Hvidovre Hospital
Kettegård Allé 30
2650
Hvidovre
Danmark
Med et bruttoareal på 245.000 kvm og omkring 3.200 ansatte er Hvidovre Hospital, der ligger ca. 10 km fra Københavns centrum, et af landets største sygehuse. Byggeriet blev indviet i 1976. Hospitalet er ret lavt med fire tværliggende sengebygninger i to etager, der i den underste etage er forbundet via en lang vandrehal, som indeholder diverse fællesfaciliteter.
Under de fire sengebygninger ligger der en sammenhængende ambulatorie- og behandlingsetage, hvor de enkelte afdelingers undersøgelses- og behandlingsfaciliteter ligger lige under de tilhørende sengeafsnit.
For at skaffe mere plads til især kontorer i forbindelse med udvidelser og omrokeringer er der blevet bygget en ekstra etage i form af taghuse på de fire sengebygninger. Af budgetmæssige årsager blev taghusene først opført som råhuse, der siden apteres etapevis. Arkitektfirmaet MW A/S står som totalrådgiver for apteringen af taghus 1 og 2.
- Taghusene har i modsætning til mange rum nedenunder dagslys, så derfor har man valgt at flytte især kontorer derop, som det er gjort i taghus 3 og 4, som blev apteret først. Vores projekt med taghus 1 og 2 blev lidt kompliceret af, at det først blev bestemt hvilke afdelinger, der skulle rykke op, efter vi var gået i gang. Blandt andet er hele direktionen rykket op i taghus 1, så der er blevet opsat dobbelt så mange vægge som oprindelig tænkt, men vi blev færdige til tiden alligevel, fortæller projektleder Michael Norup Hansen fra Arkitektfirmaet MW.
- Hver sengebygning har desuden fem lysgårde, der oprindeligt var uderum. De blev overdækket med rytterlys i forbindelse med råhusprojektet, og dem har vi valgt at bruge til en slags rekreative områder, fortæller Michael Norup Hansen.
- Vi har indrettet dem ved at lægge et blændgulv og beklæde facaderne med sort eternit indimellem de eksisterende brune profiler. Vi har til sidst opsat profiler af brandhæmmende Thermowood for at bevare det rå og lidt udendørsagtigt look. Faktisk var det lysgårdene, der krævede mest planlægning, da vi skulle ud og ind gennem flere afdelinger med affald og materialer mens der var patienter, forklarer Michael Norup Hansen.