Camp Logos Delta

:
juni 2012

Kollegiet spidser til, når det opleves i et panoptisk overblik op gennem atriet.

Boligerne har parketgulv fra Hummel og badekabine fra Bad Element.

previous next

Fra Alpha til Delta

Hvorfor skal kollegier være kedelige? Fjerde blok i Viborgs ungdomsby Camp Logos er det ikke

Byggefakta

Camp Logos Delta
Stadion Allé 4
8800 Viborg
Danmark

Bygherre:
Boligselskabet Sct. Jørgen
Arkitekt:
KPF Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Buus Totalbyg A/S
Ingeniør:
Grontmij A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
3000 kvm.
Byggesum: 
30 mio. kr.
Byggeperiode:
juli 2010 - august 2011

Et sæt beach volley, mens pastaen koger? Alt kan nås, når man er ung, og ungdommen i dag har, i hvert fald når det gælder sidste og højeste skud på Camp Logos-kollegiet i Viborg, en lovbefalet elevator til rådighed til at nå op i eget køkken på de fire etager over stueplan, før gryden brænder på.

De unge studerende bliver næppe svimle undervejs af at kigge ned i skakten fra atriets afsatser. De har nok allerede lært at sætte pris på den mildt sagt friske grønne farve på vægpaneler og Trehøje dørenes husnumre. Og vænnet sig til det faktum, at alt er skævt, forårsaget af, at blokken er bredere i den ene ende end den anden. Trapezformen præger alle linjer inden døre og får atriet til at spidse til, så man føler sig hensat til en ny fløj af kunstmuseet Arken.

Når man har sagt alpha

Viborg og omegns største boligselskab, Sct. Jørgen, har taget en ordentlig mundfuld med fuldendelsen af sit ambitiøse kollegieprojekt. Det startede for nogle år siden med blokkene Alpha og Beta, hver med 75 ungdomsboliger. Så fulgte Cato med 42 og nu Delta med 67 boliger. Det græske præg fortsætter i fællesnavnet Camp Logos, hvor første halvdel dog er en forkortelse af det latinske ord campus, som betyder ’åben mark’, mens Logos kan oversættes med tankens og kreativitetens kraft. I øvrigt er ordet Cato næppe græsk, men må henføres til Boligselskabet Sct. Jørgens formand, den tidligere Viborgborgmester Cato Nielsen.

Campen udgør en hel ungdomsby, når den ses i sammenhæng med naboer som det nye VIA University College med diverse uddannelser til sygeplejerske, pædagog m.m. På dette tidligere kaserneområde kan man for eksempel også blive fotograf, animationsfilmskaber, tekstildesigner og elitehåndboldspiller, og det er studerende fra disse vidt forskellige retninger, som Camp Logos er bygget til at huse.

- Vi har ønsket at skabe et godt og inspirerende miljø for studerende inden for de økonomiske rammer for støttet byggeri. Fælles for byggeriet er de kreative facader i indfarvet polycarbonat med grafisk præg. Facilitetsmæssigt kan vi byde på præfabrikerede badekabiner i alle boliger, trægulve i køkkenerne og et barområde med ’chill out’-zone omkring vaskecafeen i stueetagen, foruden spændende udearealer til sport og afslapning, fortæller Jesper Toft-Nielsen, der er Sct. Jørgens projektleder på Camp Logos.

Lodrette kæmpepaneler

Undervejs er der skiftet arkitekt fra Arkitema til byens egen tegnestue, KPF Arkitekter AS, der har stået for udformningen af de to sidste etaper. Bygherren ønskede at udvikle facadeudtrykket samtidig med, at de skærpede energikrav gjorde det nødvendigt at tænke i andre baner end sandwichelementer i beton ved udformningen af Delta-delen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 4

Domicil

Blue Water Shipping

Tilbage til rødderne

Ungdomsbolig

Camp Logos Delta

Fra Alpha til Delta

Uddannelsescenter

Campus Randers

Skulpturelt byggeri indrammer ny plads

Uddannelsescenter

Campus Skejby

Terrasseret campus

Skole

Det Lille Univers

Moduler til de små

Plejecenter og genoptræning

Digterparken

Etageinstitution på skovbund

Kontorhus

Hauser Plads

Altovasen på Hauser Plads

Skole

Herningsholm Gymnasium

Gymnasiets grønne linje

Skole

IBC Fredericia

En længe af lærdom

Sport

Idrætshal, Brøndby

Idræt i rødt

Uddannelsescenter

IT-hjørnet, IT Katrinebjerg

IT-center med rummelig kontrast

Kontorhus

Karberghus

Kontrastrig modernisme

Domicil

PR Electronics

Produktiv knopskydning

Bolig

Skelagergårdene

Gårdmiljøer i ny forklædning

Bolig og butik

Søborg Hovedgade

Forberedt for udeliv

Skole

Tornbjerg Gymnasium

Ny rummelig positur

Butik

Torvehallerne KBH

Tagdækket torveliv

Uddannelsescenter

UCR Roskilde - Slagteriskolen

Frit udsyn til faglig stolthed