Campus Randers

:
juni 2012

Foyeren med trappe og elevator er et markant og levende rum med plads til uformelle møder. Rummets åbenhed og glaspartierne giver en fin kontakt til forpladsen, så man udefra kan følge færdslen indenfor.

En stor tagterrasse i forlængelse af kantinen er en fin attraktion for huset, mens forbipasserende får indtryk af liv i huset. Samtidigt er terrassen med til at tilpasse husets skala til de omkringliggende huse.

Den røde, skulpturelle boks i fællesarealet er indrettet til fire grupperum, men arbejdet kan også foregå i det mere åbne fællesareal. Den røde, gennemgående farve er med til at give rummet den enkelhed og sammenhæng, der kendetegner huset.

Fællesområdet med røde gulve og den røde elevatorkerne hænger fint sammen hjulpet af meget åbenhed og transparens. De store glaspartier er leveret af Deko loft + væg p/s.

previous next

Skulpturelt byggeri indrammer ny plads

Uddannelsesbyggeri til tre uddannelser bliver på en gang en del af kulturel og trafikeret bydel i Randers

Byggefakta

Campus Randers
Jens Otto Kraghs Plads 3
8900 Randers
Danmark

Bygherre:
JOK af 2010 ApS
Arkitekt:
Friis & Moltke A/S
Totalentreprenør:
5E Byg A/S
Ingeniør:
Cowi A/S
Andre aktører:
Audio-Visuelt Centrum A/S, Saint-Gobain Ecophon A/S, Deko Loft + Væg P/S, Peikko Danmark ApS
Areal:
10000 kvm.
Byggesum: 
150 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2010 - juni 2011

På den ene side af Via University College Campus Randers kører den trafikerede hovedåre Rosen­ørnsgade og på modsatte side er der opstået en plads, Jens Otto Kraghs Plads, hvor også Underværket og Randers Kunstmuseum støder op til. Tidligere var grunden primært forbeholdt parkering til byens gågade, som også ligger meget nært. Havneområdet ligger lige på den anden side af den trafikerede gade og giver bydelen en urbanitet og råhed, der med tiden kan blive nogle andre bymæssige kvaliteter. I denne spændende bydel har arkitektfirmaet Friis & Moltke A/S tegnet et flot, enkelt og hvidt uddannelsesbyggeri, der evner at skabe et fokuspunkt omkring en pladsdannelse og et kulturelt miljø i Randers.

Vellykket kollektiv

Sygeplejersker, pædagoger og psykomotorikuddannede bliver nu uddannet i samme hus i Randers. En sammenlægning med mange fordele. Bascon har været rådgiver for VIA og Kristian Lund Tegtmeier fra Bascon fortæller:

- Ved at samle de forskellige uddannelser ønsker VIA University College at skabe et attraktivt og alsidigt studiemiljø, der fremmer både faglig sparring og sociale aktiviteter. Derudover danner den bynære beliggenhed et unikt afsæt for at tiltrække og fastholde studerende i Randers.

Bascon, der har megen erfaring inden for rådgivning på uddannelses- og forsknings­området, har derfor med dette projekt været dygtige til at optimere arealerne. Udover almindelige teori­undervisnings­lokaler kan de studerende dele faciliteter som bibliotek, auditorium, grupperum og træningssal med videre – udover administration og kantine, som oplagt er til fælles brug.

Projektet er kommet i stand ved bygherren JOK af 2010 ApS, der et fælles selskab for ABB Byg og entreprenøren 5E Byg A/S.

Også plads til indkøb

Udover VIA University Randers er der også en fløj i stueetagen, der er lejet ud til en Nettobutik. Kombinationen af uddannelse og erhverv har den fordel, at det skaber endnu mere liv på Jens Otto Kraghs Plads, og de studerende kan købe frokost eller klare øvrige indkøb på vej hjem.

Kresten Andersen fra 5E Byg A/S fortæller, at det har været et rigtigt spændende projekt, men også krævende pga. de mange funktioner, der er kombineret i byggeriet, og de skæve vinkler, huset er designet med.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 4

Domicil

Blue Water Shipping

Tilbage til rødderne

Ungdomsbolig

Camp Logos Delta

Fra Alpha til Delta

Uddannelsescenter

Campus Randers

Skulpturelt byggeri indrammer ny plads

Uddannelsescenter

Campus Skejby

Terrasseret campus

Skole

Det Lille Univers

Moduler til de små

Plejecenter og genoptræning

Digterparken

Etageinstitution på skovbund

Kontorhus

Hauser Plads

Altovasen på Hauser Plads

Skole

Herningsholm Gymnasium

Gymnasiets grønne linje

Skole

IBC Fredericia

En længe af lærdom

Sport

Idrætshal, Brøndby

Idræt i rødt

Uddannelsescenter

IT-hjørnet, IT Katrinebjerg

IT-center med rummelig kontrast

Kontorhus

Karberghus

Kontrastrig modernisme

Domicil

PR Electronics

Produktiv knopskydning

Bolig

Skelagergårdene

Gårdmiljøer i ny forklædning

Bolig og butik

Søborg Hovedgade

Forberedt for udeliv

Skole

Tornbjerg Gymnasium

Ny rummelig positur

Butik

Torvehallerne KBH

Tagdækket torveliv

Uddannelsescenter

UCR Roskilde - Slagteriskolen

Frit udsyn til faglig stolthed