DSV

:
september 2014
DSV-front
DSV-atrium

Det imponerende atrium centralt i bygningen tager næsten pusten fra den besøgende. Et usædvanligt smukt og imponerende rum, der stilfærdigt leder de besøgende rundt på husets etager, der ligger som indskudte dæk – balkoner – på hver af de i alt fire etager

DSV-lager

Soliditet og robusthed karakteriserer de store lagerrum i terminalbygningen. Endnu står de tomme, inden bygningen for alvor bliver taget i brug i efteråret 2014. Indtil da kan man virkelig få fornemmelsen af, hvor store de er.

previous next

Elegant ramme om 700 arbejdspladser

DSV nye domicil i Hedehusene er et fornemt eksempel på, hvordan det er muligt at skabe en elegant og indbydende ramme om en meget stor arbejdsplads

Byggefakta

DSV
Hovedgaden 630
2640 Hedehusene
Danmark

Bygherre:
DSV Road A/S
Arkitekt:
PLH arkitekter A/S
Totalentreprenør:
DS Flexhal A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Andre aktører:
Spæncom A/S
Areal:
28000 kvm.
Byggesum: 
300 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2013 - juli 2014

Den store, danske transportvirksomhed, DSV, har i flere år ledt efter den perfekte beliggenhed for virksomhedens nye, store domicil. Efter at have undersøgt forskellige adresser rundt omkring på Sjælland, faldt valget på en stor grund præcis midtvejs mellem Roskilde og Hedehusene.

Projektet blev sendt i en licitation, der endte med at opgaven blev givet i totalentreprise til Hobro-virksomheden DS Flexhal A/S.

I januar 2013 gik byggeriet i gang. Meget hurtigt stod det indlysende klart, at det var et meget stort byggeri, der var ved at skyde op i det naturskønne område. Der er tale om et byggeri på samlet 28.000 kvm. fordelt på et domicil på i alt 16.000 kvm fordelt over fire etager samt en kælder. I direkte tilknytning hertil, en terminalbygning på 12.000 kvm.

Fra terminalbygningen skal lastvogne med det velkendte DSV-logo køre til og fra med varer og gods til hele landet. En trafik, der sætter betydelige krav til kvaliteten af belægningen omkring de to bygninger. Helt nøjagtig et areal på 55.000 kvm. Når man ankommer til det imponerende byggeri bemærker man, at de to bygninger er placeret forskudt i et kuperet terræn. I domicilets stueetage kan man kigge hen over taget på terminalbygningen. Der er flyttet intet mindre end 200.000 kubikmeter jord i forbindelse med byggeriet og der er lagt, hvad der svarer til 12 kilometer rør i jorden.

Kvadrat med runde hjørner

Domicilet er bygget som et kvadrat, men med elegant rundede hjørner. En detalje, der går igen indenfor i bygningen. Ikke noget med skarpe hjørner her. Huset er bygget op om fire stabiliserende kerner, opbygget af betonelementer. Facaderne på bygningen består af aluminium, og glaselementer, der er monteret med udendørs persienner.

Når man træder indenfor skal man være forberedt på lidt af en overraskelse. I hvert fald hvis man forventer at træde ind i en traditionel kontorbygning. Midt i bygningen ligger en kæmpestor atriumgård, der strækker sig op gennem alle husets fire etager. Øverst afrundes atriumgården med imponerende ovenlysvinduer, der løber i nord-syd-gående lysbånd bestående af 420 enkelte vinduer, der er forbundet med imponerende 6,5 kilometer kabler. Alt sammen medvirker til at give indtrykket af et bemærkelsesværdigt lyst og transparent byggeri. Domineret af balkoner Når man står i bunden af atriumgården og ser sig omkring, bemærker man, at hver etage ligger som en balkon ud mod gården. Verandaernes paneler ligger som hvide bånd ud mod gården, der supplerer den hvide granit, der beklæder gulvet på gangarealerne i stuetagen. Suppleret med parketgulve centralt i rummet, der tydeligvis i fremtiden skal fungere som fællesrum eller samlingsrum i huset.

På de øvrige etager er der tæpper på gulvene, bortset fra polyurethanbelægningen i tekøkkenerne og i kopirummene. Fire kerner, der rummer tekøkkener, toiletter og mindre mødelokaler, strækker sig op alle etager. Beklædt med træpaneler, som de er, virker de som rumdelere i de store, åbne kontorlandskaber. Når man på hver etage tager dem i nærmere øjesyn bemærker man netop denne dobbeltfunktion. DSV har nok ønsket at indrette huset med kontorlandskaber, men har på denne måde formået at splitte kontorarealet op i mindre dele.

Utrolig udsigt

De store vinduer bidrager ikke kun til et optimalt lysindfald. Det sikrer også, at stort set uanset hvor i huset man befinder sig, så har man en udsigt, der bedst kan beskrives som overvældende.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 4

Bolig

Artillerigården

Boliger med foldede facader

Domicil

Bel Air Aviation

Kolibrien er landet

Uddannelsescenter

Campus Kolding

Farverigt fyrtårn for uddannelse

Kontorhus

Copenhagen Port Company House

'Stueetage' i 24 meters højde

Plejecenter og genoptræning

Dagmargården

Vinduesbånd med udsigt til både vand og have

Domicil

DSV

Elegant ramme om 700 arbejdspladser

Skole

Dyvekeskolen

Læring for sjov

Uddannelsescenter

Erhvervsakademi Aarhus

Atriumhus orienteret mod alle verdenshjørner

Børneinstitution

Forfatterhuset

Daginstitution som potteplanter

Bolig

Gyngemose Park

Nyheder fra mosen

Kulturcenter

Herning Bibliotek

Fra supermarked til råt bibliotek

Uddannelsescenter

HF & VUC Fyn

Nordisk inspiration til moderne skole

Butik

Ikea Aarhus

Ikea som Landmark

Bolig

Istårnet

Udsigt er standard

Lager

Lidl centrallager

Rigelig med plads til dagligvarer til Østdanmark

Bolig

Lille Tingbakke

Nedbrudte barrierer i mere end én forstand

Uddannelsescenter

Navitas Park

Stjernen Navitas

Hospital

Regionshospitalet Viborg

Bedre forhold for rygmarvsskadede

Offentlige kontorer

Retten i Roskilde

Hvor Marlowe og Perry Mason kunne krydse klinger

Forskningscenter

RUC Laboratorium

Plads til forskning og fordybelse

Sundhedscenter

Sundhedshus ved DGI-huset

Flerbrugerhus med centralt multirum

Uddannelsescenter

Th. Langs HF & VUC

Skoleeksempel på gode løsninger

Bolig

Valby Maskinfabrik

Bo godt - bo grønt!