Pelican Self Storage

:
januar 2014

Facadematerialerne er valgt efter omgivelserne: Corten-stål efter sporlegemer og køreledninger, murværk efter naboerne og sedumtag efter områdets bevoksning.

Indretningen byder på lagerrum i mange størrelser, indrettet med et britisk system og en bygherreleverance. Alt andet er opført og styret af Rasmus Friis A/S.

Muren mod øst er et mesterstykke i sig selv med sine fremskudte partier, der spejler genboens vinduer. Murer og Entreprenør Niels Poulsen har løst opgaven.

previous next

Kælderrum på sjette sal

Moderne pakhus til opbevaring af sommerdæk og havemøbler er blevet en efterspurgt vare. I så høj grad, at kapitalfonde nu har fået øje på forretningens muligheder

Byggefakta

Pelican Self Storage
Kalkbrænderihavnsgade 3
2100 københavn Ø
Danmark

Bygherre:
Pelican Self Storage
Arkitekt:
Entasis A/S
Totalentreprenør:
Rasmus Friis A/S
Ingeniør:
JGJ Rådgivende Ingeniørfirma ApS
Areal:
5500 kvm.
Byggesum: 
32 mio. kr.

Det er befolkningens eskalerende nomadiske tilbøjeligheder og klimaets nyhvæssede tænder, der er årsag til, at København har fået et nyt opbevaringscenter.

De nordiske befolkninger flytter oftere og har brug for ekstra plads til bohavet både før, under og efter flytning, for at leje større boliger til den voksende materielle velstand er dyrt. Samtidig vil de fleste gerne passe godt på værdierne, også bedre end oversvømmelsestruede kælderrum kan gøre i tilfælde af skybrud.

Det er de pengestærkes erkendelse af de selvsamme faktorer, der har leveret de millioner, det har kostet at bygge. Pelican Self Storage hedder bygherren, men bag den virksomhed med speciale i oplagring for private står M3 Capital Partners i London.

Omfanget af aktiviteten belyses af, at Pelican har opkøbt svenske SelStor og finske Omavarasto og nu administrerer lagerfaciliteter på i alt 29 adresser, heraf seks i Danmark.

Nyeste skud på stammen er nyopførte 5.500 kvm Pelican Self Storage på grænsen til Københavns hypede Nordhavns-kvarter, der i de kommende år skal modtage tusindvis af nye beboere og tilbyde lige så mange arbejdspladser.

Breaking news om byggeplanerne lige nord for udkørslen fra Indiakaj udløste i sommeren 2012 en mindre revolte på de sociale medier. Projektet satte prop i den sidste byggegrund, der frem til opførelsen af den 24 m høje bygning leverede både rum og himmel til dem, der havde valgt at bo netop i dette område. Pelican Self Storage fik ikke mange likes, men blev i stedet kaldt en skændsel for at fjerne den sidste udsigt, der hidtil havde været en fryd for kvarteret, med sigtelinjer ind over baneterrænet nord for Østerport station over mod pæne Østbanegade.

Med lokalplan

Tetris A/S har udviklet projektet fra grundkøb af By & Havn, gennemført lokalplan og bistået Pelican under hele udførelsen. Opbevaringscentret er fra udviklingsselskabet Tetris A/S på bedste vis synkront med den vedtagne lokalplan for Kalkbrænderihavnsgade af 10.april 2012. Ikke så underligt, kan man så bemærke, for lokalplanen er nøje udarbejdet efter arkitektprojektet til den bygning, der officielt blev indviet og taget i brug 6. november 2013.

Nu, hvor opstandelsen har lagt sig og protesterne forstummet, må selv den argeste kritiker så give Entasis Arkitekternes løsning på udfordringen en ganske pæn karakter. Lækre materialer som danskerrødt murværk, struktureret strækmetal og organisk sedumtag med urter og vilde græsser leverer en stemning af gavmild gæstfrihed. Arkitektoniske greb spejler samtidig genboen på den anden side af vejen, nemlig den klassiske frihavnsbygning, som indtil 1990 husede havnens administration. Helt ærligt, lyder den diplomatiske undskyldning, så kan man vel næppe bukke dybere for historien?

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 6

Sport

Allerød Fodbold Klub

Klubhus med stil

Sport

Arsenaløen

Masterclass på Holmen

Sport

AutoC Park

Helstøbt arena skabt med overblik

Kontorhus

Det Faglige Hus

Y for Ypperlig

Butik

Føtex Kolding

Føtex suger sol i Kolding

Ungdomsbolig

GD Grunden

Industriel inspiration med et tvist

Kontorhus

H. Lundbeck A/S

Super fleksibelt projekthus til Lundbeck

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - ny dialysesatelit

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - aptering af nye taghuse

Børneinstitution

Lyngborghave

Farverigt børnehus med skulpturelt taglandskab

Museum

Museet for Søfart

Smukt hul i jorden

Lager

Pelican Self Storage

Kælderrum på sjette sal

Produktionsanlæg

Pharmacosmos A/S

Et absolut øremærket hus

Shoppingcenter

Rødovre Centrum

Gejseren springer i Rødovre

Bolig

Sems Have

Utraditionel løsning på et håbløst tilfælde

Sport

SG Huset

Et fantastisk hus skabt til bevægelse

Hospital

Slagelse Sygehus

Ny akutmodtagelse er en logistisk bedrift

Skole

Solsikken

Solsikker byggeplads

Uddannelsescenter

Sosu Sjælland

Farverigt fokus på sundhed og trivsel

Shoppingcenter

Taastrup Bycenter

Nyt liv til centrum af Taastrup

Uddannelsescenter

VUC Syd

Fyrtårn i glas og aluminium