Hvidovre Hospital

:
januar 2014

Hver af de fire hovedbygninger på Hvidovre Hospital har fået påbygget en ekstra etage i form af taghuse. Det nyindrettede taghus 1 huser hospitalets direktion og ledelse.

Taghusene rummer store installationer i form af bl.a. hospitalets ventilationsanlæg, mens resten af pladsen er indrettet med kontorarealer og sekundære funktioner.

Hver hovedbygning har tidligere haft fem lysgårde. Lysgårdene er som led i projektet omkring taghusene, blevet overdækket med rytterlys og indrettet til rekreative formål.

previous next

Hvidovre Hospital - aptering af nye taghuse

Med apteringen af nye taghuse og lysgårde har Hvidovre Hospital fået tilført mange nye, gode kontorarbejdspladser med masser af dagslys og kulør

Byggefakta

Hvidovre Hospital
Kettegårds Allé 30
2650 Hvidovre
Danmark

Bygherre:
Region Hovedstaden
Arkitekt:
Arkitektfirmaet MW A/S
Hovedentreprenør:
B. Nygaard Sørensen A/S,
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
6600 kvm.
Byggesum: 
59 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2012 - august 2013

Med et bruttoareal på 245.000 kvm og omkring 3.200 ansatte er Hvidovre Hospital, der ligger ca. 10 km fra Københavns centrum, et af landets største sygehuse. Byggeriet blev indviet i 1976. Hospitalet er ret lavt med fire tværliggende sengebygninger i to etager, der i den underste etage er forbundet via en lang vandrehal, som indeholder diverse fællesfaciliteter.

Under de fire sengebygninger ligger der en sammenhængende ambulatorie- og behandlingsetage, hvor de enkelte afdelingers undersøgelses- og behandlingsfaciliteter ligger lige under de tilhørende sengeafsnit.

For at skaffe mere plads til især kontorer i forbindelse med udvidelser og omrokeringer er der blevet bygget en ekstra etage i form af taghuse på de fire sengebygninger. Af budgetmæssige årsager blev taghusene først opført som råhuse, der siden apteres etapevis. Arkitektfirmaet MW A/S står som totalrådgiver for apteringen af taghus 1 og 2.

Aptering og lysgårde

- Taghusene har i modsætning til mange rum nedenunder dagslys, så derfor har man valgt at flytte især kontorer derop, som det er gjort i taghus 3 og 4, som blev apteret først. Vores projekt med taghus 1 og 2 blev lidt kompliceret af, at det først blev bestemt hvilke afdelinger, der skulle rykke op, efter vi var gået i gang. Blandt andet er hele direktionen rykket op i taghus 1, så der er blevet opsat dobbelt så mange vægge som oprindelig tænkt, men vi blev færdige til tiden alligevel, fortæller projektleder Michael Norup Hansen fra Arkitektfirmaet MW.

- Hver sengebygning har desuden fem lysgårde, der oprindeligt var uderum. De blev overdækket med rytterlys i forbindelse med råhusprojektet, og dem har vi valgt at bruge til en slags rekreative områder, fortæller Michael Norup Hansen.

- Vi har indrettet dem ved at lægge et blændgulv og beklæde facaderne med sort eternit indimellem de eksisterende brune profiler. Vi har til sidst opsat profiler af brandhæmmende Thermowood for at bevare det rå og lidt udendørsagtigt look. Faktisk var det lysgårdene, der krævede mest planlægning, da vi skulle ud og ind gennem flere afdelinger med affald og materialer mens der var patienter, forklarer Michael Norup Hansen.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 6

Sport

Allerød Fodbold Klub

Klubhus med stil

Sport

Arsenaløen

Masterclass på Holmen

Sport

AutoC Park

Helstøbt arena skabt med overblik

Kontorhus

Det Faglige Hus

Y for Ypperlig

Butik

Føtex Kolding

Føtex suger sol i Kolding

Ungdomsbolig

GD Grunden

Industriel inspiration med et tvist

Kontorhus

H. Lundbeck A/S

Super fleksibelt projekthus til Lundbeck

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - aptering af nye taghuse

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - ny dialysesatelit

Børneinstitution

Lyngborghave

Farverigt børnehus med skulpturelt taglandskab

Museum

Museet for Søfart

Smukt hul i jorden

Lager

Pelican Self Storage

Kælderrum på sjette sal

Produktionsanlæg

Pharmacosmos A/S

Et absolut øremærket hus

Shoppingcenter

Rødovre Centrum

Gejseren springer i Rødovre

Bolig

Sems Have

Utraditionel løsning på et håbløst tilfælde

Sport

SG Huset

Et fantastisk hus skabt til bevægelse

Hospital

Slagelse Sygehus

Ny akutmodtagelse er en logistisk bedrift

Skole

Solsikken

Solsikker byggeplads

Uddannelsescenter

Sosu Sjælland

Farverigt fokus på sundhed og trivsel

Shoppingcenter

Taastrup Bycenter

Nyt liv til centrum af Taastrup

Uddannelsescenter

VUC Syd

Fyrtårn i glas og aluminium