Dianas Have

:
juni 2007

”Stramme linjer og luft mellem husene,” lyder beskrivelsen af Dianas Have fra arkitekt Ole Madsen fra Kjaer & Richter A/S. De store vinduespartier er signeret Pro Tec Vinduer A/S.

Spillet i facaderne opnås blandt andet i en vekslen mellem de brede brædder og smallerede lister. Husene er ægte træhuse, opført i elementer fra totalentreprenør Myhlenbergs egen fabrik.

Køkkener, garderober og skabe er overalt i Dianas Have hentet hos Svane Køkkenet A/S, hvor beboerne individuelt har valgt ud fra virksomhedens program. Gulvene er leveret af CC Vejle A/S.

Det sore træ og de store glaspartier mødes i facaderne med enkelte flader af teglsten. For øjeblikket grå, men hvidmalede, når fugten er væk.

previous next

Eksklusive træhuse med fjordudsigt

De 14 nye villaer i Dianas Have i Ålborg markerer sig med deres stramme linjer, skarpe kontraster og unikke placering

Byggefakta

Dianas Have
Svanehøj 1-21, 2-10
9000 Aalborg
Danmark

Bygherre:
Calum Ejendomsselskab A/S, Egebjerg By & Landskab
Arkitekt:
Kjaer & Richter A/S
Totalentreprenør:
Myhlenberg Søren Vangsted Vest A/S
Areal:
2300 kvm.
Byggesum: 
28 mio. kr.

14 nye træhuse er de seneste indflyttere i den nybyggede del af det attraktive Hasseris-kvarter i Ålborg. På en høj i udkanten af byen nyder husene en fantastisk udsigt over Limfjorden og det åbne land. En beliggenhed, der naturligt har spillet en stor rolle for udformningen af byggeriet. Alle husene er således udstyret med altaner og store glaspartier – blandt andet store hjørnepartier i glas, der for alvor henter både udsigten og lyset ind i rummene.

Stramme linjer

Døre og vinduer i hele Dianas Have-byggeriet er antracitgrå glas/alu-løsninger, karakteriseret ved at være leveret som meget store, ubrudte partier. Alle døre og vinduer – samt øvrige glaspartier i byggeriet – er hentet hosPro Tec Vinduer A/S.

Iøjnefaldende er også de meget stramme linjer i de helt firkantede huse. Samt de skarpe kontraster i facadernes sorte og hvide felter.

- Vi har lavet et meget kompakt byggeri med de 14 punkthuse. Og opnår dermed blandt andet en masse luft mellem husene, siger arkitekt Ole Madsen fra Kjaer & Richter A/S, der har tegnet byggeriet.

- Derudover har vi tilstræbt, at husene præsenterer sig som de eksklusive boliger, de er. I respekt for det gamle Hasseris-kvarter, som nybyggeriet i dag er en del af, siger han.

Træhuse fra egen fabrik

De 14 nye huse i Dianas Have er bygget i to varianter på henholdsvis 140 og 170 kvadratmeter i to eller tre etager. De højeste huse lægger sig således som et ”L” på den bakkede grund – med de mindre huse placeret inde i vinklen.

Sort lærketræ dominerer facaderne, som dog brydes af de grå – snart hvidmalede – murstenspartier.

- Men husene er ægte træhuse, fortæller byggeleder Jesper Langgaard fra Myhlenberg, der er totalentreprenør på projektet.

- Byggeriet er opført i præfabrikerede træelementer, der er alle produceret på vores egen fabrik. Fra vægge og dækelementer til facadebeklædningen.

En facadebeklædning, der bl.a. er karakteriseret ved et spil mellem rolige flader i brede brædder og mere iltre partier i smalle lister.

Individuel indretning

Også indendørs er det oplevelsen af kvalitet, der tager i mod. Borde, skabe, garderober og skydedøre er konsekvent hentet hos Svane Køkkenet A/S – iøjenfaldende ikke mindst i den nederste etage, der i alle husene er bygget med et kombineret stue/alrum som det dominerende rum.

- Køberne af husene har haft mulighed for at vælge, hvilket inventar, deres huse skulle udstyres med. Vi udbød fra starten en grundpakke fra vores Unik-serie. Men alle køberne har individuelt tilføjet eller ændret på inventaret – efter at have været inviteret til en snak med vores konsulenter i butikken, fortæller Svane Køkkenet.

Lågerne i husene er leveret som malede låger i hvid og antracit, enten i mat eller højglansudførelse. Bordene er enten egetræ eller granit.

Grebsløst design

- Karakteristisk er også selve udformningen af inventaret. Trenden for øjeblikket er masser af skuffer. I Dianas Have gennemført valgt som vores grebsløse design.

Gulvene i de eksklusive boliger er for tre fjerdedeles vedkommende hvidolieret Fjordal Ask Naturel 14 millimeter lamelparket, leveret af CC Vejle A/S.

Alle husene er forsynet med carporte, og tilkøb af kælder har været en mulighed, som tre af de nye beboere i Dianas Have har benyttet sig af.

Calum Ejendomsselskab A/S og Egebjerg By & Landskab ApS er bygherrer på projektet.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 1

Produktionsanlæg

Alumeco

Stålkasse til aluminium

Domicil

Autohuset Vestergaard

Fremadstræbende bilhus

Bolig

Bella Hus

Farverige familieboliger

Bolig

Dania Kollegiet

118 meter ungdomsboliger

Domicil

Danimex

Radiobølget identitet

Bolig

Dianas Have

Eksklusive træhuse med fjordudsigt

Domicil

GFH Falbe

Et tusindben til tøj

Domicil

KMD

Gigantisk kontorhus i samspil med fjorden

Lufthavn

Københavns Lufthavn, forbindelsesbygning

Lufthavnspassage i vindens og vandets tegn

Biograf

Lido Biograferne

Lido krydser gaden

Domicil

Qurios

Slankt højhus til revision

Domicil

SAPA

SAPA's showroom

Bolig

Skovlundehus

Boliger til det gode liv

Sport

Sæby Svømmebad og wellnesscenter

Svømmehal og forkælelse i nyetableret bycentrum

Skole

Vildbjerg Skole

Landlig skole med faglokaler i front