Skovlundehus

:
juni 2007

Skovlundehus spejler det grønne område foran i næsten 900 kvm glasfacade, udført af en ekspert på området, Haakons Alu.

Afskærmningen mod nord er tæt med en bastion af murværk, der isolerer mod støj fra den nærliggende jernbane. Den er udført af Murermester Henning Jørgensen.

Interiøret præges af de gennemgående trægulve af trestavs Vibopan egeparket 22 mm med olieret overflade.

Kvaliteten er i højsædet i de præfabrikerede badekabiner, som HBS Skandinavien ApS har leveret til Skovlunde- hus. Kabinerne er udstyret med uglaserede sorte fliser på gulv og vægge i bruseniche.

previous next

Boliger til det gode liv

Arkitekttegnet boligkoncept for livsnydelse bekræfter ejendomsudviklingsselskabs satsning på utraditionelle løsninger

Byggefakta

Skovlundehus
Skovlunde Torv
2740 Skovlunde
Danmark

Bygherre:
City Development A/S
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
KPC Byg A/S
Ingeniør:
Leif Hansen Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
3200 kvm.
Byggesum: 
60 mio. kr.

Med fokus på, hvordan man bedst kan nyde tilværelsen i en lejlighed, har Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Leif Hansen Rådgivende Ingeniører skabt et 110 m langt hus med 30 attraktive og centralt beliggende ejerboliger på Skovlunde Kirketorv.

Ejerlejlighederne, der udnytter den sydvendte placering fuldt ud, koster fra 2,9 til 3,2 mio. kr. ”Skovlundehus”, som byggeriet kaldes, har åben facade mod syd, og her er alle adgangsveje placeret. Afskærmningen mod nord er tæt med en bastion af murværk, der isolerer mod støjen fra den nærliggende jernbane.

Til livsnydere

Til gengæld er der ikke langt at gå til jernbanestationen. Huset er nemlig indrettet for livsnydere, en kvalitet, som arkitekten har lagt særlig vægt på i disponeringen af ejendommen. Nærheden til såvel landsby som indkøb og ikke langt til områdets kønne natur underbygger påstanden.

Mod syd har stuelejlighederne store, ugenerte terrasser, mens etagernes lejligheder disponerer over syv kvadratmeter glasinddækket altan og udestue.

Foran huset fortsætter ejendommen med en åben fælles have, hvor landskabsarkitekt Henrik Jørgensen har bevaret mange af områdets gamle smukke træer. Det grønne område går fra det private areal til den offentlige kirkeplads.

Spejlende effekt

- Når vi valgte at projektere Skovlundehus som ét langt hus, var det en naturlig følge af grundens langstrakte areal. Og naturligvis ønsket om at fjerne gener fra det nærliggende banelegeme gennem at opføre en tæt, støjafvisende mur mod nord.

Til gengæld er den sydvendte forside af huset næsten transparent med masser af glas. Udefra giver det en spejlende effekt, en reflektion af lyset, som forandres døgnet rundet, fortæller arkitekt Peter Tybrind fra Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S.

Bygherre er City Development, et ejendomsudviklingsselskab, der samarbejder med anerkendte arkitekter og ingeniører. City Development har fokus på detaljerne og har som ambition at skabe ejendomme i en høj arkitektonisk og teknisk kvalitet. Generelt udvikler selskabet boliger i det bedre kvalitetssegment med forkærlighed for lidt anderledes og utraditionelle projekter.

Mønster i glas

Skovlundehus spejler det grønne område foran i næsten 900 kvm glasfacade, udført af en ekspert på området, Haakons Alu ApS. Firmaet, der har været i stærk vækst siden begyndelsen for fem år siden, har specialiseret sig i projektering og udførelse af store glas-alu-facadelukninger.

- På Skovlundehus har vi udført alle facadeglas og altanlukninger. I dette byggeri har arkitektens ønske været næsten usynlige samlinger i aluminium, så man oplever glaselementerne som et mønster i forband, siger Jan Haakonsen fra Haakons Alu ApS.

Til den ørkenfort-lignende ”bagside” af huset, der lukker effektivt af for forstyrrelser fra den nærliggende jernbane, har Murermester Henning Jørgensen ApS brugt godt og vel 120.000 sten.

Ud over denne skalmuring har murerfirmaet opført de 2,8 m høje mure, der sikrer privatlivet for stueetagernes terrasser. Også de italienske klinker i opgangene er leveret og monteret af Henning Jørgensen.

Murermester Henning Jørgensen etablerede sin virksomhed for fem år siden og beskæftiger nu omkring 45 mennesker med hovedsagelig skalmuring i nybyggerier.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 1

Produktionsanlæg

Alumeco

Stålkasse til aluminium

Domicil

Autohuset Vestergaard

Fremadstræbende bilhus

Bolig

Bella Hus

Farverige familieboliger

Bolig

Dania Kollegiet

118 meter ungdomsboliger

Domicil

Danimex

Radiobølget identitet

Bolig

Dianas Have

Eksklusive træhuse med fjordudsigt

Domicil

GFH Falbe

Et tusindben til tøj

Domicil

KMD

Gigantisk kontorhus i samspil med fjorden

Lufthavn

Københavns Lufthavn, forbindelsesbygning

Lufthavnspassage i vindens og vandets tegn

Biograf

Lido Biograferne

Lido krydser gaden

Domicil

Qurios

Slankt højhus til revision

Domicil

SAPA

SAPA's showroom

Bolig

Skovlundehus

Boliger til det gode liv

Sport

Sæby Svømmebad og wellnesscenter

Svømmehal og forkælelse i nyetableret bycentrum

Skole

Vildbjerg Skole

Landlig skole med faglokaler i front