Slagelse Sygehus

:
december 2013

Den næsten kvadratiske bygning omkranser en velindrettet gårdhave, der i fremtiden kommer til at udgøre et grønt og levende midtpunkt i huset.

Den nye akutmodtagelse på Slagelse Sygehus indeholder patientmodtagelse i stueetagen og sengeafsnit på førstesalen. På anden etage er indrettet intensiv afdeling og hjerteafdeling.

Intensivafdelingen blev som den første del af huset taget i brug i begyndelsen af november 2013. Det nyeste teknologiske udstyr er installeret således, at patienterne fra første øjeblik kan modtage den bedste og mest effektive behandling.

previous next

Ny akutmodtagelse er en logistisk bedrift

Region Sjælland har netop indviet den nye akutmodtagelse på Slagelse Syge­hus. Med den nye afdeling er syge­huset godt klædt på til fremtidens udfordringer

Byggefakta

Slagelse Sygehus
Ingemannsvej 30
4200 Slagelse
Danmark

Bygherre:
Region Sjælland
Totalrådgiver:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
Friis & Moltke A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S, Spæncom A/S, Just Pavillon A/S
Areal:
11000 kvm.
Byggesum: 
310 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2011 - september 2013

Slagelse Sygehus er det ene af fire akutsygehuse i Region Sjælland. I 2011 gik byggeriet af en ny akutmodtagelse i gang.

Ved en begrænset licitation fik virksomheden Rambøll Danmark A/S opgaven at stå for totalrådgivning og ingeniørrådgivningen på det store byggeri og sammen med arkitektfirmaet Friis & Moltke A/S at føre projekt fra tegnebræt til virkelighed.

Resultatet er blevet en imponerende bygning i tre etager plus kælder på 11.000 kvm. En elegant, næsten kvadratisk bygning, der omkranser en gårdhave, der når anlægsgartnerne har afsluttet deres opgave bliver et grønt og levende midtpunkt. Akutafdelingen er det første hospitalsbyggeri, der er gennemført med støtte fra Indenrigsministeriets Kvalitetsfond.

Velindrettet højteknologi

Akutmodtagelsen bliver, som navnet antyder, modtagelse for alvorlige sygdomstilfælde.

- I stueetagen er indrettet ambulancemodtagelse, hvor op til fire ambulancer af gangen kan ankomme og bringe patienter direkte ind til undersøgelsesrum, hvor læger og sygeplejersker tager over, fortæller Niels Tejlgaard, projektdirektør fra Rambøll Danmark A/S.

- Her er indrettet særlige rum til modtagelse af brandsårsofre, der med det samme kan blive behandlet for deres skader. Her er også særlige rum til modtagelse af patienter med særligt farlige infektioner.

Undersøgelsesrummene er indrettet med moderne højteknologi, således at personalet fra første minut kan yde den bedst tænkelige behandling af patienterne. For de patienter, der kan ankomme til afdelingen ved egen hjælp er der indrettet modtageværelser i forbindelse med husets store ankomsthal, med reception og patientindskrivelse.

I hele indretningen er prioriteret materialer, der er lette at rengøre og vedligeholde. Hygiejnestandarden skal være helt i top. Ikke mindst under indtryk af, at huset i fremtiden skal rumme nogle af de mest sårbare og skrøbelige patienter. Døre og glasvægge på de enkelte afdelinger er leveret af virksomheden Deko Loft + Væg P/S fra Taastrup.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 6

Sport

Allerød Fodbold Klub

Klubhus med stil

Sport

Arsenaløen

Masterclass på Holmen

Sport

AutoC Park

Helstøbt arena skabt med overblik

Kontorhus

Det Faglige Hus

Y for Ypperlig

Butik

Føtex Kolding

Føtex suger sol i Kolding

Ungdomsbolig

GD Grunden

Industriel inspiration med et tvist

Kontorhus

H. Lundbeck A/S

Super fleksibelt projekthus til Lundbeck

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - aptering af nye taghuse

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - ny dialysesatelit

Børneinstitution

Lyngborghave

Farverigt børnehus med skulpturelt taglandskab

Museum

Museet for Søfart

Smukt hul i jorden

Lager

Pelican Self Storage

Kælderrum på sjette sal

Produktionsanlæg

Pharmacosmos A/S

Et absolut øremærket hus

Shoppingcenter

Rødovre Centrum

Gejseren springer i Rødovre

Bolig

Sems Have

Utraditionel løsning på et håbløst tilfælde

Sport

SG Huset

Et fantastisk hus skabt til bevægelse

Hospital

Slagelse Sygehus

Ny akutmodtagelse er en logistisk bedrift

Skole

Solsikken

Solsikker byggeplads

Uddannelsescenter

Sosu Sjælland

Farverigt fokus på sundhed og trivsel

Shoppingcenter

Taastrup Bycenter

Nyt liv til centrum af Taastrup

Uddannelsescenter

VUC Syd

Fyrtårn i glas og aluminium