BIG Shopping

:
december 2015
BIG Shopping - Facade
BIG Shopping - Biograf

Centralt på butikstorvet er der adgang til biografkomplekset BIG Bio. I parterret er der caféer og snackbutik i dobbelthøje rum med rulletrapper til fem biografsale.

BIG Shopping - Fitness

BIG-lejerne har alle forskellig indretning. Her er det Fitness World med sikkerhedsgulve, type VM20, fra Altro Nordic. Til IDEmøbler har Egetæpper leveret bl.a. Amtico Spacia.

BIG Shopping - Parkering

Tagets p-dæk med isolering og tagpap samt murkroner er fra Skantag A/S, der også monterede Protan-tagdug med opbygning på taget af butikkerne: I alt 30.000 kvm.

BIG Shopping - Biografsal

BIG Bio’s tekniske platform er i sin helhed projekteret og leveret af Audio Visuelt Centrum, der hermed kan hænge endnu en bio-skalp i bæltet. Foto: Audio Visuelt Centrum.

previous next

Howdy Herlev!

Så bliver det ikke mere amerikansk: Nyt shoppingcenter i Herlev udmærker sig ikke mindst ved størrelsen på butikkerne. 23 deler 44.000 kvm

Byggefakta

BIG Shopping
Stationsallén
2730 Herlev
Danmark

Bygherre:
Nordic Real Estate Partner A/S
Bygherrerådgiver:
Nordic Property Vision A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Casa Entreprise A/s
Ingeniør:
Via Trafik A/S
Areal:
44000 kvm.
Byggesum: 
600 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2014 - november 2015

Bare et sving væk fra gamle, trygge Frederikssundsvej (der på dette sted hedder Herlev Hovedgade), og bilen passerer grænsen til et forunderligt land af supersize-shopping: Megabutikker med alskens godt til dagligdagen, der har slået kreds om et par hundrede parkeringspladser, så der kun er få skridt at gå med indkøbsvognen i jumbostørrelse.

I BIG Shoppings butikker er muzakken ganske vist ikke squaredance (endnu da), og Stetson er ikke dagens hattemode; men ellers er BIG Shopping en så naturtro gengivelse af den ærkeamerikanske outlet-mall, at det ganske er som at være der selv: Det er stort, det er åbent, og det er frem for alt effektivt.

Ind med bilen, få skridt til den første indkøbsvogn, hurtige kasselinjer, alt samlet på et sted fra bøffen til i aften over godbidder til vovse, til dyner, tømmer og trælast samt outfit til løbeturen. Der er dømt powershopping!

Butikker i maxi

Herhjemme har vi tilsvarende tilbud efter samme opskrift på andre adresser som kombinationen af møbler, dyner og elvarer i Gentofte; det nye i Herlev er BIG Shoppings høje antal af butikker i maxiformat:

– Det er faktisk det, der gør BIG til noget helt specielt. Vi huser butikker, der er større og derfor med større udvalg end i andre centre. Så store er de, at vi skulle helt til Herlev for at finde plads nok, hedder det i en udtalelse fra centerledelsen.

Centerarkitekturen er simpel og let begribelig: Grundplanen har form som et U, der indrammer parkeringsområdet. Centralt på pladsen finder man to af BIG’s restauranttilbud med steak og burger på menuen – af den slags, som stiller den store sult, forstås!

Betonelementer er det gennemgående materiale, som også præger facaderne og indrammer butikkernes vinduespartier. En rotunde i U’ets hjørne med to supermarkeder er konstrueret på bærende stål. Disponeringen åbner hele 44.000 kvm, som i traditionelle bycentre ville give plads til et par snese butikker. I BIG Shopping er der bare 23!

Etagehøjderne varierer fra to til tre; på de laveste bygninger findes et par hundrede flere parkeringspladser på taget, som tilkøres via en rampe.

Biografen

I lighed med andre butikscentre herhjemme har BIG Shopping også været optaget af at skabe liv og aktivitet i området uden for de traditionelle butiksåbningstider. Det er sket ved at integrere et antal restauranter og caféer i shoppingcentret med tilbud uden for den traditionelle butiksåbningstid. Og så er det perfektioneret ved at tiltrække lejere, der har deres spidskompetence, når andre holder fri. Det er underholdningsindustriens biografudbydere et godt eksempel på. I BIG Shopping er det Henrik og Louise Obels bio-dynasti, der har taget over, med Audio Visuelt Centrum som totalleverandør af den tekniske platform. Den er blandt de bedste i branchen med ikke bare de nyeste digitale Barco-projektorer, men også og især et avanceret lydmiljø med 3D-lyd fra Dolby Atmos.

Det indebærer, at 200 højttalere fra JBL og Crowne Audio er installeret i vægge og lofter. Hver højttaler råder over sin egen forstærker, så lyden kan styres med største præcision. Den totale styring af alle fem sales teknik foregår fra en enkelt pult med forbindelse til afviklingscomputerne.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 6

Uddannelsescenter

Aarhus Social- og Sundhedsskole

Klassiske tagformer med stor rumlig variation

Bolig

Alberts Have

Traditionelle rækkehuse i utraditionel udformning

Domicil

Alfa Laval

Stringens i hvid beton

Sport

Arena Næstved

Moderne mødested for kulturoplevelse

Kontorhus

Copenhagen Towers II

Frokost i det grønne

Kulturcenter

Kunsten - Museum of Modern Art Aalborg

Kunsten – nyt liv i fredet bygning

Domicil

Microsoft-domicil

Et hus til en ny tids arbejde

Plejecenter og genoptræning

Plejecenter Fjordstjernen

Seniorboliger i harmoni med naturen

Bolig

Sluseholmen, Karré O

Med vandet som nabo

Transportcenter

Trafiktårnet Vest

Trafiktårn med runde former

Bolig

Urtehaven

Amager light

Bolig

Valby Maskinfabrik, P1 og P2-hallerne

Industriel arkitektur med nye formål