Hauser Plads

:
november 2011
For at få mest muligt dagslys ned i de nye kontorer og mandskabsfaciliteter i kælderniveau er alle primære funktioner placeret rundt om et åbent gårdrum i en organisk form, der er bl.a. er gjort mulig ved de specialfremstillede, buede glasprofiler.
Under Hauser Plads er der etableret nye kontorer og mandskabsfaciliteter. Gulvbelægningen er et råt designgulv fra Weber med et enkelt og industrielt udtryk, udført af JTI Gulventreprise A/S.
Gårdrummets belægning er oplandsbrud, lagt af Skælskør Anlægsgartnere A/S, og det bliver beplantet med træer og stauder.
Næste etape er selve pladsen, der skal renoveres med granitbelægning og en ny legeplads. (Illustration: Polyform Arkitekter ApS).
previous next

Altovasen på Hauser Plads

Hauser Plads i København er under gennemgribende renovering med nye kontor- og mandskabsfaciliteter med gårdhave i kælderniveau

Byggefakta

Hauser Plads
Hauser Plads
1127 København
Danmark

Bygherre:
Københavns Kommune
Arkitekt:
KBP.EU - Karres en Brands Landschapsarchitecten, Polyform Arkitekter ApS
Totalentreprenør:
Anker Hansen & Co. a/s
Ingeniør:
Oluf Jørgensen A/S
Areal:
650 kvm.
P-anlæg:
1900
Byggesum: 
16 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2010 - maj 2011

Hauser Plads bag ved den gamle biblioteksbygning, der i dag huser en del af Niels Brock, er under kraftig forvandling.

Kælderen er med Københavns Kommune som bygherre blevet ombygget og renoveret, så der er skabt nye og moderne rammer for den del af kommunens ansatte, der har med renhold at gøre. Der er således blevet skabt omklædningsrum, frokoststue, køkken og kontorpladser i kælderen under pladsen, men der er samtidig blevet skabt et udendørs rum i form af en gårdhave med åbent kig og i en form, der allermest leder associationerne hen på en Altovase, nedsænket i pladsen.

Arkitekter i teamplay

Kreatør herpå har været et team bestående af hollandske Karres en Brands Landschapsarchitecten og Polyform arkitekter under det fælles konsortienavn KBP.EU (Karres en Brands & Polyform), der har varetaget totalrådgivningen.

- Som følge af hjemfaldspligten overgik kælderen under pladsen til Københavns Kommune, som så en idé i at bedre forholdene for renholdelsesafdelingen, der hidtil havde holdt til på Nørreport i containere. Ved at samle afdelingen her midt i byen kunne man placere renholdsarbejderne midt i deres arbejdsplads i indre by og dermed mindske transporttid for medarbejderne, fortæller arkitekt Nikolaj Frølund Thomsen fra Polyform arkitekter.

- Konceptet bag dette projekt er at bygge nedad i stedet for at bygge opad. På denne måde er det muligt at bygge nye pladskrævende kontorer og mandskabsfaciliteter, og ved at sammentænke byggeriet med en kommende legeplads på Hauser Plads, skaber vi en helt ny type byggeri. Et landskabeligt kontorbyggeri uden vindturbulens, skygge- eller indsigtsgener, siger Nikolaj Frølund Thomsen.

Indre gårdhave

- For at få mest muligt dagslys i de nye kontorer og mandskabsfaciliteter er alle primære funktioner placeret rundt om et åbent gårdrum. Atriummets bløde former maksimerer lysindtaget i byggeriet. Via den utraditionelle organisering af funktioner og sammentænkningen med landskabet er det lykkedes at skabe et yderst attraktivt kontor- og arbejdsmiljø for omtrent 100 daglige brugere, siger Nikolaj Frølund Thomsen.

Som totalentreprenør har Anker Hansen & Co. A/S i Frederikssund stået i spidsen som de udførende på projektet, der har omfattet ombygning og renovering af eksisterende kælder med henblik på rydning af hele pladsen overflade, etablering af ny fugtmembran, nedlæggelse af den ene af to op- og nedkørselsramper, etablering af den indre gårdhave i kælderplan (ca. 100 kvm), etablering af trappe og trappetårn fra overflade til kælder samt renovering af p-arealer, der bevares til parkering og opmagasinering.

- Den indre gårdhave er med til at sikre, at lokalerne for de ansatte lever op til arbejdsmiljøkravene for lysindtag og udsyn. I forbindelse med ombygningen nedlægger vi desuden den ene nedkørselsrampe, så legepladsen på overfladen bliver så stor som mulig. Der vil i stedet blive sat signalregulering op på den tilbageværende rampe, fortæller projektleder Henrik Vestergaard fra Anker Hansen & Co.

Råt designgulv

Gulvet i den underjordiske kontor­bygning på Hauser Plads i København er et råt designgulv fra Weber med et enkelt og industrielt udtryk. Der er anvendt weber.floor 4650 Durocolor i en lysegrå nuance med farvekoden G 20. Designgulvet er overfladebehandlet med polish, hvilket gør overfladen stærk og robust. Undergulvet er primet med epoxy, hvilket er vigtigt, da det gør gulvets overflade mere ensartet og højner kvaliteten generelt. Designgulvet er udført af JTI Gulventreprise A/S i Bramming.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 4

Domicil

Blue Water Shipping

Tilbage til rødderne

Ungdomsbolig

Camp Logos Delta

Fra Alpha til Delta

Uddannelsescenter

Campus Randers

Skulpturelt byggeri indrammer ny plads

Uddannelsescenter

Campus Skejby

Terrasseret campus

Skole

Det Lille Univers

Moduler til de små

Plejecenter og genoptræning

Digterparken

Etageinstitution på skovbund

Kontorhus

Hauser Plads

Altovasen på Hauser Plads

Skole

Herningsholm Gymnasium

Gymnasiets grønne linje

Skole

IBC Fredericia

En længe af lærdom

Sport

Idrætshal, Brøndby

Idræt i rødt

Uddannelsescenter

IT-hjørnet, IT Katrinebjerg

IT-center med rummelig kontrast

Kontorhus

Karberghus

Kontrastrig modernisme

Domicil

PR Electronics

Produktiv knopskydning

Bolig

Skelagergårdene

Gårdmiljøer i ny forklædning

Bolig og butik

Søborg Hovedgade

Forberedt for udeliv

Skole

Tornbjerg Gymnasium

Ny rummelig positur

Butik

Torvehallerne KBH

Tagdækket torveliv

Uddannelsescenter

UCR Roskilde - Slagteriskolen

Frit udsyn til faglig stolthed