Rødovre Centrum

:
januar 2014

Den nye trappe i Rotunden i Rødovre Centrum er udført som den helt store fortælling med translucente glastrin og – stød fra Bo·glas a/s.

Facaderne er en fortsættelse af Rødovre Centrums tidligere etaper, nemlig med en beklædning af keramiske fliser og basalt. Entreprenøren er bgb a.s.

Rødovre Centrums seneste udvidelse er udført som en næsten kvadratisk bygning i fem etager, inklusive to kælderniveauer. Kieler A/S har udført arkitektprojektet.

Rotunden har to parkeringsniveauer og en underetage med biografer. Afsætning af bygningen stod HLM Teknisk Landmåling A/S for.

Spæncom havde en samlet leverance af et bredt program af betonelementer, bl.a. søjler og dragere.

J. Langkjær Stålbyg leverede alt bærende stål i den nye Rotunde, f.eks. til ovenlys. Når centergangenes fliser møder butiksgulve anvendes samleprofiler fra Schlüter Systems.

Ovenlysets glas og profilsystemer med opluk er leveret og monteret af Bent Pedersen Lunde A/S med Wicona profilsystemer.

previous next

Gejseren springer i Rødovre

Familien Andreasen er drivende kraft bag bydelens dominerende butikscenter; omkring sig har den loyale partnere, der nu har bygget 20 nye butikker – og en gejser

Byggefakta

Rødovre Centrum
Rødovre Centrum 202
2610 Rødovre
Danmark

Bygherre:
Aktieselskabet Rødovre Centrum
Arkitekt:
Kieler Architects A/S
Hovedentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Andre aktører:
Spæncom A/S, Bo-Glas A/S
Areal:
11000 kvm.
Byggesum: 
280 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2012 - august 2013

Man kan tydeligt mærke det så snart, man krydser grænsen til 2610 Rødovre. Her retter man ryggen, når talen falder på Rødovre Centrum. Det er der også grund til: Efter endnu en udvidelse er shopping-centret nu på hele 65.000 kvm og er dermed det femtestørste herhjemme. Et par gange er det kåret som Danmarks bedste, men endnu mere bemærkelsesværdigt er det måske, at Rødovre Centrum år efter år kåres som det hyggeligste.

Det er der en grund til. Den kunne meget vel være, at Rødovre Centrum også er det eneste, der er familieejet. Hvad der begyndte som en vision for gartner Aage Knudsen, som ejede de dyrkede områder mellem Rødovrevej og Højnæsvej, er i dag et virksomhedseventyr med familiens tredje generation i direktørkontoret. Selv siger direktør Jesper Andreasen, at opskriften er enkel: En konsekvent linje med kunden i centrum sammen med den gode indkøbsoplevelse har været fundamentet siden åbningen 1. april 1966. Hvad sådan en går ud på er imidlertid ikke en konstant. Tidens oplevelsesøkonomi har haft den konsekvens, at stadigt mere effektfulde virkemidler må tages i brug for at levere underholdningen. Den foreløbige krone på værket er den aktuelle udvidelses store tilløbsstykke, Gejseren, placeret i midten af den nye tilbygning. At kalde Gejseren et springvand er en grov underdrivelse med mindre sådan et kan gradbøjes. Betegnelsen er snarere en symfoni i vand med tilhørende ballet. Gejseren springer stolt engang i timen med en vandkanon, der sender den våde og levende skulptur op gennem det fem etagers åbne atrium, Rotunden.

Det er således navnet på de 14.000 nye kvm, som nu er opført i et samarbejde mellem Kieler Arkitekter som projekterende, MOE A/S som ingeniører og Hoffmann som hovedentreprenør.

Kunsten er at få de store enheder indpasset i den kernedanske hygge, men det lykkes i bemærkelsesværdig grad med det helt unikke talent, der mestres af Rødovre Centrum. Æren kan høstes to steder: I plandisponeringens arkitekturprojekt af Kieler og i valget af materialer. Det virker varmt og ‘hjemligt’, at den traditionelle og kølige flisebelægning skifter til træ på de øvre etager og til tekstil i kælderens biografcenter. Og det stimulerer det samlende fællesskab på en hvilken som helst dag i Rødovre Centrum, at Rotunden er disponeret rundt om gejseren. Når den til tonerne af en kollektiv benovelse springer til himmels hver gang klokken falder i timeslag, føler alle sig som medlemmer i storfamilien.

132 butikker

Et langt stykke ad vejen kan man sige det samme om det udførende hold af virksomheder i Hoffmans hovedentreprise hold, som har virkeliggjort familien Andreasens seneste drøm. De er blevet en del af Rødovre Centrums dna.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 6

Sport

Allerød Fodbold Klub

Klubhus med stil

Sport

Arsenaløen

Masterclass på Holmen

Sport

AutoC Park

Helstøbt arena skabt med overblik

Kontorhus

Det Faglige Hus

Y for Ypperlig

Butik

Føtex Kolding

Føtex suger sol i Kolding

Ungdomsbolig

GD Grunden

Industriel inspiration med et tvist

Kontorhus

H. Lundbeck A/S

Super fleksibelt projekthus til Lundbeck

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - aptering af nye taghuse

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - ny dialysesatelit

Børneinstitution

Lyngborghave

Farverigt børnehus med skulpturelt taglandskab

Museum

Museet for Søfart

Smukt hul i jorden

Lager

Pelican Self Storage

Kælderrum på sjette sal

Produktionsanlæg

Pharmacosmos A/S

Et absolut øremærket hus

Shoppingcenter

Rødovre Centrum

Gejseren springer i Rødovre

Bolig

Sems Have

Utraditionel løsning på et håbløst tilfælde

Sport

SG Huset

Et fantastisk hus skabt til bevægelse

Hospital

Slagelse Sygehus

Ny akutmodtagelse er en logistisk bedrift

Skole

Solsikken

Solsikker byggeplads

Uddannelsescenter

Sosu Sjælland

Farverigt fokus på sundhed og trivsel

Shoppingcenter

Taastrup Bycenter

Nyt liv til centrum af Taastrup

Uddannelsescenter

VUC Syd

Fyrtårn i glas og aluminium