Det Faglige Hus

:
december 2013

Domicilet er fordelt på tre etager.

previous next

Y for Ypperlig

Det nye Y-formede hovedsæde for Det Faglige Hus imponerer med gedigne materialer, masser af lys og funktionelle finesser

Byggefakta

Det Faglige Hus
D. Lauritzenvej 14
6700 Esbjerg
Danmark

Bygherre:
DFH Ejendom ApS
Totalrådgiver:
Ingeniør'ne A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Areal:
8300 kvm.
Byggesum: 
104 mio. kr.
Byggeperiode:
Februar 2011 - december 2013

Der er truffet nogle kompromisløse valg fra bygherreside og kun det bedste har været godt nok i forbindelse med opførelsen af et nyt og funktionelt domicil til Det Faglige Hus, der efter flere år med vækst har samlet alle funktioner i ét spektakulært domicil i udkanten f Esbjerg med frit udsyn til det flade landskab, Esbjerg Lufthavn og motorvejen. Fra fugleperspektivet kan ses, at det nyligt indviede domicil er formet som et stort Y – et arkitektonisk greb, som er udtænkt af arkitekterne hos Arkitema Architects A/S, der vandt konkurrencen med et projekt, der i høj grad forener æstetik, arkitektur og funktion.

Y-formen er ikke blot en visuel markant form, der giver byggeriet et dynamisk ydre. Formen med de tre ben sikrer også, at der ledes ekstraordinært meget lys ind i bygningen, og at stort set alle medarbejdere får mulighed for at sidde ved et vindue. Samtidig opstår der et naturligt og uprætentiøst atrium i Y-ets ‘bæger’, som byder på et rekreativt miljø med udgang fra blandt andet den store fælles kantine.

Energi-0 bygning

Domicilet, der er opført som en energi-0 bygning, er 8.000 kvm fordelt på tre etager plus parterre. Huset indeholder foyer med reception og venteområder – elegant møbleret med Finn Juhl klassikere, moderne indrettede kontorlandskaber, en indbydende kantine med produktionskøkken samt arkiv- og depotrum i kælderetagen. Selve bygningen ligger højt i landskabet og kan i kraft af sin spændstige form sagtens hamle op med både lufthavnen og de omkringliggende bygninger. En taktil facade, beklædt med 175.000 håndsorterede grå/gule mursten fra Petersen Tegl til den nette sum af 11,50 kr. stykket, forsyner domicilet med en klædelig underspillet elegance og et humant look, der matcher de landlige omgivelser. Facaden gennembrydes af vandrette vinduesbånd, der følger de tre etager og som er med til at understrege bygningens fremadstræbende horisontale linjer. Hovedindgangen markeres af et meget stort skråtstillet glasparti, der leder indenfor til et trippelhøjt lyst atrium, hvorfra der er et kig ind og op til kontorlandskaberne. Atriet, der også rummer receptionen, trappeforløb og et elegant indrettet vente/opholdsareal, oplyses flot af en række cirkulære ovenlysvinduer.

Kompromisløst byggeri

Kendetegnende for hele projektet er en gennemgående kompromisløshed, hvilket bekræftes af Erling Hjorth Sørensen fra Ingeniør’ne, der har været totalrådgiver og stået for projektledelse, ingeniørprojektering og byggeledelse.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 6

Sport

Allerød Fodbold Klub

Klubhus med stil

Sport

Arsenaløen

Masterclass på Holmen

Sport

AutoC Park

Helstøbt arena skabt med overblik

Kontorhus

Det Faglige Hus

Y for Ypperlig

Butik

Føtex Kolding

Føtex suger sol i Kolding

Ungdomsbolig

GD Grunden

Industriel inspiration med et tvist

Kontorhus

H. Lundbeck A/S

Super fleksibelt projekthus til Lundbeck

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - aptering af nye taghuse

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - ny dialysesatelit

Børneinstitution

Lyngborghave

Farverigt børnehus med skulpturelt taglandskab

Museum

Museet for Søfart

Smukt hul i jorden

Lager

Pelican Self Storage

Kælderrum på sjette sal

Produktionsanlæg

Pharmacosmos A/S

Et absolut øremærket hus

Shoppingcenter

Rødovre Centrum

Gejseren springer i Rødovre

Bolig

Sems Have

Utraditionel løsning på et håbløst tilfælde

Sport

SG Huset

Et fantastisk hus skabt til bevægelse

Hospital

Slagelse Sygehus

Ny akutmodtagelse er en logistisk bedrift

Skole

Solsikken

Solsikker byggeplads

Uddannelsescenter

Sosu Sjælland

Farverigt fokus på sundhed og trivsel

Shoppingcenter

Taastrup Bycenter

Nyt liv til centrum af Taastrup

Uddannelsescenter

VUC Syd

Fyrtårn i glas og aluminium