Allerød Fodbold Klub

:
december 2013

Allerød Fodbold Klub har fået nyt energivenligt klubhuse med plads til 1.200 medlemmer.

Klubhuset har øverst et kantineområde med udsigt til fodboldbanerne.

Der er jordvarmeanlæg, der sikre at der altid er 4.500 liter varmt vand.

På tilskuersiden er der lavet tribune i miljøvenligt træ – dehydreret gran.

previous next

Klubhus med stil

Allerød Fodbold Klub har fået et energivenligt og fælles klubhus for de ca. 1.200 medlemmer

Byggefakta

Allerød Fodbold Klub
Møllemosen
3450 Allerød
Danmark

Bygherre:
Allerød Kommune
Bygherrerådgiver:
Alectia A/S
Arkitekt:
Christensen & Co Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Jönsson a/s
Ingeniør:
Dines Jørgensen & Co. A/S
Areal:
1900 kvm.
Byggesum: 
38 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2012 - september 2013

Toblerone! Chokolade - ja. Allerød Fodbold Klubs nye klubhus – ja. I hvert fald er det en betegnelse, man kan høre i folkemunde i Allerød. Men som kender af den klassiske chokolade-trekant – så er formen netop også et A – som i Allerød Klubhus. Et klubhus, hvor medlemmerne kan samles i stedet for at være spredt på fire lokaliteter, som tidligere.
Allerede på lang afstand kan man spotte A’ét i byggeriet, der på sin egen triumferende måde ligger i det åbne landskab, hvor fodboldbaner naturligvis er en stor del af landskabet. Ideen er også, at klubhuset ligger som en bølge i landskabet, hvor det skråner 60 grader foran og 30 grader på bagsiden – eller nok mere fair at sige tilskuersiden, da bagsiden som sådan ikke er en bagside. Klubhuset ligger i Møllemoseanlægget, der huser et af landets største baneanlæg.
En smule mangler dog denne dag. Nemlig skyggesejlene i siderne øverst, der er blæst af i den forgangne storm, der lavede ravage flere steder i landet. Præcis som de skulle, forklarer Poul-Erik Hansen, projektleder hos Jönsson A/S, der har været totalentreprenør på byggeriet. Skyggesejlene skal nemlig løsrive sig under storm, for ikke at stå og rive i stålkonstruktionen.
- I bund og grund er det et simpelt byggeri med simple, bæredygtige materialer, der er til at få fat på. Og så er det bare skruet godt sammen, siger Poul-Erik Hansen.

Facadefarve i belægning

På frontsiden – altså ved indgangen – er facaden beklædt med tagpap i et spil af tre farvenuancer – sort, grå og hvid. Farverne trækker hele vejen ned til jordfladen foran, hvor belægningen også har fået tre nuancer. Og hvor der naturligvis også er handicapvenlig entre.

Midt for er hovedindgangen, og på hver side er der to spillerindgange. I hver ende af klubhuset er der øverst to overdækkede tagterrasser – her hvor skyggesejlene skal være.

Pladsen foran er til cykler, derudover er der anlagt parkeringspladser til 120 biler og otte busser. Klubhuset ligger på den gamle flyveplads i Allerød. Tidligere lå her en firelænget gård, men kun en bygning er tilbage. Den første fodboldbane blev anlagt i 2007. Dengang blev der sat midlertidige containere op, der fungerede som omklædningsrum.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 6

Sport

Allerød Fodbold Klub

Klubhus med stil

Sport

Arsenaløen

Masterclass på Holmen

Sport

AutoC Park

Helstøbt arena skabt med overblik

Kontorhus

Det Faglige Hus

Y for Ypperlig

Butik

Føtex Kolding

Føtex suger sol i Kolding

Ungdomsbolig

GD Grunden

Industriel inspiration med et tvist

Kontorhus

H. Lundbeck A/S

Super fleksibelt projekthus til Lundbeck

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - aptering af nye taghuse

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - ny dialysesatelit

Børneinstitution

Lyngborghave

Farverigt børnehus med skulpturelt taglandskab

Museum

Museet for Søfart

Smukt hul i jorden

Lager

Pelican Self Storage

Kælderrum på sjette sal

Produktionsanlæg

Pharmacosmos A/S

Et absolut øremærket hus

Shoppingcenter

Rødovre Centrum

Gejseren springer i Rødovre

Bolig

Sems Have

Utraditionel løsning på et håbløst tilfælde

Sport

SG Huset

Et fantastisk hus skabt til bevægelse

Hospital

Slagelse Sygehus

Ny akutmodtagelse er en logistisk bedrift

Skole

Solsikken

Solsikker byggeplads

Uddannelsescenter

Sosu Sjælland

Farverigt fokus på sundhed og trivsel

Shoppingcenter

Taastrup Bycenter

Nyt liv til centrum af Taastrup

Uddannelsescenter

VUC Syd

Fyrtårn i glas og aluminium