Multiline

:
marts 2009

Tagkonstruktioner på administrationsbygningen er udført som et stort omvendt ”L”, udført i eternit. På elegant vis både adskiller dette administrationen fra højlager og terminal og understreger helheden i et velgennemtænkt byggeri.

Administration, terminal og højlager, med hvert sit ydre udtryk, der både markerer bygningernes forskellige funktioner og understreger det samlede indtryk. Højlageret er anlagt på en 3,5 meter høj sokkel af beton, beklædt med sort granit. Den øvrige del af bygningen er beklædt med blanke stålelementer.

Administrationsbygningen er opdelt i en afdeling for salg, regnskab og logistik. Overalt er indtrykket det samme, lyse, velindrettede og meget indbydende lokaler.

116 meter i længden og forsynet med 15 porte er terminalen en myretue af aktivitet, med varer der bringes og hentes. Terminalen er, ligesom resten af bygningen, opvarmet med strålevarme.

Administrationsbygningen er opdelt i en afdeling for salg, regnskab og logistik. Overalt er indtrykket det samme, lyse, velindrettede og meget indbydende lokaler.

Højlageret er indrettet som en moderne storby med snorlige gader, hvor de imponerende reoler udgør ”byens huse”. Alle varer hos MultiLine har sin egen, faste adresse i systemet. Reolerne er leveret af Constructor Danmark A/S, Lejre.

previous next

Højlager med omtanke

MultiLines nye højlager i Sorø er opført med stor omtanke for både omgivelser og medarbejdernes trivsel

Byggefakta

Multiline
Kirkebjergvej 17
4180 Sorø
Danmark

Bygherre:
KPC Byg A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet TKT A/S
Totalentreprenør:
5E Byg A/S
Ingeniør:
Lars Kiilerich-Hansen
Areal:
15744 kvm.
Byggesum: 
120 mio. kr.

MultiLines nyopførte højlager i den nordlige del af Sorø, vidner tydeligt om, at både bygherre, totalentreprenør og arkitekt har gjort sig meget seriøse overvejelser om, hvad det er for et byggeri, man har ønsket at opføre.

I sig selv er et højlager en bygning, hvor funktionalisme er i højsædet. Men det kan lade sig gøre at løse opgaven, hvor byggeriet får et specielt og ganske indbydende præg.

Bygherre er ejendomsinvesteringsfirmaet KPC Byg A/S fra Herning. Bygningen ejes i dag af en investorgruppe, der har lejet ud til Odense-virksomheden MultiLine A/S.

Nye entreprenører

5E Byg A/S fra Middelfart, der har stået for projektledelsen, er en relativ ny virksomhed, etableret i sommeren 2007 af fem erfarne personer inden for byggebranchen. Virksomheden fik samlet en kreds af erfarne folk og vandt på kort tid et solidt fodfæste, ikke kun på Fyn, men også i resten af landet. Virksomheden fik totalentreprisen og kom til at stå for projektet, og i tæt samarbejde med Arkitektfirmaet TKT A/S fra Odense blev tegningerne til byggeriet udarbejdet.

Bygherren havde stillet krav til funktionen af højlager og terminal. Men samtidig var det et udtrykt ønske, at byggeriet skulle være en velfungerende ramme om medarbejdernes hverdag og fremstå som en præsentabel repræsentant for virksomheden. ”Et smukt visitkort”, som det blev udtrykt. En opgave, der blev løst ikke mindst takket være en vigtig tredjepart i samarbejdet, Rambøll Århus, der var bygherrerådgiver for MultiLine.

Odense-virksomheden Lars Kiilerich-Hansen Rådgivende Ingeniør har stået for jord, kloak, beton og stålkonstruktioner. Betonelementerne er projekteret af Friits Nielsen & Jørn Juul Christensen A/S. VVS-installationer er projekteret af Beregnergruppen Odense, elinstallationerne projekteret af OBH Gruppen Odense og sprinklerprojekteringen ved Pilegaard Henriksen, Odense.

Gårdhave i centrum

5E Byg A/S og Arkitektfirmaet TKT A/S leverede et forslag til licitation, som ikke blot indfriede bygherrens krav, men som også formåede at overraske.

Ved opførelse af en lagerbygning af denne art, er der af indlysende årsager fokus på de enkelte bygningselementer. Det overraskende var, at en velindrettet gårdhave var centrum.

I dag, hvor byggeriet er afsluttet og overdraget til MultiLine, formår denne gårdhave på sin egen diskrete måde at fungere som omdrejningspunkt for hele byggeriet.

Allerede når man træder indenfor ad den imponerende hovedindgang, får man øje på gårdhaven. Hurtigt opdager man, når man færdes i bygningen, at gårdhaven er det fikspunkt ansatte, og ikke mindst gæster, bevidst eller ubevidst orienterer sig efter.

MultiLine har således på en utraditionel og meget charmerende måde fået løst et problem, man meget ofte oplever i denne type af byggerier – nemlig at man let mister orienteringen, når man først er kommet indenfor. Det oplever man ikke hos MultiLine.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 1

Bolig

Åhaven

Boliger i stringent variation

Kontorhus

Company House

Smukke facader på stribe

Kontorhus

Company Park Com2

Moderne kontorhus i grønne omgivelser

Kulturcenter

DR-Byen segment 4, Koncerthuset

Meteornedslag i Ørestaden

Bolig

Finderup Parken

Boliger i byen med egen park

Hotel og konference

First Hotel Vesterbro

Konferencepavillon i baggården

Bolig

Grønløkkeparken

Nye boliger på gammel industrigrund

Offentlige kontorer

Helsingør Byret

Helsingør Byret i vertikal beklædning

Hotel og konference

Hindsgavl

Kostald forvandlet til hotel

Offentlige kontorer

Kilde Allé

Udsigt og små oaser til skattefolket

Bolig

Magnolia Husene II

Elegance i Porcelænshaven

Domicil

Multiline

Højlager med omtanke

Bolig og kontor

Rørfabrikken

Markante boliger i højden

Domicil

ScanNet

Fra kosteskab til storkontor

Pengeinstitut

Sparbank

Afskærmet bank

Bolig

Stiagergrunden

Den spanske trappe i Værløse

Kontorhus

TV 2

TV 2 holder stilen

Domicil

VKR Holding

VKR-domicil i lysets tegn