Microsoft-domicil

:
december 2015
Microsoft-domicil - Atrium

Hver af bygningens to sammenskårne kuber har et mindre atrium i midten, hvor forskydningen mellem etagerne giver nærhed og kig til de andre afdelinger.

Microsoft-domicil - Facade
Microsoft-domicil - Facade2

Facadernes elementer er beklædt med naturanodiseret aluminium, som tager farve efter vejret og lyset. Det dybe relief giver yderligere spil mellem lys og skygge.
 

Microsoft-domicil - Arbejdsområder

Arbejdsområderne langs facaderne på etagerne understøttes af ca. 200 ‘support rooms’ i forskellige størrelser og med specifikke funktioner i forhold til arbejdsprocesserne i Microsoft.

Microsoft-domicil - Cloud Meeting Rooms

‘Cloud meeting rooms’, der hænger eller står på etagerne ud mod atrierne, er med til at gøre arkitekturen spændende.

previous next

Et hus til en ny tids arbejde

To Microsoft-organisationer flytter sammen og danner udgangspunkt for en helt ny og dynamisk bydel i københavnerforstaden Lyngby

Byggefakta

Microsoft-domicil
Kanalvej 7
2800 Lyngby
Danmark

Bygherre:
Danica Pension A/S
Bygherrerådgiver:
Cowi A/S, Alectia A/S
Arkitekt:
Henning Larsen Architects A/S
Totalentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
Grontmij A/S
Areal:
18000 kvm.
P-anlæg:
5000
Byggesum: 
450 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2014 - november 2015

Softwaregiganten Microsoft har i Danmark to afdelinger. Det danske datterselskab, der fungerer som salgs- og marketingsorganisation, har hidtil haft til huse i Hellerup, mens Microsofts udviklingscenter har ligget i Vedbæk.

De to enheder med tilsammen 850 medarbejdere er nu flyttet sammen i et nybygget 18.000 kvm stort domicil i Lyngby i området umiddelbart nord for Lyngby Storcenter.

Domicilet er samtidig den første del af et helt nyt og dynamisk byområde, ejet af Danica, der har købt kanalvejsgrunden for at udvikle den til at indeholde både boliger, forretninger, dagligvarebutikker, caféer, fitnesscenter og virksomheder. Boligerne kommer blandt andet til at bestå af studie- og postdoc.-boliger til brug for ansatte på det nærliggende DTU. Byggerierne tegnes af Henning Larsen Architects.

Projektet omkring Kanalvej indgår i Lyngby-Taarbæk Kommunes såkaldte Vidensbystrategi, der har til hensigt at udvikle byen til en grøn og bæredygtig universitetsby, der har fokus på velfærdsinnovation, på at understøtte iværksætteri og på at fremme servicen over for borgere og virksomheder. I forbindelse med Kanalvejsprojektet udgraves den gamle fæstningskanal, som kommer til at fungere som bassin mellem den nye bydel og Lyngby Storcenter.

Port til den nye bydel

– Vi skaber en helt ny bydel i Lyngby i et område, der dybest set bare har været bagsiden af Lyngby Storcenter, og derfor er Microsoft-domicilet et vigtigt byggeri, der kommer til at fungere som porten til den nye bydel, og som vil definere hele området, fortæller Anders Sælan, der er partner i Henning Larsen Architects.

Mødet mellem de to Microsoft-organisationer kan tydeligt aflæses i bygningen, der består af to overlappende kuber på henholdsvis seks og syv etager. Hver kube har et atrium i midten med de forskellige funktioner lagt i lag ud mod facaderne, langs hvilke arbejdspladserne er placeret i større og mindre åbne rum. Etagerne ud mod atrierne ligger forskudt fra hinanden, hvilket giver en større nærhed og en mere intim oplevelse af det ellers store hus. Stueetagen og 1. salen er helliget udadvendte aktiviteter i forhold til firmaets kunder og mange samarbejdspartnere, og stueetagen indeholder også en café med adgang for borgere og besøgende i Lyngby.

– Vi har arbejdet meget med facadeudtrykket for at få mest mulig dybde og liv i spillet mellem lys og skygge på aluminiumsbeklædningen. Vi har anvendt færdige moduler, der, når de er hængt på plads, giver en fuldstændig færdig ydervæg med vinduer og det hele, forklarer Anders Sælan.

Modern Work Life

– I konfigureringen af rummene på etagerne, hvor arbejdspladserne ligger, har vi taget udgangspunkt i de samarbejdsformer og processer, man har hos Microsoft. I softwareudvikling arbejder man meget agilt ud fra en arbejdsmetode, der kaldes SCRUM, som er meget fleksibel og produktiv. Der er i firmaet en enorm fokus på at facilitere arbejdsprocesserne. Bill Gates skrev i 2005 en hvidbog kaldet The New World of Work, som har skabt et paradigme for, hvordan man arbejder sammen, og som i dag kaldes ‘Modern Work Life’. Det har været meget inspirerende og styrende for vores arbejde med at skabe en bygning til en høj grad af kollaborativt arbejde – både internt i organisationerne, på tværs af dem, og ikke mindst i forhold til kunder og partnere. I hele udviklingen af design, organisering og ‘space planning’ i projektet har der været fokus på den interne, organisatoriske samarbejdskultur, fortæller Anders Sælan.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 6

Uddannelsescenter

Aarhus Social- og Sundhedsskole

Klassiske tagformer med stor rumlig variation

Bolig

Alberts Have

Traditionelle rækkehuse i utraditionel udformning

Domicil

Alfa Laval

Stringens i hvid beton

Sport

Arena Næstved

Moderne mødested for kulturoplevelse

Kontorhus

Copenhagen Towers II

Frokost i det grønne

Kulturcenter

Kunsten - Museum of Modern Art Aalborg

Kunsten – nyt liv i fredet bygning

Domicil

Microsoft-domicil

Et hus til en ny tids arbejde

Plejecenter og genoptræning

Plejecenter Fjordstjernen

Seniorboliger i harmoni med naturen

Bolig

Sluseholmen, Karré O

Med vandet som nabo

Transportcenter

Trafiktårnet Vest

Trafiktårn med runde former

Bolig

Urtehaven

Amager light

Bolig

Valby Maskinfabrik, P1 og P2-hallerne

Industriel arkitektur med nye formål