Bella Hus

:
juni 2007

Med opførelsen af boligbyggeriet Bella Hus i Ørestad på Amager har bygherren Sjælsø Gruppen kastet sig ind på et nyt marked med udlejningsboliger, der opføres med offentlige tilskud.

Badeværelserne er præfabrikerede kabiner fra HBS Skandinavien, udført i høj standard med hvide fliser på væg og med granitfliser på gulvene, som sokkel- fliser samt som hylder over toilet og håndvask.

previous next

Farverige familieboliger

Med opførelsen af Bella Hus i Ørestad har bygherren Sjælsø Gruppen taget hul på et nyt marked for udlejningsboliger, opført med offentlige tilskud

Byggefakta

Bella Hus
Ørestads Boulevard 37
2300 København
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Gruppen A/S
Arkitekt:
Schmidt, Hammer & Lassen A/S
Totalentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
5600 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Med opførelsen af boligbyggeriet Bella Hus i Ørestad på Amager har bygherren Sjælsø Gruppen kastet sig ind på et nyt marked med udlejningsboliger, der opføres med offentlige tilskud.

Metoden er helt ny, så det var en satsning, der ser det ud til at være lykkedes over al forventning.

- Hermed har vi kunnet imødekomme lidt af den store efterspørgsel i Hovedstadsområdet på større lejligheder, der er egnet til familier, siger udlejningschef i Sjælsø Gruppen, Christian Lentz.

Satsning med succes

Bella Hus er udformet som en længebygning, der ligger ud mod en fælles grønning ved promenaden og vandkanalen langs Ørestad Boulevard. Grønningen fungerer som fælles opholdsareal for lejlighederne i bygningen samt for områdets beboere i øvrigt.

Markant byggeri

Mod Ørestad Boulevard fremstår bebyggelsen slank og elegant med en todeling af gavlfacaden i en hvidpudset del, der står på terrænet, samt et lettere ”svævende” glasparti, der peger mod himlen.

De store glaspartier sikrer et smukt indfald af dagslys og direkte kontakt med en stor sydvendt altan til alle lejligheder. Altanerne markerer sig spændende og nærmest kunstnerisk som ophængte glaskasser i farvet glas i fire nuancer. De karakteristiske inddelinger giver samtidig en karakter af privathed omkring hver enkelt altan.

De mindste lejligheder er torumsboliger og er dobbelt belyste med glasbånd øverst i væggene. Disse boliger er placeret i stuen med udgang til egen gårdhave samt egen adgang til den fælles grønning.

Kvalitetsleverancer

Der er lagt vægt på en høj standard i lejlighedernes badeværelser, der af HBS Skandinavien ApS er leveret som 63 præfabrikerede badekabiner.

Badekabinerne er udført i høj kvalitet med hvide fliser på væg og med granitfliser på gulvene, som sokkelfliser samt som hylder over toilet og håndvask. Granitten er af typen serizzo.

Toiletterne er væghængte, og der er leveret designede håndvaske med store spejle over toilet og håndvask. Lyset kommer fra en spotbelysning i loftet, og der er niche for vaskemaskine, oplyser direktør Henning Jørgensen, HBS Skandinavien.

Swedoor-Jutlandia har leveret samtlige indre døre i Bella Hus. Følgende dørtyper er leveret: massive, BD30, BD60 og en del med lydkrav 30dB og 35dB. Døroverfladen er udført med hvid laminat med underliggende bøgekantlister på lange kanter. Dørene er monteret i hvide trækarme, stålkarme samt partier i aluminiumspartier fra Skandi-Bo.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 1

Produktionsanlæg

Alumeco

Stålkasse til aluminium

Domicil

Autohuset Vestergaard

Fremadstræbende bilhus

Bolig

Bella Hus

Farverige familieboliger

Bolig

Dania Kollegiet

118 meter ungdomsboliger

Domicil

Danimex

Radiobølget identitet

Bolig

Dianas Have

Eksklusive træhuse med fjordudsigt

Domicil

GFH Falbe

Et tusindben til tøj

Domicil

KMD

Gigantisk kontorhus i samspil med fjorden

Lufthavn

Københavns Lufthavn, forbindelsesbygning

Lufthavnspassage i vindens og vandets tegn

Biograf

Lido Biograferne

Lido krydser gaden

Domicil

Qurios

Slankt højhus til revision

Domicil

SAPA

SAPA's showroom

Bolig

Skovlundehus

Boliger til det gode liv

Sport

Sæby Svømmebad og wellnesscenter

Svømmehal og forkælelse i nyetableret bycentrum

Skole

Vildbjerg Skole

Landlig skole med faglokaler i front