Qurios

:
juni 2007

Qurios domicilet med den slanke hovedbygning og den lavere sidebygning til højre. Betonbygningen er beklædt med udvendig Rockwool isolering og hvid Sto puds.

Facadepartierne er leveret af Glasalu.
Her kigger vi ind i receptionen med den rustikke skranke, designet af Ginnerups Tegnestue.

Ginnerups Tegnestue har designet disse indhak til bænk, bogreol og kopimaskine, som er beklædt med ahorn. De er fremstillet af Spørring Møbler & Inventar.

Ginnerups Tegnestue har designet disse indhak til bænk, bogreol og kopimaskine, som er beklædt med ahorn. De er fremstillet af Spørring Møbler & Inventar.

ØSB har fremstillet og monteret bagtrappen med linoleum nedfaset i betontrinene.

Audio Visuelt Centrum har bl.a. leveret data-/videoprojektor til kantinen i tagetagen, hvor det store lærred må kæmpe om opmærksomheden med den storslåede udsigt.

Industritag har beklædt tagterrasserne med hårdttræsplanker.

I tilknytning til receptionen er der etableret ståltrappe, der sikrer gennemgang videre op i bygningen.

previous next

Slankt højhus til revision

Diskret eksklusivitet i hvid facadepuds præger det nye domicil for Qurios i Horsens

Byggefakta

Qurios
Holmboes Allé 12
8700 Horsens
Danmark

Bygherre:
Qurios
Bygherrerådgiver:
Moe & Brødsgaard A/S
Arkitekt:
Ginneruparkitekter A/S
Totalentreprenør:
KPC Byg A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
1760 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

To store revisionsfirmaer i Horsens fusionerede og er nu også flyttet sammen. De nygifte har under navnet Qurios etableret sig standsmæssigt i det nye kvarter omkring Holmboes Allé, hvor de snart bliver naboer til tre punkthuse med boliger.

Disse fire bygninger har hvide facader i kontrast til de røde storskalahuse, der er placeret langs alleens modsatte side over mod Bygholm Å. Visuelt er der orden i tingene, men går man hen og banker på facaden til Qurios’ domicil, lyder der en uventet hul lyd, som om muren var en gipsskillevæg påført et hårdt lag strukturmaling.

Æstetisk effekt

- Noget atypisk for danske byggerier er huset bygget op af betonelementer som bagmure og skillevægge og med en udvendig isolering med Rockwool facadeelementer, bestående af 150 mm isolering og et 10 mm pudslag yderst. Herved opnår vi den æstetiske effekt, at alle betonelementsamlinger elimineres til fordel for en helt jævn overflade, også inde i vinduesfalsene, siger sagsarkitekt Peter Lyhne fra Ginnerups Tegnestue A/S i Horsens.

Isoleringsmæssigt effektiv, fordi kuldebroer undgås, men samtidig en relativt dyr løsning, der signalerer, at den nye revisionsfusion ikke er gået på kompromis med kvaliteten.

Store tagterrasser

Huset har fire etager med femfagsvinduer placeret i lige geledder plus en tilbagetrukket tagetage med kantine. Svane Køkkenet A/S har hertil leveret et totalkoncept med inventar til kantinekøkken og hårde hvidevarer til køkken og vaskeri. Desuden en specialdesignet rød serveringsø prydet med Qurios’ logo.

Foruden hovedhuset er der en svævende sidebygning med parkeringsareal i grundplan og tre etager, hvis tag danner en stor terrasse med udgang fra kantinen. Dette udeareal er opdelt i et begrønnet område og et areal belagt med Yellow Ballow hårdttræ, leveret og monteret af Industritag A/S i Fredericia. Samme belægning ses på hovedbygningens tagterrasse uden for kantinens glasparti.

- Huset er placeret langs fortovskanten for at give så meget bagareal til grønt område og parkering som muligt. Samtidig er hovedbygningen gjort slank og er tilmed delt på langs af et skår, som indvendigt danner gangforbindelse. Placeringen af huset fremhæver den trekantede grund, og indkørslen til p-pladsen fra Holmboes Allé har desuden fået ophøjet brostensbelægning, således at udearealet opleves som et torv, siger Peter Lyhne.

Gedigne detaljer

Starter man fra bunden, er der på den piloterede grund støbt en kælder med dobbelt bund af vandtæt beton. Dette arbejde blev udført af EMR Murer & Entreprenør A/S i Nørre Snede. Stueetagen har i det nordvendte hjørne et dobbelthøjt glasparti med reception, ståltrappe og elevator. Man bemærker receptionsskranken i fiberbeton og med linoleumsbeklædt bordplade, designet af Ginnerups Tegnestue.

Linoleum er også brugt på flugtvejstrappen i den modsatte ende af hovedbygningen. Her er den mørkegrå belægning falset ned i trinene på en betontrappe, fremstillet og monteret af Ølstrup Special Beton – ØSB ApS – der også har leveret gelænder i sortlakeret stål.

Revisorfirmaet har efter eget ønske disponeret over etagerne til en blanding af storrums- og cellekontorer samt møderum. Indvendige døre er Swedoor-Jutlandia, hvidmalede med flexkarme og med faste glaspartier ovenover.

Går man over i sidebygningen, falder øjnene på nogle arkitekttegnede indhak, der er udnyttet til pausebænk, kopimaskine og bogreol for Karnovs obligatoriske lovsamling. Disse hylder er beklædt med lys ahorn, som matcher vægge, beklædt med Gustafs paneler i trapperummet.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 1

Produktionsanlæg

Alumeco

Stålkasse til aluminium

Domicil

Autohuset Vestergaard

Fremadstræbende bilhus

Bolig

Bella Hus

Farverige familieboliger

Bolig

Dania Kollegiet

118 meter ungdomsboliger

Domicil

Danimex

Radiobølget identitet

Bolig

Dianas Have

Eksklusive træhuse med fjordudsigt

Domicil

GFH Falbe

Et tusindben til tøj

Domicil

KMD

Gigantisk kontorhus i samspil med fjorden

Lufthavn

Københavns Lufthavn, forbindelsesbygning

Lufthavnspassage i vindens og vandets tegn

Biograf

Lido Biograferne

Lido krydser gaden

Domicil

Qurios

Slankt højhus til revision

Domicil

SAPA

SAPA's showroom

Bolig

Skovlundehus

Boliger til det gode liv

Sport

Sæby Svømmebad og wellnesscenter

Svømmehal og forkælelse i nyetableret bycentrum

Skole

Vildbjerg Skole

Landlig skole med faglokaler i front