First Hotel Vesterbro

:
marts 2009

Lamelpartierne i teaktræ skærmer mod skråt indkig og knytter materialemæssigt bygning og bænk sammen.
Fotos: AI-Gruppen

Bygningen er listet ind med skohorn mellem de omkringliggende hotelfacader, mens gårdrummet flot defineres af Astral-bænken fra Fredericia Furniture.
Fotos: AI-Gruppen

Den nye konferencebygning er koblet på hotellets eksisterende glasfacade ud mod gårdrummet.
Fotos: AI-Gruppen

Det store konferencerum kan deles i to ved hjælp af en skyde-/foldevæg (vægpartiet til højre), som i det daglige er en del af endevæggen. Woodfloor har leveret 300 kvm massiv stavparket i Eg Exquisit 22 mm til alle gulve i konferenceområdet.
Fotos: AI-Gruppen

Gulvboksene er en specialløsning, der giver diskret adgang til el og netværk i lokalerne.
Fotos: AI-Gruppen

previous next

Konferencepavillon i baggården

Bag en velfungerende, elegant løsning ligger en svær proces – AI-Gruppen har bygget konferencefaciliteter til First Hotel Vesterbro i København

Byggefakta

First Hotel Vesterbro
Vesterbrogade 25
1620 København V
Danmark

Bygherre:
Host AB
Bygherrerådgiver:
Ai-gruppen A/S
Arkitekt:
Ai-gruppen A/S
Hovedentreprenør:
Kay Wilhelmsen A/S
Ingeniør:
Jens Peter Madsen ApS
Areal:
800 kvm.
Byggesum: 
10 mio. kr.

Det var det man kalder ”en spændende udfordring” AI-Gruppen fik, da bygherren Host bad arkitekt- og ingeniørfirmaet om at bygge nye konferencefaciliteter til First Hotel Vesterbro, som ligger på Vesterbrogade nær centrum af København, og som er opført sidst i 90’erne. Faciliteterne skulle placeres som selvstændig bygning i hotellets gårdrum – et gårdrum, der som krølle på halen samtidig ligger på taget af et stort SuperBest-supermarked, der ligger i bygningens stueetage.

Trange pladsforhold, langvarige forhandlinger med kommunens bygningsmyndighed og det faktum, at Vesterbrogade er en af de mest befærdede i byen, har alt sammen medvirket til, at hele processen fra de første idéer og frem til det færdige byggeri har strakt sig over 10 år.

Enkelt udtryk – kompliceret logistik

- Projektet har undergået mange forandringer i løbet af processen, og der har været forskellige holdninger til, hvordan man skulle gebærde sig i forhold til gårdrummet. Resultatet er et ret tilpasset projekt, hvor der ikke er noget, som stikker særlig meget ud, fortæller projektleder fra AI-Gruppen, arkitekt Niels Buchwald.

Den pavillonagtige bygning er i et plan, og ligger næsten frit i gårdrummet med kun en facade koblet på en eksisterende glasfacade. Det var nødvendigt at friholde bygningen fra de omkringliggende facader, da adskillige hotelværelser vender ud mod gårdrummet. Ligeledes var det begrænset, hvor høj bygningen kunne gøres, for ikke at begrænse udsynet fra værelserne på næste etage. Hvor hele gårdrummet er på ca. 800 kvm, disponerer konferencefaciliteterne over omkring 400 kvm.

Ramme i stål

Da dækket over supermarkedet hviler på 6 søjler, skulle konstruktionernes vægt begrænses, så valget faldt på en stålrammekonstruktion med vinduespartier i fuld etagehøjde. Taget udgøres af tagpapbeklædte elementer med en åben gitterstruktur i aluprofiler ovenover. Gitteret fortsætter ned ad endefacaden og fremhæver derved bygningens æskelignende indtryk. De enkle og neutrale facader spiller fint sammen med de omliggende facaders skalmuring i røde tegl. Små skærme, der består af lameller af teaktræ, tilføjer facaderne lidt varme og gør konferencerummene mere private i forhold til indkig fra hotelværelser og gårdrum.

Gårdrummet beherskes og defineres af en meget stor, næsten cirkulær bænk, der gør det attraktivt for mødedeltagerne at trække ud i gården i pauserne. Fredericia Furniture har leveret Astral-bænken i teaktræ.

Logistikken og arbejderne i forbindelse med byggeriet var meget svære at koordinere, siger Niels Buchwald:

- Stålrammerne er hejst ind stykvist med en kæmpekran i fra Vesterbrogade under natlige afspærringer af gaden. Man overvejede faktisk på et tidspunkt at gøre det med helikopter. Andre byggematerialer er båret ind gennem hotellet fra gaden. Både hotellet og SuperBest skulle fungere gennem hele forløbet, så det har været noget af et puslespil. Hotellet ville helst have, at arbejderne fandt sted om dagen, mens supermarkedet foretrak natten.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 1

Bolig

Åhaven

Boliger i stringent variation

Kontorhus

Company House

Smukke facader på stribe

Kontorhus

Company Park Com2

Moderne kontorhus i grønne omgivelser

Kulturcenter

DR-Byen segment 4, Koncerthuset

Meteornedslag i Ørestaden

Bolig

Finderup Parken

Boliger i byen med egen park

Hotel og konference

First Hotel Vesterbro

Konferencepavillon i baggården

Bolig

Grønløkkeparken

Nye boliger på gammel industrigrund

Offentlige kontorer

Helsingør Byret

Helsingør Byret i vertikal beklædning

Hotel og konference

Hindsgavl

Kostald forvandlet til hotel

Offentlige kontorer

Kilde Allé

Udsigt og små oaser til skattefolket

Bolig

Magnolia Husene II

Elegance i Porcelænshaven

Domicil

Multiline

Højlager med omtanke

Bolig og kontor

Rørfabrikken

Markante boliger i højden

Domicil

ScanNet

Fra kosteskab til storkontor

Pengeinstitut

Sparbank

Afskærmet bank

Bolig

Stiagergrunden

Den spanske trappe i Værløse

Kontorhus

TV 2

TV 2 holder stilen

Domicil

VKR Holding

VKR-domicil i lysets tegn