Bel Air Aviation

:
september 2014
Bel air-front

Bel Air har fået et markant domicil, tegnet af Arkitekterne Vejen A/S. Der er lagt vægt på kvalitetsmaterialer i en naturfarvet skala samt på arkitektoniske løsninger med referencer til luft, vand og aerodynamik.

Bel Air-hangar

Den store hangar har plads til seks helikoptere. Selvom det ved første øjekast ligner en stor nøgen hal, så er den fyldt med integreret teknik, blandt andet et procesanlæg, der kan efterse og klargøre helikopterne samt et 15.000 kubikmeter stort ventilationsanlæg og et vakuumanlæg, leveret og monteret af Lassen Ventilation.

Bel air-kontor

Der er lagt stor vægt på transparens i administrationsbygningen, hvor alle kontorer og mødelokaler er skærmet af med hærdet glas fra Deko Loft + Væg.

previous next

Kolibrien er landet

Den succesrige Gazelle-virksomhed – helikopterselskabet Bel Air Aviation A/S – er klar til at flytte ind i et nyt firmadomicil med tilhørende heliport ved siden af Esbjerg Lufthavn

Byggefakta

Bel Air Aviation
Vetser Lufthavnsvej 54
6705 Esbjerg Ø
Danmark

Bygherre:
Bel Air Aviation A/S
Bygherrerådgiver:
Niras A/S
Arkitekt:
Arkitekterne Vejen A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S
Areal:
2350 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst
Byggeperiode:
oktober 2013 - august 2014

I takt med at off-shore- og vindmølleindustrien er ekspanderet har helikopterselskabet Bel Air Aviation A/S, der transporterer mandskab ud til olieplatformene i Nordsøen, oplevet en markant vækst – en vækst, som nu kræver mere plads til både medarbejdere og helikoptere. Pladsen er fundet på de flade arealer ved siden af Esbjerg Lufthavn, hvor der nu er rejst et moderne funktionelt firmadomicil og en heliport/hangar, der signalerer kvalitet, og som har fine referencer til luftfarten og den omkringliggende natur.

- Referencerne til naturen finder man i såvel materiale- som farvevalg, forklarer arkitekt Dion Christensen fra Arkitekterne Vejen A/S, der sammen med bygherre har valgt en farveskala, der bevæger sig fra kit over sand til jord.

Facaderne på administrationsbygningen består af sandfarvede mursten og gennemfarvede mørkebrune, trelagsglaspartier med et matchende tag, hvis udhæng selvfølgelig er aerodynamisk med form som en helikoptervinge – en form, som går igen på vinduespartiernes tværgående lameller. Et stort vandbassin i hele bygningens længde forsyner – ligesom tagkonstruktionen – huset med en klædelig lethed samtidig med, at der her er referencer til Nordsøen og de platforme, der er de typiske destinationer for Bel Airs helikopterflåde. Foran indgangspartiet med firmaets firmalogo – den blå kolibri – er der etableret en cirkelformet stenbelægning med en smiley, som kan ses fra luften.

Transparens og lyse farver

Den tone, der slås an ved ankomsten, genfinder man inden døre, hvor den udendørs farveskala går igen, og hvor lys og transparens er det gennemgående tema.

Administrationens to etager er forbundet med en elegant ståltrappe med egetræstrin, der går fint i dialog med kitfarvede vægge, sortbrune tæppefliser og lyse møbler. Det arkitektoniske greb og firmaets vision om åbenhed understreges af mængder af glas. Alle kontorer og mødelokaler har fuldglasvægge og glasdøre fra Deko Loft + Væg. Der er anvendt Deko FG – tynde 1-lags glaselementer med klart sikkerhedsglas. Der er også blevet plads til en FG Fire glasvæg. Administrationen er zoneinddelt så arbejdsgange og synergi tilgodeses bedst muligt, men det er samtidig ideen, at man skal fornemme den aktivitet, der er i huset. Der er indkig kontorerne imellem – og selvfølgelig også udkig til det indhegnede heliportområde og den nye hangar med plads til tre store helikoptere eller seks mindre helikoptere.

Hangar med hotelfløj

Hangaren er et gigantstort søjlefrit rum, som ifølge Niras A/S, der har stået for projekteringen, har krævet lige så mange ingeniørdiscipliner, som når man bygger et supersygehus, blandt andet fordi der er installeret et procesanlæg, der kan efterse, servicere og klargøre helikopterne til hver flyvning. Derudover er hangaren udstyret med tre porte, der hver er seks meter høje og 19 meter brede.

En af de leverandører, der har taget udfordringen op, er Lassen Ventilation ApS, der har leveret og monteret et vakuumanlæg, der ligger i alle kanaler i hangarens gulv. Esbjerg-virksomheden har ligeledes leveret et 15.000 kubikmeter ventilationsanlæg til hangaren, som sikrer udluftning og ren luft i den næsten 2.500 kvm store hal.

- Det har været en spændende og udfordrende opgave for os, fortæller Steen Lassen fra Lassen Ventilation, der også har leveret et 1.800 kubikmeter stort ventilationsanlæg til hotelfløjen med otte værelser, badeværelser og fællesarealer, der er etableret på anden sal i hangaren.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 4

Bolig

Artillerigården

Boliger med foldede facader

Domicil

Bel Air Aviation

Kolibrien er landet

Uddannelsescenter

Campus Kolding

Farverigt fyrtårn for uddannelse

Kontorhus

Copenhagen Port Company House

'Stueetage' i 24 meters højde

Plejecenter og genoptræning

Dagmargården

Vinduesbånd med udsigt til både vand og have

Domicil

DSV

Elegant ramme om 700 arbejdspladser

Skole

Dyvekeskolen

Læring for sjov

Uddannelsescenter

Erhvervsakademi Aarhus

Atriumhus orienteret mod alle verdenshjørner

Børneinstitution

Forfatterhuset

Daginstitution som potteplanter

Bolig

Gyngemose Park

Nyheder fra mosen

Kulturcenter

Herning Bibliotek

Fra supermarked til råt bibliotek

Uddannelsescenter

HF & VUC Fyn

Nordisk inspiration til moderne skole

Butik

Ikea Aarhus

Ikea som Landmark

Bolig

Istårnet

Udsigt er standard

Lager

Lidl centrallager

Rigelig med plads til dagligvarer til Østdanmark

Bolig

Lille Tingbakke

Nedbrudte barrierer i mere end én forstand

Uddannelsescenter

Navitas Park

Stjernen Navitas

Hospital

Regionshospitalet Viborg

Bedre forhold for rygmarvsskadede

Offentlige kontorer

Retten i Roskilde

Hvor Marlowe og Perry Mason kunne krydse klinger

Forskningscenter

RUC Laboratorium

Plads til forskning og fordybelse

Sundhedscenter

Sundhedshus ved DGI-huset

Flerbrugerhus med centralt multirum

Uddannelsescenter

Th. Langs HF & VUC

Skoleeksempel på gode løsninger

Bolig

Valby Maskinfabrik

Bo godt - bo grønt!