Magnolia Husene II

:
marts 2009

Rækkehusene har alle egen have med terrasse, balkon, franske altaner og en tagterrasse. Haverne vender ud mod et dejligt grønt fællesareal.
Foto: Anne Fogh / Frederiksberg Kommune

Facaderne er opført i en mørkegrå kulbrændt tegl. De har et fint spil og er både klassiske og neutrale at se på.
Foto: Anne Fogh / Frederiksberg Kommune

previous next

Elegance i Porcelænshaven

I et velbevaret historisk kvarter finder man en samling nyopførte rækkehuse. Inspirationen er hentet fra England, og husene blev nyligt præmieret af Frederiksberg Kommune

Byggefakta

Magnolia Husene II
Virginiavej 6
2000 Frederiksberg
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Gruppen A/S
Arkitekt:
Juul | Frost Arkitekter
Hovedentreprenør:
Byggeselskabet Paulsen ApS
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Areal:
2400 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Frederiksberg har fået sig en ny bydel. På Royal Copenhagens gamle industrigrund ligger nu Porcelænshaven. De tidligere industribygninger er blevet nænsomt restaureret med stor respekt for det historiske område. Facaderne har fået nye vinduer i den oprindelige stil samt spinkle stålaltaner.

Porcelænshaven ligger tæt på metro, butikker og restauranter, så de nye beboere har alt inden for gåafstand. Desuden har de fået deres egen indgang til Frederiksberg Have.

Inspiration fra England

Arkitekt Franz Ødum fra Juul & Frost har været projektleder på Porcelænshaven i 6 år. Her har man også valgt at opføre en række nye boliger, blandt andet Magnolia Husene II, som er 18 rækkehuse på 99-152 kvm fordelt over 3-4 etager.

Husene har alle egen have med terrasse, balkon, franske altaner og en tagterrasse. Haverne vender ud mod et dejligt grønt fællesareal.

Franz Ødum fortæller, at inspirationen er hentet fra engelske rækkehuse i mørke sten.
Facaderne er opført i en mørkegrå kulbrændt tegl fra Wienerberger ved navn Schouterden Galactic. De har et fint spil og er både klassiske og neutrale at se på.

Masser af lys

Husene har samme gesimshøjde og vinduesformat som de øvrige bygninger. Vinduerne er fra Velfac i træ og aluminium. De indre trærammer er hvide og de ydre rammer har fået en gang grafikal pulverlak i koksgrå, som har en mat struktur.

Til kviste og tag er brugt gråt præpatineret zink. Ligeledes er der brugt zink til tagrender og nedløbsrør, som passer godt til altanerne af galvaniseret stål.

Udhænget over hoveddøren er også af galvaniseret stål. Til højre for hoveddøren er placeret et elegant element med både postkasse, lys og elmåler.
Vinduesåbningerne og de franske altaner er fint tilpasset de eksisterende fabriksbygningers markante formsprog. Tilføjelserne til tagene i form af enkelte ovenlys fra Velux og indeliggende terrasser er dimensionerede, så de underordner sig selve taget, som med sit karakteristiske udhæng forbliver det bærende arkitektoniske træk.

Både kviste og de franske altaner underlægger sig facadens overordnede geometri og rytme. Kvistene optræder både på øst- og vestsiden og giver lys til de øverste værelser.

Kompakte byboliger

Rækkehusene er høje og slanke, 4 meter brede og i 3-4 plan. Den indvendige fordelingstrappe er en stålkonstruktion med trappetrin i samme træsort som gulvene. Over alt er der lagt trægulve fra Boen Gulve, og der er gulvvarme. Under trapperummet i stueetagen er der et mindre depotrum, der for eksempel kan bruges som supplement til køkkenet. Depotrummet understreger ideen om den kompakte bybolig, hvor al plads er udnyttet optimalt.

I køkkenet i stueetagen er brugt grebsløse elementer fra HTH Straight i hvid højglans.

På 1.sal er der en stue placeret mod øst, og fra de to franske dørpartier og balkonen har man en god udsigt over de grønne arealer.
I tæt forbindelse med stuen ligger et mindre rum ud mod gaden, som man har overblik over fra den franske altan. Mellem stuen og rummet er placeret en skydedør, hvilket gør etagen fleksibel. Alle de indvendige døre er fra Swedoor-Jutlandia. Det gælder både kanaldøre, karme og skydedøre i indbygningskassetter. Begge dørtyper er i standard hvid.

På 2. sal er der to regulære værelser mod henholdsvis øst og vest. Værelserne her er også forsynet med franske altaner og terrassedøre.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 1

Bolig

Åhaven

Boliger i stringent variation

Kontorhus

Company House

Smukke facader på stribe

Kontorhus

Company Park Com2

Moderne kontorhus i grønne omgivelser

Kulturcenter

DR-Byen segment 4, Koncerthuset

Meteornedslag i Ørestaden

Bolig

Finderup Parken

Boliger i byen med egen park

Hotel og konference

First Hotel Vesterbro

Konferencepavillon i baggården

Bolig

Grønløkkeparken

Nye boliger på gammel industrigrund

Offentlige kontorer

Helsingør Byret

Helsingør Byret i vertikal beklædning

Hotel og konference

Hindsgavl

Kostald forvandlet til hotel

Offentlige kontorer

Kilde Allé

Udsigt og små oaser til skattefolket

Bolig

Magnolia Husene II

Elegance i Porcelænshaven

Domicil

Multiline

Højlager med omtanke

Bolig og kontor

Rørfabrikken

Markante boliger i højden

Domicil

ScanNet

Fra kosteskab til storkontor

Pengeinstitut

Sparbank

Afskærmet bank

Bolig

Stiagergrunden

Den spanske trappe i Værløse

Kontorhus

TV 2

TV 2 holder stilen

Domicil

VKR Holding

VKR-domicil i lysets tegn