ScanNet

:
marts 2009

ScanNets nye 3-etagersdomicil fremstår i enkle, rene linjer – gule teglsten, zinkbeklædning og store facadeudsnit i glas.

Antra Zink-beklædningen, leveret af Porsholdt-andreassen A/S, giver den gule teglsstensbygning et let udseende.

Kontorlokalerne er indrettet med glasvægge leveret af DEKO, som er med til at give både store og mindre kontorer gode lysindfald. Der er lagt askeparketgulve fra Woodfloor i alle kontorlokaler.

De rådgivende ingeniører fra Inservio har stået for indretningen af de i alt 500 kvm dobbeltsikrede serverrum.

I det store serverrum er der indstalleret automatisk rumslukningsanlæg med slukningsmidlet INERGEN® - leveret af firmaet Fire Eater.

Stueetagen indeholder foruden kontormiljø også køkken, kantine og et par konferencerum, mens førstesalen udelukkende er præget af kontorer.

De mørke trækerner, som strækker sig gennem flere etager i midten af bygningen, er beklædt med smalle Gustafs paneler.

previous next

Fra kosteskab til storkontor

Den koldingensiske IT-virksomhed ScanNet har bygget et nyt domicil, hvor der er kræset for detaljerne. Karakteristika er sikkerhed, høj kvalitet – og plads til leg

Byggefakta

ScanNet
Birkemose Allé 11
6000 Kolding
Danmark

Bygherre:
ScanNet A/S
Bygherrerådgiver:
Concept Bo A/S
Arkitekt:
Concept Bo A/S, Tegnestuen Højvang A/S
Ingeniør:
Ingeniørgruppen Varde A/S, Consel ApS
Areal:
2500 kvm.
Byggesum: 
55 mio. kr.

Det hele startede i 1995 under en lille trappeopgang, hvor der lige var plads til et par computere. Her sad fire kammerater og legede med hjemmesider. I dag kan de tre tilbageværende ejere, Søren Nielsen, Kenneth Madsen og Bo Fallesen sammen med godt 75 medarbejdere meget snart flytte ind deres nye domicil i ét af Koldings industriområder.

Det, der startede som en hobby i små kår, har i dag udviklet sig til virksomheden ScanNet, der primært beskæftiger sig med Outsourcing (Saas) og E-handel. Vicedirektør Lars Beier Madsen er tydeligt stolt af det nye domicil – og smiler lidt, da han fortæller historien om de tre ejere og tidligere domiciler:

- Efter trappeopgangen flyttede de ind i et lille kontor, som de havde lejet i Kolding midtby, for at det skulle se lidt mere professionelt ud. Serverne stod dengang i kosteskabene, smiler han.

Ind hos Elkjær

Året efter måtte virksomheden allerede udvide igen, og denne gang købte man Preben Elkjærs gamle villa på Fjordvejen. 480 kvm skulle nok kunne gøre det i mange år, mente man dengang. Og nu står man altså her.

Om cirka en måned flytter ScanNet og datterselskaberne ScanCommerce og ScanNet Business Solutions ind i de nye bygninger, som således kommer til at samle de tropper, der før var spredt ud over flere lokaliteter i byen. Man beholder dog villaen på Fjordvejen, hvor man fortsat vil have lokaler til salgsafdelingen. Beliggenheden tæt ved fjorden er en perfekt bølgebryder, når man har møder med nye kunder, mener vicedirektøren.

Den nye bygning er opført i 3 etager samt fuld kælder, og kombinationen af storkontorer og mindre, mere private kontorfaciliteter er bygget op omkring en kerne af mødelokaler, tekøkkener, teknikrum og toiletter.

Stueetagen indeholder foruden kontormiljø også køkken, kantine og et par konferencerum, mens førstesalen udelukkende er præget af kontorer – lige fra de små, lukkede rum til de store åbne kontormiljøer. Fra førstesalen er der opgang til direktionsgangen, hvor der er indrettet et mødelokale og et opholdslokale.

Kvalitet fra gulv til loft

Der er tre ting, der springer i øjnene, når man bevæger sig rundt i det nye hovedkontor. Det er kvalitet, sikkerhed – og leg. Byggeriet er holdt i lækre, diskrete kvalitetsmaterialer, som går igennem bygningens forskellige rum som en rød tråd:

- Bygherrerne havde inden første møde med os gjort sig en del tanker omkring deres nye domicil. De havde været rundt og se andre byggerier og præsenterede os for et diasshow med fotos herfra, så vi kunne se hvilke detaljer, de havde tænkt sig, fortæller arkitekt Jens Henrik Nielsen fra Concept Bo og tilføjer, at det overordnede ønske var en lang, slank bygning med store langstrakte facadeudsnit i glas.

Og sådan er det blevet. Udvendigt fremstår ScanNets nye domicil i enkle, rene linjer. Facaderne er holdt i gule sten fra Petersen Tegl, og de har fået selskab af en sort Antra Zink-facadebeklædning udført vandret med stikfalds. Zink-beklædningen fremstår naturligt og giver bygningen et let udseende. Det er Porsholdt-andreasen A/S, der er leverandør.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 1

Bolig

Åhaven

Boliger i stringent variation

Kontorhus

Company House

Smukke facader på stribe

Kontorhus

Company Park Com2

Moderne kontorhus i grønne omgivelser

Kulturcenter

DR-Byen segment 4, Koncerthuset

Meteornedslag i Ørestaden

Bolig

Finderup Parken

Boliger i byen med egen park

Hotel og konference

First Hotel Vesterbro

Konferencepavillon i baggården

Bolig

Grønløkkeparken

Nye boliger på gammel industrigrund

Offentlige kontorer

Helsingør Byret

Helsingør Byret i vertikal beklædning

Hotel og konference

Hindsgavl

Kostald forvandlet til hotel

Offentlige kontorer

Kilde Allé

Udsigt og små oaser til skattefolket

Bolig

Magnolia Husene II

Elegance i Porcelænshaven

Domicil

Multiline

Højlager med omtanke

Bolig og kontor

Rørfabrikken

Markante boliger i højden

Domicil

ScanNet

Fra kosteskab til storkontor

Pengeinstitut

Sparbank

Afskærmet bank

Bolig

Stiagergrunden

Den spanske trappe i Værløse

Kontorhus

TV 2

TV 2 holder stilen

Domicil

VKR Holding

VKR-domicil i lysets tegn