H. Lundbeck A/S

:
december 2013

Et bygningshøjt atrium bag hovedfacaden, der er helt i glas, binder de åbne kontoretager sammen og giver lys og luft til arbejdspladserne.

Flos Scandinavia A/S har i samarbejde med RH Arkitekter udviklet et helt nyt belysningssystem baseret på kraftige aluprofiler, der kan huse både lysarmaturer, sprinkler og sensorer.

Træbeklædte mødebokse på hver etage hænger frit ud rummet i atriet og giver husets interiør karakter.

previous next

Super fleksibelt projekthus til Lundbeck

Med Agora, tegnet af RH Arkitekter, har Lundbeck fået et hus, der danner en åben og luftig ramme, hvor projektteams og andre medarbejdere kan arbejde kreativt på tværs af fagområder

Byggefakta

Agora
Ottiliavej 9
2500 Valby
Danmark

Bygherre:
H. Lundbeck A/S
Arkitekt:
RH Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
5E Byg A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
4875 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
september 2012 - oktober 2013

Medicinalfirmaet Lundbeck bebor et større område i københavnerbydelen Valby. Området er firmaets hovedkvarter og huser både produktion og udvikling, salgsfunktioner, ledelse og lagerfaciliteter. Hvor mange andre firmaer er flyttet ud af København, fastholder man fra Lundbecks side den centrale placering i byen. Der ombygges og nybygges på området alt efter, hvordan det store firmas behov ændrer sig. Seneste skud på stammen er en nyt projekthus, Agora.

– Huset afspejler tanken om at lade forskellige medarbejdergrupper og fagområder mødes og samarbejde på tværs, og det har fra dag ét været hensigten at skabe en stille og underspillet ramme, hvor det, der foregår i huset – hvor de mennesker, der bevæger sig i det – giver oplevelsen og skaber billedet. Vi har givet medarbejderne et hidtil uset stort fællesrum, som de har mulighed for at indrette og præge præcis som de vil; deres eget dansegulv, fortæller Bo Ramlyng, kreativ direktør i RH Arkitekter.

‘Dance floor’ etager

RH Arkitekter vandt opgaven i konkurrence med fire andre forslag, fortæller sagsarkitekt Jakob Lindberg Wad. Der stod en ældre laboratoriebygning på stedet, hvor Agora nu er bygget. I forslaget var det meningen, at den gamle bygning skulle strippes helt til råhuset og bruges som basis for det nye, og den model blev der arbejdet med i første fase af planlægningen.

Det viste sig imidlertid ved nærmere tekniske undersøgelser, at det gamle hus ikke ville kunne bære de nye konstruktioner, og det blev derfor besluttet at bygge et helt nyt hus. Af hensyn til tidsplanen blev det også besluttet at køre videre med de samme moduler og grundlæggende løsninger fra det oprindelige forslag, fortæller arkitekt Mette Hanghøj Lech, der var en af de drivende kræfter i konkurrenceprojektet.

- Det, Lundbeck nok mente, var mest interessant i vores forslag, var at vi lige fra starten har opereret med et helt tomt rum på hver etage med kerner i begge ender. Det tomme gulv, ‘dancing floor’, kan man møblere på kryds og tværs efter behov. I konkurrenceforslaget havde vi desuden skitseret et antal måder at møblere på til grupper i forskellige størrelser, så det var nemt at se de mange muligheder, fortæller Mette Hanghøj Lech.

Vægt på brugerinddragelse

Agora har plads til over 250 medarbejdere fordelt på seks etager. For at sikre bedst muligt input fra de kommende brugere indførte arkitekterne et spil, ‘Game AGORA’, hvor brugerne så at sige kunne lege og spille sig igennem forskellige scenarier og komme frem med forslag og løsninger til den fremtidige indretning.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 6

Sport

Allerød Fodbold Klub

Klubhus med stil

Sport

Arsenaløen

Masterclass på Holmen

Sport

AutoC Park

Helstøbt arena skabt med overblik

Kontorhus

Det Faglige Hus

Y for Ypperlig

Butik

Føtex Kolding

Føtex suger sol i Kolding

Ungdomsbolig

GD Grunden

Industriel inspiration med et tvist

Kontorhus

H. Lundbeck A/S

Super fleksibelt projekthus til Lundbeck

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - aptering af nye taghuse

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - ny dialysesatelit

Børneinstitution

Lyngborghave

Farverigt børnehus med skulpturelt taglandskab

Museum

Museet for Søfart

Smukt hul i jorden

Lager

Pelican Self Storage

Kælderrum på sjette sal

Produktionsanlæg

Pharmacosmos A/S

Et absolut øremærket hus

Shoppingcenter

Rødovre Centrum

Gejseren springer i Rødovre

Bolig

Sems Have

Utraditionel løsning på et håbløst tilfælde

Sport

SG Huset

Et fantastisk hus skabt til bevægelse

Hospital

Slagelse Sygehus

Ny akutmodtagelse er en logistisk bedrift

Skole

Solsikken

Solsikker byggeplads

Uddannelsescenter

Sosu Sjælland

Farverigt fokus på sundhed og trivsel

Shoppingcenter

Taastrup Bycenter

Nyt liv til centrum af Taastrup

Uddannelsescenter

VUC Syd

Fyrtårn i glas og aluminium