vores motorik.

En markant hovedindgang fører besøgende ind i en imponerende ankomsthal. Går man til højre, kommer man til den eksisterende idrætshal eller svømmeland. Går man venstre, kommer man til det nye 5.200 kvm store gymnastikhus, der rummer faciliteter, der nok burde kunne imødekomme ethvert ønske om at dyrke gymnastik, hvad enten det er på motions- eller eliteplan.

I forhallen vil der inden årets udgang blive etableret en stor klatrevæg i forhallen. Med det i tankerne giver de installationer, man passerer på vej fra parkeringsplads til indgang mening. Det, der i den uindviedes øjne ligner en særpræget skulpturpark, er dels en skaterbane og dels et parkouranlæg.

- Vi ønsker at skabe rammer for den mere ‘udisciplinerede’ gadekultur, så disse udøvere får en tættere tilknytning til huset, der rummer den velorganiserede bevægelsesidræt, fortæller Jacob Kramer, udviklingschef i SG-huset.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 6

Sport

Allerød Fodbold Klub

Klubhus med stil

Sport

Arsenaløen

Masterclass på Holmen

Sport

AutoC Park

Helstøbt arena skabt med overblik

Kontorhus

Det Faglige Hus

Y for Ypperlig

Butik

Føtex Kolding

Føtex suger sol i Kolding

Ungdomsbolig

GD Grunden

Industriel inspiration med et tvist

Kontorhus

H. Lundbeck A/S

Super fleksibelt projekthus til Lundbeck

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - aptering af nye taghuse

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - ny dialysesatelit

Børneinstitution

Lyngborghave

Farverigt børnehus med skulpturelt taglandskab

Museum

Museet for Søfart

Smukt hul i jorden

Lager

Pelican Self Storage

Kælderrum på sjette sal

Produktionsanlæg

Pharmacosmos A/S

Et absolut øremærket hus

Shoppingcenter

Rødovre Centrum

Gejseren springer i Rødovre

Bolig

Sems Have

Utraditionel løsning på et håbløst tilfælde

Sport

SG Huset

Et fantastisk hus skabt til bevægelse

Hospital

Slagelse Sygehus

Ny akutmodtagelse er en logistisk bedrift

Skole

Solsikken

Solsikker byggeplads

Uddannelsescenter

Sosu Sjælland

Farverigt fokus på sundhed og trivsel

Shoppingcenter

Taastrup Bycenter

Nyt liv til centrum af Taastrup

Uddannelsescenter

VUC Syd

Fyrtårn i glas og aluminium