Gyngemose Park

:
september 2014
gyngemose-front
gyngemose-have

Boligerne er lyse og indbydende i en kvalitet over gennemsnittet, udviklet af Sjælsø Management A/S, der er etableret på den sunde portefølje fra Sjælsø Gruppen A/S.

gyngemose-trappe

Etagerne forbindes med elevatorer og med trapper fra PL Beton A/S: Lyse norsk kalcit terrazzo trapper med gelænder i stål.

previous next

Nyheder fra mosen

2. etape af Søborg Huse står færdig i Gladsaxe, hvor TV-Byen havde adresse i 45 år. Det er boliger af høj kvalitet efter en unik recept, udskrevet af V8 Constructions A/S

Byggefakta

Gyngemose Park
Gyngemose Parkvej 8-16
2860 Søborg
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Management A/S
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
V8 Construction A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS, Contiga Tinglev A/S
Areal:
11200 kvm.
Byggesum: 
120 mio. kr.
Byggeperiode:
december 2012 - juni 2014

Gyngemosen er et naturområde i Gladsaxe. I sin tid leverede mosen navnet til rigets nationale radio og TV. Nu er den nabo til moderne boligprojekter i 2860 Søborg. De skød hurtigt op på den rummelige byggegrund, da DR i 2006 slukkede den sidste lampe og satte kursen mod den opvoksende bydel Ørestad Nord.

Blandt de senest tilkomne boligtilbud i Gyngemose Park – som postadressen rettelig hedder – er det næste og sidste afsnit af Søborg Huse: 112 boliger til eje eller leje. Søborg Huse begyndte som et klassisk Sjælsø-projekt, mens det berømte projektselskab endnu var ved muffen. Siden man gik i jorden i 2011 er meget vand løbet i åen, og bygherren hedder nu Gyngemose Projektudvikling med Sjælsø Management i ryggen. Driftsselskabet blev etableret i efteråret 2013 for at videreføre og færdiggøre projekter, der ikke var ramt af Sjælsø Gruppens konkurs. Siden har Sjælsø Management under ledelse af triumviratet Flemming Joseph Jensen, Johan Stoustrup og Lars Jacobsen vist sig som et særdeles kompetent projektselskab med en lovende fremtid.

Det er Søborg Huse også et godt eksempel på. I dialogen med den udførende totalentreprenør V8 Constructions er det lykkedes at skabe moderne boliger i toppen af kvalitetsskalaen, men til rimelige priser; kvalitetsniveauet udtrykkes gennem murværkshuse med tilbehør af mørklødet hårdttræ, glas og stål. Man har med professionel styring fået traditionelt murede facader i stedet for oprindeligt foreskrevne teglskals-elementer, vel at mærke til en omkostning, der er fuldt konkurrencedygtige med elementbyggeriets. I alt omfatter de to etaper fem længehuse på syv etager (inkl. parterre), disponeret som i alt 210 boliger i populære størrelser fra 83 til 102 kvm, tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S.

Benhård styring

- Byggeriet er udført fra lift på bærende betonelementer. V8C indgik aftaler med elementproducent og murer, så det lykkedes at få en løsning med rigtigt murværk, uden at gøre byggeriet dyrere.

Det handler om fleksibilitet, god dialog og benhård processtyring, forklarer V8 Constructions A/S.

Betonelemententreprisen er løftet af samarbejdspartneren Contiga Tinglev A/S, der også var leverandør på etape 1. Der er leveret både bærende betonvægge og vægge i letbeton sammen med huldæk til etagerne.

- Vi har en god og konstruktiv dialog med V8C, hvis primære dyd er en stærk styring på byggepladsen, konstaterer Contiga’s salgschef Per Henrik Petersen.

Det er også en anmeldelse, man kan høre fra leverandøren af bolighusenes opgangstrapper, den kendte og mangeårige producent til byggeriet PL Beton A/S i Rønne. PL Beton leverede opgangstrapper til de syv etager høje ejendomme i en lys ‘norsk calcit-terrazzo’, som klæder miljøet og er med til at opgangene virker åbne og gæstfrie. Supplerende var det også PL Beton, som stod for produktion og leverance af bolighusenes affaldsskakte, udført i traditionel grå beton.

- Resultatet er blevet rigtig fint og har egentlig givet bygherren meget for pengene, vurderer projektleder John Holm, PL Beton, der især er kendt for sin elementproduktion, herunder terrazzotrapper og for at være en stærk leverandør af CRC-højstyrkebeton.

Plug-and-play

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 4

Bolig

Artillerigården

Boliger med foldede facader

Domicil

Bel Air Aviation

Kolibrien er landet

Uddannelsescenter

Campus Kolding

Farverigt fyrtårn for uddannelse

Kontorhus

Copenhagen Port Company House

'Stueetage' i 24 meters højde

Plejecenter og genoptræning

Dagmargården

Vinduesbånd med udsigt til både vand og have

Domicil

DSV

Elegant ramme om 700 arbejdspladser

Skole

Dyvekeskolen

Læring for sjov

Uddannelsescenter

Erhvervsakademi Aarhus

Atriumhus orienteret mod alle verdenshjørner

Børneinstitution

Forfatterhuset

Daginstitution som potteplanter

Bolig

Gyngemose Park

Nyheder fra mosen

Kulturcenter

Herning Bibliotek

Fra supermarked til råt bibliotek

Uddannelsescenter

HF & VUC Fyn

Nordisk inspiration til moderne skole

Butik

Ikea Aarhus

Ikea som Landmark

Bolig

Istårnet

Udsigt er standard

Lager

Lidl centrallager

Rigelig med plads til dagligvarer til Østdanmark

Bolig

Lille Tingbakke

Nedbrudte barrierer i mere end én forstand

Uddannelsescenter

Navitas Park

Stjernen Navitas

Hospital

Regionshospitalet Viborg

Bedre forhold for rygmarvsskadede

Offentlige kontorer

Retten i Roskilde

Hvor Marlowe og Perry Mason kunne krydse klinger

Forskningscenter

RUC Laboratorium

Plads til forskning og fordybelse

Sundhedscenter

Sundhedshus ved DGI-huset

Flerbrugerhus med centralt multirum

Uddannelsescenter

Th. Langs HF & VUC

Skoleeksempel på gode løsninger

Bolig

Valby Maskinfabrik

Bo godt - bo grønt!