TV 2

:
marts 2009

Den nye tilbygning på Kvægtorvet er holdt i samme stil som de eksisterende bygninger. Murerarbejdets detaljer er videreført fra den gamle del og det samme er den grønne farve i vinduesrammerne.

Storkontoret her støder ind til TV 2’s første tilbygning, og man har valgt at lade endevæggene stå rå. Læg mærke til, hvordan det lyse parketgulv skaber liv og dynamik i rummet.

Ölandsfliserne, kiploftet, de fritlagte bjælker og de majestætiske søjler er nogle af de detaljer, der binder moderbygningen og den nye tilbygning sammen.

previous next

TV 2 holder stilen

Man kan i bogstaveligste forstand sige, at TV 2 holder stilen, med de nyligt tilbyggede lokaler på Kvægtorvet. Nybyggeriet er nemlig holdt i overensstemmelse med det gamle udtryk

Byggefakta

TV 2
Rugårdsvej 25
5000 Odense C
Danmark

Bygherre:
TV 2
Bygherrerådgiver:
Bach & Barfod Arkitekter ApS
Arkitekt:
Creo Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
5800 kvm.
Byggesum: 
95 mio. kr.

Om en måneds tid kan en del af TV 2’s personale rykke ind i splinternye lokaler på Kvægtorvet. Men det bliver ikke den store omvæltning, for under opførelsen af den nye tilbygning har man gjort en dyd ud af så vidt som muligt at videreføre stil og materialer fra det eksisterende byggeri.

Da tv-stationen for anden gang siden opstarten i 1988 manglede plads, valgte man at opføre en tilbygning på tre etager bagved de eksisterende, lave bygninger. Det kunne godt være blevet et skræmmende arkitektonisk scenarium, men sådan er det langt fra gået. Tilbygningen, som indeholder kontor, administration og teknik er holdt suverænt i den eksisterende stil og skæmmer på ingen måde helhedsbilledet.

- Der er lagt rigtigt mange kræfter i at skaffe materialer, der er så tæt på dem, der er brugt i resten af bygningen, bekræfter projektleder Lars Erik Nielsen fra MT Højgaard, mens vi betragter det nye byggeri fra gårdhaven.

Buede vinduer

Murarbejdet er udført helt tilsvarende moderbygningen med lige og buede stik over vinduer og døre. I alt er der muret ca. 100.000 sten i det 5.800 kvm store byggeri. De buede vinduer fra Velfac er valgt i en grøn nuance, der matcher de gamle vinduer overfor. Ölandsfliserne på gulvet går igen som en rød tråd gennem hele huset, og de fritlagte bjælker, den majestætiske søjlehal og glasvæggene er en nøjagtig kopi af dem på den anden side af gårdhaven.

Så det er ikke nogen brat overgang at bevæge sig fra den gamle til den nye del, hvor høje buer markerer skellet mellem de to. Her stod engang en kæmpe glasmosaik og prydede endevæggen i den gamle afdeling, men den måtte vige pladsen, da man slog hul i væggen. I dag er maleriet nænsomt flyttet, så det indgår som en smuk og farverig dekoration i den lange gang, hvor der også er blevet plads til et 34 meter højt TV-tårn.

Fra gangen er der indgang til ét af de to lyse storkontorer, der er bygget op i kip, og som i fremtiden hver skal rumme mellem 150 og 200 ansatte i treholdsskift. I det ene af de to kontorer fremstår endevæggen i rå mursten, der understreger sammenhængen med den første tilbygning, som stationen opførte i 1999.

Lofterne i byggeriet er specialfremstillede Ecophon Focus A 1200x600x20mm med Akutex FT overflade og specialkant A/B.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 1

Bolig

Åhaven

Boliger i stringent variation

Kontorhus

Company House

Smukke facader på stribe

Kontorhus

Company Park Com2

Moderne kontorhus i grønne omgivelser

Kulturcenter

DR-Byen segment 4, Koncerthuset

Meteornedslag i Ørestaden

Bolig

Finderup Parken

Boliger i byen med egen park

Hotel og konference

First Hotel Vesterbro

Konferencepavillon i baggården

Bolig

Grønløkkeparken

Nye boliger på gammel industrigrund

Offentlige kontorer

Helsingør Byret

Helsingør Byret i vertikal beklædning

Hotel og konference

Hindsgavl

Kostald forvandlet til hotel

Offentlige kontorer

Kilde Allé

Udsigt og små oaser til skattefolket

Bolig

Magnolia Husene II

Elegance i Porcelænshaven

Domicil

Multiline

Højlager med omtanke

Bolig og kontor

Rørfabrikken

Markante boliger i højden

Domicil

ScanNet

Fra kosteskab til storkontor

Pengeinstitut

Sparbank

Afskærmet bank

Bolig

Stiagergrunden

Den spanske trappe i Værløse

Kontorhus

TV 2

TV 2 holder stilen

Domicil

VKR Holding

VKR-domicil i lysets tegn