Helnan Marselis Hotel

:
juni 2007

Udvidelsen af konferencesal og lounge støder op til Marselisborg Skoven.

De nye værelser har døre i kirsebær fra Trehøje Døre, som igennem mange år har leveret til hotellet.

Dansk Wilton har leveret det store tæppe i den udvidede konferencesal.

De nye værelser har døre i kirsebær fra Trehøje Døre, som igennem mange år har leveret til hotellet.

previous next

Hotel Havudsigt

Det smukkest beliggende hotel i Århus udvider og moderniserer med respekt for det oprindelige

Byggefakta

Helnan Marselis Hotel
Strandvejen 25
8200 Århus
Danmark

Bygherre:
Helnan Marselis Hotel
Arkitekt:
Friis & Moltke A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
4600 kvm.
Byggesum: 
60 mio. kr.

Beliggenheden i skrænten på grænsen til stranden og starten på Marselisborg Skoven ville aldrig have tilladt et hotelbyggeri i dagens naturbeskyttede Danmark. Men det måtte man godt i 1967, da Friis & Moltke tegnede den første udgave af Hotel Marselis på Strandvejen i Århus.

Nu er man med samme arkitekt som pennefører godt i gang med en diskret udvidelse og modernisering af Helnan Marselis Hotels faciliteter som kombineret feriested, business-overnatning og konferencecenter. Muren mod syd er gennembrudt, og en eksisterende konferencesal er blevet omtrent tredoblet i areal og har samtidig fået tilføjet et klinkebelagt loungeområde foran. Der er blevet indrettet nye værelser i nederste etage ud mod Århus Bugten.

- Vi har gravet en tidligere lagerkælder fri, så den nu er frilagt i skrænten ud mod vandet. De bærende tværgående støttemure var placeret med et interval, der passer til hotelværelsers størrelse, så det har været forholdsvis enkelt at indrette 10 stk. foruden syv værelser i en nedlagt beach bar, fortæller projektleder Rasmus Aamand Frederiksen fra totalentreprenøren MT Højgaard A/S.

Værn mod stranden

De nye værelser skal selvfølgelig matche dem på etagerne ovenover. Hertil bidrager de værn, som afgrænser værelsernes smalle terrasser ud mod skrænten. De er fremstillet i galvaniseret jern med træhåndlister af Sundby Trapper A/S på Mors. En ny vare- og flugtvejstrappe kommer ligeledes herfra. Den forbinder de nye køkkenregioner, der er placeret i tilknytning til konferencesalen, med en overdækket varemodtagelse i kælderplan.

Facademæssigt er der også blevet skelet til det oprindelige, især når det gælder den mokkafarvede skalmursten, som Friis og Moltke i sin tid valgte.

- Det lykkedes os at ramme en teglsten, som farvemæssigt ligger så tæt på den oprindelige, at datteren af hotellets tidligere ejer var imponeret, da hun så resultatet, siger Rasmus Aamand Frederiksen.

Wilton-tæpper

Imponeret bliver man også af den nye store konferencesal. Nicher bryder det rektangulære snit, og rummet, der har plads til 500 gæster, kan deles i tre ved hjælp af mobilvægge. Ecophon loftskassetter regulerer lyden og sikrer fleksibilitet ved eventuelle fremtidige ændringer.

Salen er i lighed med værelseskorridorer og barområde belagt med et tæppe med mønster i seks gennemfarvede kulører og fastlimet filtbund fra Dansk Wilton A/S. Der er tale om et tuftet 1500 g tæppe i kvaliteten Colortec, fabrikeret af 80 pct. uld og 20 pct. kunststof. Dansk Wilton A/S, med hjemsted i tekstilmiljøet i Birk ved Herning, producerer udelukkende tæpper på ordre til projektmarkedet. Først og fremmest til krydstogtsskibe, men også hoteller, restauranter og biografer. Der er leveret 1.000 kvm tæppe til Helnan Marselis.

Hotellet får med ombygningen tilført i alt 60 nye værelser. Dørene hertil og til baderum m.m. er fra Trehøje Døre A/S. Der er isat brand-/lyddøre og massive døre i kirsebærtræ samt dobbbeltdøre i køkkenet. Værelsesdørene er fra fabrikken forsynet med udfræsninger til låse med kortsystem.

Tilsagn om tilladelse

Lige nu afventer totalentreprenøren endelig byggetilladelse til en ny reception med mødelokale og tagterrasse ovenpå. Den kommer til at lægge beslag på en del af ankomstarealet. Et bevaringsværdigt dobbelt bindingsværkshus, der hører til hotellet, indgår også i restaureringsplanerne for den nærmeste fremtid. Her og i det tidligere køkken skal der indrettes værelser.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 1

Produktionsanlæg

Alumeco

Stålkasse til aluminium

Domicil

Autohuset Vestergaard

Fremadstræbende bilhus

Bolig

Bella Hus

Farverige familieboliger

Bolig

Dania Kollegiet

118 meter ungdomsboliger

Domicil

Danimex

Radiobølget identitet

Bolig

Dianas Have

Eksklusive træhuse med fjordudsigt

Domicil

GFH Falbe

Et tusindben til tøj

Domicil

KMD

Gigantisk kontorhus i samspil med fjorden

Lufthavn

Københavns Lufthavn, forbindelsesbygning

Lufthavnspassage i vindens og vandets tegn

Biograf

Lido Biograferne

Lido krydser gaden

Domicil

Qurios

Slankt højhus til revision

Domicil

SAPA

SAPA's showroom

Bolig

Skovlundehus

Boliger til det gode liv

Sport

Sæby Svømmebad og wellnesscenter

Svømmehal og forkælelse i nyetableret bycentrum

Skole

Vildbjerg Skole

Landlig skole med faglokaler i front