Arsenaløen

:
december 2013

Arsenaløens Multihal ligger som et koloristisk indslag midt på Arsenaløen. Den røde farve sender sin hilsen til Holmens gamle masteskure.

Multihallen fremstår med overvældende glaspartier, der er med til at skabe et moderne arkitektursprog. Udførelsen stod B. Nygaard Sørensen A/S for.

Dagslyset formidles dybt ind i bygningen bl.a. ved hjælp af indvendige glaspartier, udført af Skandi Bo Indoor med profilsystemet ID85.

previous next

Masterclass på Holmen

Christensen & Co. Arkitekter har tegnet en multihal til Arsenaløen i København. Her danses hiphop, mens naboerne uforstyrret træder lancieren

Byggefakta

Arsenaløen
Arsenalvej
1436 København K
Danmark

Bygherre:
Københavns Ejendomme
Totalrådgiver:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
Christensen & Co Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
B. Nygaard Sørensen A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
2450 kvm.
Byggesum: 
47 mio. kr.

Flertallet af brugere i den nye multihal på Arsenaløen er forventeligt Christianshavns skoleungdom med følge. Det ræsonnement er gjort, da arkitekterne på CCO-tegnestuen slog stregerne: Farve og formen er ikke bare ung, men også tilpas flabet og tilbagelænet. En god karakteristik af en teenager anno 2013.

Dermed løste arkitekterne hos Christensen & Co. en anden udfordring, som ikke alle blandt Holmens nybyggerier er sluppet lige så heldigt fra: Med respekt for den autentiske historie på dette sted, hvordan bidrager man så harmonisk til et kor, hvor der forsynges af lysende arkitekturtenorer som Philip de Lange, Ferdinand Meldahl og den mindre kendte, men særdeles produktive bygningsinspektør på flådens tidligere hjemmebase, C.T. Andersen.

Svaret er: Man tager soloen.

Den er måske kort, men synges den på det rigtige taktslag og harmonisk placeret i konteksten, så lader den sig høre. Det er således den løsning, totalrådgiveren Rambøll Danmark, CCO arkitekterne og hovedentreprenør B. Nygaard Sørensen A/S har valgt at læne sig op ad: Brugerne af Københavns kommunes nye multihal ankommer til en moderne parafrase over Holmens masteskure.

Her er knap to et halvt tusind sportslige kvm bag seks meter høje facader af rødmalet termotræ fra Moelven som ramme om vinduespartier med generøse glaspartier, ret overraskende for en bygning, der mere har til formål at skærme vekslende legemsøvelser end at skabe udsyn og indkig. Der findes således en vrimmel af sportshaller med tillukket ydre, som derfor også er afhængige af kunstlys i ofte ringe kvalitet.

Masser af dagslys

Sådan er det ikke her: Arsenaløens halaktiviteter foregår i strømmende dagslys, som også inde i bygningen formidles gennem rigelige glasformater. Det er hovedentreprenør B. Nygaard Sørensen A/S, der her har udviklet et fint samarbejde med Skandi Bo Indoor om at veksle flest mulige vægge fra sædvanens lukkede gips til transparent glas.

Det var et godt valg, for her kan Skandi Bo Indoor noget specielt med sit kendte profilsystem ID85. Det er designet til at imødekomme ønsker om minimalistiske udtryk ved hjælp af smalle aluminiumsprofiler i enkle formationer. Glasoverfladerne opleves med niveauforskelle, hvilket får adskillelses-partierne til at se endnu lettere ud.

Samtidig yder ID85 en god lyddæmpning – ikke helt uvæsentligt i disse omgivelser – og den byder på en lang række kombinationsmuligheder bl.a. fordi den kan etableres med dobbeltglas. ID85 anbefales f.eks. også til stillerum og møderum med ønsker om lyddæmpet diskretion. Løsningen til Arsenaløen har Skandi Bo Indoor udført med et lag lamineret glas, der kan modstå selv de hårdeste afleveringer fra boldbanerne.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 6

Sport

Allerød Fodbold Klub

Klubhus med stil

Sport

Arsenaløen

Masterclass på Holmen

Sport

AutoC Park

Helstøbt arena skabt med overblik

Kontorhus

Det Faglige Hus

Y for Ypperlig

Butik

Føtex Kolding

Føtex suger sol i Kolding

Ungdomsbolig

GD Grunden

Industriel inspiration med et tvist

Kontorhus

H. Lundbeck A/S

Super fleksibelt projekthus til Lundbeck

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - aptering af nye taghuse

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - ny dialysesatelit

Børneinstitution

Lyngborghave

Farverigt børnehus med skulpturelt taglandskab

Museum

Museet for Søfart

Smukt hul i jorden

Lager

Pelican Self Storage

Kælderrum på sjette sal

Produktionsanlæg

Pharmacosmos A/S

Et absolut øremærket hus

Shoppingcenter

Rødovre Centrum

Gejseren springer i Rødovre

Bolig

Sems Have

Utraditionel løsning på et håbløst tilfælde

Sport

SG Huset

Et fantastisk hus skabt til bevægelse

Hospital

Slagelse Sygehus

Ny akutmodtagelse er en logistisk bedrift

Skole

Solsikken

Solsikker byggeplads

Uddannelsescenter

Sosu Sjælland

Farverigt fokus på sundhed og trivsel

Shoppingcenter

Taastrup Bycenter

Nyt liv til centrum af Taastrup

Uddannelsescenter

VUC Syd

Fyrtårn i glas og aluminium