DSV Roskilde

:
november 2014
DSV-indgang

Hovedindgangen til DSVs logistiklager er tydeligt markeret.

DSV-lager

Teqton A/S fra Fuglebjerg udfører industrigulve i både Norden og i USA. De har også leveret de slidstærke gulve i samtlige lagerhaller i DSVs logistiklager.

DSV-belægning

7.000 kvm omkring bygningen er belagt med sf-sten. En omfattende opgave, der blev løst på imponerende kort tid. Det er tunge biler, der skal køre her, så det stiller krav til et solidt underlag.

DSV-porte

Med en længde på 262 meter og plads til 24 lastporte er der tale om et imponerende bygningsværk.

DSV-hal

I den ene af de tre store lagerhaller på 6.000 kvm er der tilknyttet et par mindre lokaler, der kan anvendes som pluklager. Man har valgt den grønne farve til den store endevæg slet og ret for at skabe en kontrast i et stort lokale, hvor det måske kan blive lidt ensformigt med de hvide vægge.

DSV-reol

Afhængig af, hvordan de bliver installeret, vil de næsten ni meter høje reoler kunne rumme mellem 7.000 og 8.000 varepaller.

DSV-brandsikring

De tekniske installationer er et imponerende skue. Ventilation, varme og brandsikring går hånd i hånd. De røde rør udgør brandsikringen. De fungerer som de skal, men bliver forhåbentlig den del af alle installationer, der i fremtiden bliver mindst brug for.

DSV-kontor

Administrationen udgør den mindste del af det imponerende byggeri. Men det er blevet til lyse og indbydende lokaler, det er rart at arbejde i.

previous next

Lagerhaller præget af lys og rummelighed

Landsbyen Øm syd for Roskilde er blevet hjemsted for DSVs nye logistiklager. Et byggeri med tre højlagre og to mindre lagerhaller på samlet 23.000 kvm

Byggefakta

DSV Roskilde
Kumlehusvej 1
4000 Roskilde
Danmark

Bygherre:
DSV Solution A/S
Arkitekt:
AK83 Arkitektkontoret A/S
Totalentreprenør:
DS Flexhal A/S
Ingeniør:
Vognsen Rådgivende Ingeniører A/S
Andre aktører:
Spæncom A/S
Areal:
23400 kvm.
Byggesum: 
90 mio. kr.
Byggeperiode:
Februar 2014 - august 2014

Næsten så langt øjet rækker. Det er det umiddelbare indtryk man får, når man første gang ser DSVs nye logistiklager i landsbyen Øm, få kilometer sydvest for Roskilde. Ingen tvivl om, at et logistiklager på 23.000 kvm er en imponerende størrelse.

Med indvielsen af det nye lager i september 2014 har transportvirksomheden sat punktum for et omfattende byggeri, som har styrket virksomheden i Østdanmark, og som ikke mindst har givet virksomheden et nyt ansigt udadtil.

Først blev det nye domicil i Hedehusene, få kilometer øst for Roskilde, indviet i sensommeren 2014. Nu er turen kommet til det imponerende logistiklager. Hvad der nok forekommer endnu mere imponerende er, at hele byggeriet i Øm blev påbegyndt 1. februar i år. Det store projekt har blot taget godt syv måneder at bygge. Det kan ikke kun tilskrives den mildeste vinter i mange år. Om end den skal have sin del af æren.

Det skyldes først og sidst en særdeles effektiv byggestyring og et ualmindeligt godt samarbejde mellem alle involverede parter.

Kendt med firmaet

Opgaven med byggeriet af det store lager blev sendt i en licitation, hvor virksomheden DS Flexhal A/S fra Hobro fik opgaven i totalentreprise.

Der var hård konkurrence om den attraktive opgave på det store byggeri, men måske DS Flexhal A/S havde en fordel, for i forvejen havde virksomheden i totalentreprise at opføre DSVs domicil i Hedehusene.

Derfor var parterne bekendte med hinanden og vidste hvilke forventninger og krav, der skulle indfries.

AK 83 Arkitektkontoret A/S fra Aalborg havde tegnet logistiklageret, som nu blev ført fra tegninger til færdig bygning.

Endvidere har AK 83 Arkitektkontoret A/S haft opgaven som bygherrerådgiver med ansvar for projektets overordnede styring, design, funktionsudbud, økonomi samt kvalitetssikring.

Bygningen indeholder tre store lagerhaller på hver 6.000 kvm og to på 800 kvm. Hertil kommer administration og personalefaciliteter på 700 kvm.

Her er det lykkedes arkitekten at skabe et hus, der giver et harmonisk og ensartet indtryk, uden at det virker overvældende eller dominerende i landskabet. Lidt af en bedrift, da bygningen er 10,3 meter i højden, 262 meter i længden og 84 meter i bredden.

Huset ligger i et område, hvor DSV i forvejen har forskellige lagerbygninger og administration, så nybyggeriet falder naturligt ind i et lettere kuperet område. Med sine facader, der veksler mellem hvide og lyse grå facadeplader, giver bygningen et roligt indtryk, der bidrager til, at den ikke virker så overvældende trods sine imponerende dimensioner. Det falder i øjnene, at der er store vinduespartier i facaderne. Så ved man, allerede inden man kommer indenfor, at der er lagt vægt på, at lagerhallerne har et lyst og indbydende indtryk.

Belægning på rekordtid

Udenomsarealerne vil først blive helt færdige i løbet af efteråret, men belægningen omkring bygningen er på plads. I alt 7.000 kvm er belagt med sf-sten. En opgave, der forekommer overvældende.

Men ikke desto mindre, inklusive planering af området, så var det en opgave der blev løst på bare fire dage. Det var folk, der virkelig vidste, hvad de havde med at gøre, der løste opgaven.

At det ikke er nogen helt ligegyldig opgave vidner de i alt 24 porte, der er i bygningen. Porte, hvortil lastbilerne kan køre til og fra med varer. I fremtiden vil der dagligt blive trafik med lastbiler på stedet, hvilket vil stille store krav til kvaliteten af belægningen omkring bygningen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 5

Uddannelsescenter

Aalborg Universitet

Aalborg-modellen i størrelse 1:1

Bolig

Amager Strandpark

Amager royal

Bolig

Bolværket

Monumental på Teglholmen

Butikscenter

Copenhagen Designer Outlet

Fra dagligvarer til et paradis for mærkevarer

Lager

DSV Roskilde

Lagerhaller præget af lys og rummelighed

Uddannelsescenter

Herning Gymnasium

Plads til begejstring på Herning Gymnasium

Sport

HFK Fodboldstadion

Stadion med mere

Ungdomsbolig

Katedralen

Ungdomsboliger på første parket

Plejecenter og genoptræning

Lions Park Søllerød

Plejecenter indrettet til hjem

Sport

Pulsen i Salling

Pulsen op i Salling

Kulturcenter

Radiohuset

Et hus med musik i

Sundhedscenter

Sundhedshus Sæby

Firlænget sundhedshus med atrier

Bolig

Sydbo

Individuelle boliger til bosted

Offentlige kontorer

Vestre Landsret

Ny retsbygning løfter blikket

Uddannelsescenter

VUC Nordjylland og SOSU Nord

Campus med respekt for fortiden

Domicil

Welltec

Well done - lige efter bogen

Butik

Østjysk Våbenhandel

Turen til Afrikas savanne begynder i Hedensted