Blue Water Shipping

:
december 2011

Blue Water Shipping er netop flyttet fra Odense midtby til en mere praktisk beliggenhed ved motorvejen øst for Odense i Tietgen Byen, der er et stort erhvervsområde i vækst. Her har virksomhederne fordel af at kunne komme hurtigt på motorvejen, hvilket for et shippingfirma som Blue Water er meget centralt. At man fra motorvejen samtidigt ser Blue Water Shippings velkendte logo, tæller absolut også som en fordel. I det nye byggeri er lageret vokset til 4.000 kvm og ligger nu i direkte tilknytning til administrationen, hvorved kontakten til chaufførerne og lagermedarbejderne bliver mere direkte og der opstår en mere dynamisk stemning på virksomheden.

Blue Water Shipping bygger over hele landet

Hovedkontoret ligger i Esbjerg, hvor firmaet blev etableret i 1972. Arkitekt Flemming Hansen ved Ølgod Construction har været bygherrerådgiver og skitseret rækken af nye domiciler til Blue Water Shipping. Hovedkontoret i Esbjerg er bygget i sort beton med et meget stort central tårn og dermed en voluminøs hall. Firmaets logo er et kompas, der er nedfældet i terrazzogulvet. En flot og usædvanlig udsmykning, der også findes i den nye Odense-afdeling, dog i mindre målestok. I Greve-afdelingen er nybyggeriet tegnet med to tårne og i Odense er det blevet til et centralt tårn ved indgangen og hovedtrappen. Arkitekt Flemming Hansen fortæller, at det har været en spændende opgave, dels at skabe en rød tråd gennem byggerierne og dog differentiere de enkelte afdelinger. De lokale afdelinger har også haft indflydelse på udformningen og fx brugen af ovenlys er varierende. Blue Water Shipping har opkøbt to grunde, der støder op til, så lager aktiviteterne yderligere kan vokse.

Rigelig plads for en tid

De 65 medarbejdere flyttede til Tietgen Byen i maj måned i et kontor på 1.600 kvm. og de 8 medarbejdere på lageret har 4.000 kvm. fordelt i 2 haller. Lastbilerne har 21 ramper til af- og pålæsning af gods. PH Montage A/S i Spøttrup har monteret betonelementerne, der på facaden er nærmest sort. Vinduespartierne, der løber i vandrette bånd om hjørnerne og som et stort parti i tårnet, er leveret af Schüco. Det dobbelthøje facadeparti mod motorvejen og facadepartier i Hal 2 er udført i Schüco FW50+ facadesystem. Døre og oplukkelige vinduer indbygget i facaderne er udført i Schüco Royal S65. Glas er solafskærmende termo fra Scanglas A/S. Blændfelter er termoruder med SGG Emalit Evolution i farve RAL 7016.

Åbne og transparente arbejdspladser

Administrationen er fordelt på to etager, forbundet af det dobbelthøje rum (tårnet) med trappen. På indgangsetagen varetages papirarbejde med chaufførerne og administrationen samt en mindre del af speditionen. Her arbejdes i åbne kontorer, der giver en oplevelse af aktivitet og kollega-skab i firmaet. På den etage finder man også mødelokaler, chefkontorer og kantinen. Selvom det naturligt er mere afgrænsede rum, opfattes især møderum som en sammenhængende del af etagen, idet rummene er afgrænset af glas med persienner. DEKO loft + væg har leveret alle indvendige vinduespartier, systemskillevægge. Desuden har DEKO leveret døre, Decoustic lofter og lys skakte. En sammenhængende række produkter, der giver indretningen en transparens og lethed, moderne virksomheder søger. Overetagen er ligeledes ét stort rum, hvor speditørerne er grupperet efter geografiske arbejdsområder og transport fordelt på lastbiler, tog, skibe og fly eller kombinationer heraf. Heroppefra er der et flot view over trafikken på motorvejen. Denne etage har et enkelt møderum med DEKO-glasvægge.

Indretning med grå nuancer

Valget af møbler og indretning i øvrigt er delvist foretaget af hovedkontoret i Esbjerg og delvist foretaget af afdelingen i Odense selv. Den gennemgående tone er en grå farve, der balancerer mellem de hvide vægge og næsten sorte terrazzogulv, der findes i hallen og gangarealerne samt kantinen. På kontorerne er der valgt et kvalitetstæppe fra ege contract. Et vævet tæppe af typen epoca compact. Farven er 130 (grå). Den grå linje brydes indimellem af knaldgrønne plantekrukker og stole med grafiske sort/hvide mønstre. Hele administrationen er orienteret mod syd, hvorfor der er behov for en betydelig solafskærmning. Udover glas med solafskærmning er der ophængt changerende rullegardiner fra Faber. Det er en indvendig screenløsning med manuel betjening. Et vævet materiale, der gør det muligt at følge livet på den anden side af det nedrullede gardin.

Midt i huset rejser trapperne sig op gennem hele byggeriet og gør huset overskueligt for gæster. AreaCoating A/S har nedlagt Blue Waters seks meter brede logo som en del af terrazzogulvet i receptionen.

Blue Waters nye domicil er et lyst og transparent hus, hvor trapperne på samme tid fungerer som skulptur og naturlige rumdelere i kontorerne.

Åbne kontorlandskaber kræver gennemtænkte løsninger. XPRT Gulvløsninger A/S har lagt grå Epoca Egetæpper på gulvene, og Tripplex A/S har monteret de miljøvenlige Thermatex Star Complete-lofter med god lydisolation. Heri er monteret Bose-højttalere fra Hjerting A/V Teknik A/S, som sikrer en god lyd i kontorerne.

De store glasfacader sikrer både et dejligt lys og en fantastisk udsigt over Esbjerg Havn fra den store kantine.

previous next

Tilbage til rødderne

Blue Water Shipping A/S i Esbjerg er flyttet tilbage til deres udgangspunkt på Esbjerg Havn i et nyt byggeri, som ligger sig tæt op ad det gamle – både geografisk og indretningsmæssigt

Byggefakta

Blue Water Shipping A/S
Trafikhavnskaj 7
6700 Esbjerg
Danmark

Bygherre:
Blue Water Shipping A/S
Arkitekt:
Ølgod Construction ApS
Hovedentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Andre aktører:
Egetæpper A/S, Jeld-Wen, WindowMaster A/S
Areal:
9800 kvm.
Byggesum: 
90 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2010 - august 2011

I 1973 flyttede transportkoncernen Blue Water Shipping A/S ind på Trafikhavnskaj 7 i Esbjerg. Da der blev for trangt, flyttede de ind på nabogrunden. I dag er personalet vendt tilbage til rødderne i nr. 7, hvor virksomheden har opført et nyt domicil på 9.800 kvm.

Arkitekt Flemming Hansen fra Ølgod Construction tegnede for Blue Water første gang for tyve år siden. Sidste år slog han streger for virksomheden for tredje gang:

- Da vi for seks år siden byggede fire gange så stort som første gang, troede vi egentligt, at den hellige grav var velforvaret. Men det er gået stærkt, og denne gang har vi tegnet et hus, hvor vi er sikre på, at der er rigeligt med plads, fortæller han.

Derfor har Blue Water da også indtil videre kun taget de fire ud af de seks etager i brug – resten skal lejes ud, indtil virksomheden selv får brug for pladsen.

Stolt glashus

Opgaven lød på at tegne et hus, som i udgangspunktet lagde sig op ad dét, Blue Water fraflyttede for nylig. Dog skulle det nye hovedsæde kunne betjene fire gange så mange mennesker, og facaden skulle være i glas. Og det er da også den mørke glasfacade, der stjæler opmærksomheden i havnebilledet, dér hvor kontorbyggeriet stolt hæver sig op over kajen i seks etagers højde. Med sine forskudte og kantede linjer står byggeriet som et vartegn på den blæsende havnefront.

Huset er konstrueret som et stort H, hvor indgangspartiet ligger let tilbagetrukket, mens fløjen, der blandt andet indeholder husets kantine, er trukket frem ud mod havnefronten. På hver af husets sider brydes facaderne af to trappetårne, som strækker sig op i husets fulde højde. Mod syd er der desuden installeret elevator, så eventuelle lejere kan komme direkte op til de øverste etager, ligesom man ad denne har adgang til husets store tagterrasse.

Rundt om byggeriet har Byggebjerg Beton A/S opført grå støttevægge for at undgå, at Vesterhavet kravler helt op om fødderne på glashuset. Støttemurene er opført af 250 L-elementer som en nem løsning for niveaudeling. Overfladen er glat grå, der står sig godt til Vestkystens rå og naturlige farver.

Kantine med havudsigt

Indgangspartiet er let tilbagetrukket i facaden, men straks man træder indenfor i det store atrium, der rummer virksomhedens reception, åbner byggeriet sig op. I midten af rummet strækker de mange trapper sig op igennem husets seks etager, og ligefrem fanger øjet den fantastiske udsigt – gennem skydevæggene af glas har man nemlig udsyn gennem kantinen og helt ud til vandet foran kajen.

Og det er en imponerende kantine, som de over 200 medarbejdere har fået i indflyttergave. Oven over de sort-hvide terrazzogulve strækker kæmpestore glaspartier sig i højden og giver en formidabel udsigt til havet udenfor.

Og skulle personalet mod forventning blive træt af at kigge på det, så er der mulighed for at trække det 4 × 5 meter store Lissau lærred fra Hjerting AV Teknik A/S ned og se en film, en fodboldkamp eller en firmapræsentation i høj opløsning via den store Epson Fuld HD-projektor.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 4

Domicil

Blue Water Shipping

Tilbage til rødderne

Ungdomsbolig

Camp Logos Delta

Fra Alpha til Delta

Uddannelsescenter

Campus Randers

Skulpturelt byggeri indrammer ny plads

Uddannelsescenter

Campus Skejby

Terrasseret campus

Skole

Det Lille Univers

Moduler til de små

Plejecenter og genoptræning

Digterparken

Etageinstitution på skovbund

Kontorhus

Hauser Plads

Altovasen på Hauser Plads

Skole

Herningsholm Gymnasium

Gymnasiets grønne linje

Skole

IBC Fredericia

En længe af lærdom

Sport

Idrætshal, Brøndby

Idræt i rødt

Uddannelsescenter

IT-hjørnet, IT Katrinebjerg

IT-center med rummelig kontrast

Kontorhus

Karberghus

Kontrastrig modernisme

Domicil

PR Electronics

Produktiv knopskydning

Bolig

Skelagergårdene

Gårdmiljøer i ny forklædning

Bolig og butik

Søborg Hovedgade

Forberedt for udeliv

Skole

Tornbjerg Gymnasium

Ny rummelig positur

Butik

Torvehallerne KBH

Tagdækket torveliv

Uddannelsescenter

UCR Roskilde - Slagteriskolen

Frit udsyn til faglig stolthed