Taastrup Bycenter

:
december 2013

Åbent og indbydende ligger Taastrup Bytorv tæt på Taastrup Station. Mod vest rejser centeret sig i fire etager, mod øst i tre etager. Midtpunktet i området er bygningen i et plan, der rummer Café Dalle Valle.

Stueetagen, der rummer detailhandel, har et både indbydende og robust udtryk, takket være de store vinduespartier i aluminiumsrammer og med aluminiumspaneler, leveret af virksomheden Aludan A/S fra Hedensted.

previous next

Nyt liv til centrum af Taastrup

Et ambitiøst byggeri giver nyt liv til bymidten i Taastrup, hvor ikke mindst detailhandelen har fået et betydeligt løft

Byggefakta

Taastrup Bycenter
Taastrup Hovedgade/Parkvej
2630 Taastrup
Danmark

Bygherre:
Sophienberg Ejendomsudvikling A/S
Arkitekt:
Mangor & Nagel A/S
Totalentreprenør:
Casa Entreprise A/s
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
11000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
august 2012 - september 2013

Ikke mindst hensynet til den lokale detailhandel spillede ind, da byrådet i Taastrup Kommune besluttede, at byens centrum skulle have et markant løft. I en årrække har handelslivet i Taastrup været presset af nabobyerne i den stadigt hårdere konkurrence om kunderne.

Men det burde blive ændret i fremtiden med indvielsen af det nye Taastrup Torv. Det store projekt blev påbegyndt i august 2012 med Casa Entreprise A/S som totalentreprenør og Mangor & Nagel A/S som arkitekt.

Komplekset består af fire bygninger på tilsammen 11.000 kvm hvoraf de 7.000 kvm indeholder detailhandel og servicefunktioner. De tre bygninger er bundet sammen af et boligkompleks med 28 almene boliger, der er placeret i bygningernes to hhv. tre øverste etager. De tre bygninger omkranser et stort byrum, Taastrup Torv, der således danner et grønt, åbent og indbydende samlingssted for byens borgere.

Torvepladsen afrundet elegant ad kompleksets fjerde bygning, der er i et enkelt plan og som rummer en café ved navn ‘Dalle Valle’. Et navn som nok vil give specielt de lidt ældre borgere hyggelige associationer til det hedengangne stormagasin i København.

Åbent og indbydende

Butikkerne i stueetagen har alle store, åbne vinduespartier, både mod torvet og ud mod byen. Lyset fra butikkerne vil især i den mørke del af året bidrage til at bymidten bliver et rart og trygt sted at færdes. Butiksdelen og det tilknyttede parkeringsanlæg blev indviet i juni 2013, mens boligerne stod færdige i september 2013. De forventes helt klar til indflytning i januar 2014.

Hele komplekset er opført i lys, glat beton. De store vinduespartier i stueetagen suppleres af en levende facade på de øverste etager, hvor vinduerne i lejlighederne har forskellig størrelse. Lejlighederne på første sal har franske altaner, mens lejlighederne på anden og tredje etage har rigtige altaner. Alt sammen giver byggeriet et levende og indbydende præg.

De imponerende og markante vinduespartier i stueetagen bidrager til at give byggeriet et både robust og indbydende præg.

Løsningen med glaspartier, indfattet i aluminiumsrammer og aluminiumspaneler er leveret af virksomheden Aludan A/S der har hjemsted i Hedensted, mellem Vejle og Horsens. Virksomheden blev grundlagt i 1973. I de mellemliggende 40 år har både teknik og arkitektur udviklet sig markant. Aluminium har vundet stor udbredelse og ses i dag i mange byggerier landet over. Aluminium udmærker sig ved, at det er et uforgængeligt og næsten vedligeholdelsesfrit materiale. Samtidig er mulighederne for udformning og anvendelse kun begrænset af fantasien. Tåstrup Bytorv er et godt eksempel på, at her har fantasien bestemt ikke manglet noget.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 6

Sport

Allerød Fodbold Klub

Klubhus med stil

Sport

Arsenaløen

Masterclass på Holmen

Sport

AutoC Park

Helstøbt arena skabt med overblik

Kontorhus

Det Faglige Hus

Y for Ypperlig

Butik

Føtex Kolding

Føtex suger sol i Kolding

Ungdomsbolig

GD Grunden

Industriel inspiration med et tvist

Kontorhus

H. Lundbeck A/S

Super fleksibelt projekthus til Lundbeck

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - aptering af nye taghuse

Hospital

Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital - ny dialysesatelit

Børneinstitution

Lyngborghave

Farverigt børnehus med skulpturelt taglandskab

Museum

Museet for Søfart

Smukt hul i jorden

Lager

Pelican Self Storage

Kælderrum på sjette sal

Produktionsanlæg

Pharmacosmos A/S

Et absolut øremærket hus

Shoppingcenter

Rødovre Centrum

Gejseren springer i Rødovre

Bolig

Sems Have

Utraditionel løsning på et håbløst tilfælde

Sport

SG Huset

Et fantastisk hus skabt til bevægelse

Hospital

Slagelse Sygehus

Ny akutmodtagelse er en logistisk bedrift

Skole

Solsikken

Solsikker byggeplads

Uddannelsescenter

Sosu Sjælland

Farverigt fokus på sundhed og trivsel

Shoppingcenter

Taastrup Bycenter

Nyt liv til centrum af Taastrup

Uddannelsescenter

VUC Syd

Fyrtårn i glas og aluminium