Arena Næstved

:
december 2015
Arena Næstved - Hal

Den store hal er husets helt centrale rum, hvor der er plads til 2.500 siddende eller 4.000 stående tilskuere. Et rum, der med sit rustikke udtryk og synlige installationer i loftet virker både overvældende og indbydende.

Arena Næstved - Facade

Bygningen er beklædt med aluminiumsplader, der er overfladebehandlede og perforerede. De fremstår i forskellige nuancer, der bidrager til en lidt broget og levende facade.

Arena Næstved - Mødelokaler

Huset rummer også mødelokaler og faciliteter for besøgende og ikke mindst pressen. Her såvel som i resten af huset er det virksomheden Næstved Gulve A/S, der har sørget for gulvbelægning.

previous next

Moderne mødested for kulturoplevelse

Oplevelser og kultur i bredeste forstand bliver favnet i de velindrettede rammer af den nye Arena Næstved

Byggefakta

Arena Næstved
Gallemarksvej
4700 Næstved
Danmark

Bygherre:
Næstved Hallerne
Arkitekt:
Cebra a/s
Totalentreprenør:
Byggefirmaet Brdr. Pedersen A/S
Ingeniør:
Balslev A/S
Areal:
6200 kvm.
Byggesum: 
68 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2014 - november 2015

Næstved er en af de største byer på Sjælland uden for hovedstadsområdet. En by, der har et mangfoldigt kulturliv, både når det gælder musik, teater og sport. Byen har en bred vifte af faciliteter, der rækker lige fra den gamle Grønnegårds Kaserne, der i dag er et populært samlingssted for især teater og udøvende kunst, til byens idrætsanlæg, herunder Næstved Hallerne.

Men behovet for gode rammer er stort, og der er altid brug for lidt mere. Derfor tog Næstved Hallerne for et par år siden initiativ til etablering af en ny hal, nærmere bestemt en multihal, der både kan danne ramme om sportsbegivenheder såvel som musikarrangementer og andre kulturelle arrangementer.

Der blev holdt en licitation, hvor det vindende projekt er udarbejdet af Cebra A/S Arkitekter fra Aarhus. Byggefirmaet Brdr. Pedersen A/S fra Nørre Alslev fik projektet i totalentreprise.

Byggeriet blev påbegyndt i august 2014, og i november 2015 blev den nye hal på næsten 5.500 kvm taget i brug. Yderligere 700 kvm i de eksisterende haller er ombygget i forbindelse med projektet.

Bemærkelsesværdig bygning

Den nye hal er placeret i en grøn lomme, der ligger mellem et beboelsesområde til den ene side og de eksisterende haller og Næstved Stadion til den anden side.

Hallen har et kompakt udtryk, der er meget lig de eksisterende haller, netop for at markere, at hallen hører til det eksisterende idrætsanlæg og adskille det fra det nærliggende boligområde, oplyser Martin Pedersen fra Byggefirmaet Brdr. Pedersen A/S.

Endnu er udenomsarealerne præget af, at området det seneste år har været en byggeplads. Men når alt står færdigt, vil den nye hal være omgivet af et rekreativt område, en ny bypark, hvor der vil blive etableret legeplads, basketbaner og grønne anlæg.

Hallens råhus er bygget op af betonelementer. Virksomheden Contiga Tinglev A/S har leveret de huldæk, der ligger mellem etagerne i huset og udgør gulve/loft. Disse elementer er produceret på virksomhedens fabrik i Tinglev og herefter leveret på bygepladsen, oplyser salgskonsulent Kenneth Bjerg fra Contiga Tinglev A/S.

Hallens facader er beklædt med aluminiumsplader, der er overflade­behandlede – anodiserede – og perforerede. De enkelte aluminiumsplader fremstår i forskellige gyldne nuancer, hvilket bidrager til en lidt broget og levende facade.

Vinduesprofilerne er udført i rå aluminium og er udført i forskellige størrelser, hvilket også er med til at give indtryk af en levende og afvekslende facade.

Det falder også i øjnene, at bygningen har afrundede former og varierer i højden. Man har ganske enkelt tilpasset bygningens ydre udtryk til de funktioner, bygningen rummer indenfor.

At bygningen ikke er højere, end man måske kunne forvente, skyldes et interessant kunstgreb, man først opdager, når man kommer indenfor.

Den store multihal, der er det helt centrale rum i huset, er slet og ret gravet tre meter ned i terrænet. Dermed har man på uventet og elegant vis formået at skabe en bygning, der ikke dominerer sine omgivelser, men som er med til at skabe en glidende overgang til det omkringliggende areal.

Huset byder indenfor

Når publikum ankommer til hallen, er det foyeren, som er det naturlige midtpunkt i bygningen. Det er faktisk den eksisterende foyer, der er blevet bygget om, så den nu er indgangsparti for hele halkomplekset, både den nye hal og de eksisterende haller.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 6

Uddannelsescenter

Aarhus Social- og Sundhedsskole

Klassiske tagformer med stor rumlig variation

Bolig

Alberts Have

Traditionelle rækkehuse i utraditionel udformning

Domicil

Alfa Laval

Stringens i hvid beton

Sport

Arena Næstved

Moderne mødested for kulturoplevelse

Kontorhus

Copenhagen Towers II

Frokost i det grønne

Kulturcenter

Kunsten - Museum of Modern Art Aalborg

Kunsten – nyt liv i fredet bygning

Domicil

Microsoft-domicil

Et hus til en ny tids arbejde

Plejecenter og genoptræning

Plejecenter Fjordstjernen

Seniorboliger i harmoni med naturen

Bolig

Sluseholmen, Karré O

Med vandet som nabo

Transportcenter

Trafiktårnet Vest

Trafiktårn med runde former

Bolig

Urtehaven

Amager light

Bolig

Valby Maskinfabrik, P1 og P2-hallerne

Industriel arkitektur med nye formål